SZAKÉRTŐKMUNKAKÖZVETÍTŐKALKULÁTORBABA-MAMA HÍRLEVELEKFOGANTATÁSTERHESSÉGBABAGYEREKNEVELÉSTB, PÉNZÜGYEKÉLETMÓD, EGÉSZSÉGSZABADIDŐRECEPTEK

Hogyan vegyük rá a párunkat az együttlétre, ha már sokkal ritkábban van kedve összebújni?

Tóth Nikolett [cikkei] - 2024-02-27
Amikor kisbaba érkezik a családba, teljesen új időszámítás veszi kezdetét, ami hatással van a párkapcsolatra is. Előfordulhat, hogy az egyik vagy a másik félnek sokáig nincs kedve az intimitáshoz. Ilyen esetben fontos a türelem, néhány praktikát azonban érdemes bevetni.
Hogyan vegyük rá a párunkat az együttlétre, ha már sokkal ritkábban van kedve összebújni?

Egy együttlét nemcsak az éj leple alatt és nem kizárólag az ágyban kivitelezhető

Vitathatatlan, hogy a baba születésével egy teljesen új időszámítás kezdődik, ami hatással van a párkapcsolatra is. Sok anya arról számol be, hogy teljesen megváltozott az együttlétek hossza és a minősége is, mióta gyerekük van.

Hevesi Krisztina szexuálpszichológus szerint azonban a baba érkezése nem azt jelenti, hogy teljesen le kell mondanunk az intimitásról. Első lépésként azt javasolja, hogy a kicsi a saját ágyában aludjon. 

”Nem praktikus, ha a gyereket betesszük magunk mellé az ágyba, és arra szoktatjuk rá, hogy ott alszik közöttünk. Persze előfordulhat, hogy valamilyen probléma miatt ez indokolt, de nem szerencsés a gyereket élő fogamzásgátlóként a szülői ágyban altatni.”

Természetes, hogy az addigi nyugodt éjszakák felborulnak, a szülők kevesebbet alszanak, gyakrabban kelnek fel a kicsihez és emiatt fáradtabbak is. Azt azonban ne felejtsük el, hogy egy együttlét nemcsak az éj leple alatt és nemcsak az ágyban kivitelezhető. A szakértő azt ajánlja, hogy ha eddig még nem tettük, próbálkozzunk egy másik, olyan napszakkal, ami mindkét fél számára kényelmes.

”Amikor nagyon kicsi a baba és még sokat alszik, akkor a szülők együttlétei könnyebben kivitelezhetőek. Jó szervezéssel később is megoldható ez, akár akkor, amikor a gyerek bölcsödében vagy óvodában van.”
 

Praktikák, melyeket érdemes bevetni - de ne felejtsük el, hogy az őszinte kommunikáció legalább ennyire fontos!

Fontos, hogy szem előtt tartsuk: nem bennünk van a hiba, hanem természetes reakció lehet ebben az időszakban, ha a párunk nem érez kedvet az összebújáshoz.

Mindkét oldalt meg lehet érteni: anya egész nap otthon volt, elfáradt a gyerek körüli teendőkben, apa pedig egész nap dolgozott, és amikor hazaér, még besegít a kicsivel kapcsolatban. Kevés alvás, több stressz, minimális énidő...

Néhány praktika azonban segíthet: 

  • ha reggel lepjük meg a másikat az ágyban, mielőtt még a gyerekek felébrednének
  • feldobjuk az együttléteket szerepjátékkal,
  • megkérdezzük a párunktól, hogy mire vágyik, és megpróbáljuk egy kicsit feszegetni a határainkat,
  • szexisen öltözünk fel, vacsorával készülünk (idő hiányában a rendelés is tökéletes lehet, a lényeg, hogy lássa a másik, hogy törődünk vele),
  • ha megoldható, menjünk el rendszeresen kettesben randizni, amennyiben tud valaki vigyázni a picire,
  • egy közös fürdés, zuhanyzás, masszázs mindkét fél számára izgalmas lehet,
  • fontos, hogy érezze: attól, hogy apa lett, te még mindig férfiként tekintesz rá és vonzónak találod - mutasd ki az érzelmeid!
  • kipróbálhatunk valamilyen erotikus társasjátékot vagy kártyajátékot is,
  • próbálkozzunk az ágyon kívüli szexszel!

Arról azonban ne feledkezzünk meg, hogy a tiszta, nyílt, őszinte kommunikációval tehetünk a legtöbbet azért, hogy jól működjön a párkapcsolatunk ezen része is. 

Indexkép: Depositphotos.com

Kérjük, támogasd munkánkat!

Ha szeretsz minket olvasni, ha csaltunk már mosolyt az arcodra, ha segített már neked valamelyik szakértõnk, vagy ha egyszerûen Te is fontosnak tartod, amit csinálunk, kérjük, támogasd munkánkat!

Banki átutalással:
Magnet Bank 16200106-11697987
Kedvezményezett: Családi Háló Közhasznú Alapítvány
Közlemény: Média támogatás

Vagy bankkártyás fizetés Simplepay-el az alábbi gombra kattintva:

 

(A hozzászólások megjelenítéséhez jelentkezz be Facebookra!)

LEGOLVASOTTABB

Holtan találták meg a kétéves szerb kislányt, akit már a magyar rendőrség is keresett

Holtan találták meg a kétéves szerb kislányt, akit már a magyar rendőrség is keresett

Rengetegen keresték a kétéves kislányt, sajnos már csak a holttestét találták meg.
A gyerek a szülő tükre: ha szófogadatlan vagy rosszalkodik, akkor a családban lehet a gond

A gyerek a szülő tükre: ha szófogadatlan vagy rosszalkodik, akkor a családban lehet a gond

Amikor a szülő tanácstalan, mert a gyereke kezelhetetlen, szófogadatlan, akkor érdemes először tükörbe nézni: milyen a család működése, mi állhat a háttérben? Szakemberek szerint ugyanis nagy általánosságban nem létezik problémás gyerek, csak problémás szülők.
Újabb mérgezéses eset abban a pilisborosjenői óvodában, ahol nemrég porcukor helyett tisztítószer került a gyerekek reggelijébe

Újabb mérgezéses eset abban a pilisborosjenői óvodában, ahol nemrég porcukor helyett tisztítószer került a gyerekek reggelijébe

Az ovisok ezúttal az udvaron található lilaakácból ettek: néhányan rosszul lettek, az óvónők pedig azonnal mentőt hívtak. Pár héten belül ez már a második mérgezéses eset az óvodában. Nemrég ugyanis porcukor helyett tisztítószer került a gyerekek reggelijébe ugyanebben az intézményben.
Van, aki pizsamában hozza ki a gyerekét - önkéntes nyugdíjasok kísérik iskolába a gyerekeket Gödöllőn

Van, aki pizsamában hozza ki a gyerekét - önkéntes nyugdíjasok kísérik iskolába a gyerekeket Gödöllőn

Láthatósági mellényben, csoportosan mennek iskolába reggelente a gyerekek Gödöllőn. A Pedibusz nevű kezdeményezést vezették be külföldi példák után - és rendkívül nagy sikere van. 
Erre a 8 dologra van szüksége egy kamasznak a szüleitől

Erre a 8 dologra van szüksége egy kamasznak a szüleitől

Szakértők szerint a legrosszabb, amit ilyenkor tehetünk, ha folyamatosan tiltjuk őt mindentől. Egy kamasznak szüksége van egy biztonságos helyre, szabadságra, útmutatásra, biztatásra és persze arra, hogy bármennyire is felbosszant, érezze, hogy szereted őt.
A szerkesztő ajánlja