SZAKÉRTŐKMUNKAKÖZVETÍTŐKALKULÁTORBABA-MAMA HÍRLEVELEKFOGANTATÁSTERHESSÉGBABAGYEREKNEVELÉSTB, PÉNZÜGYEKÉLETMÓD, EGÉSZSÉGSZABADIDŐRECEPTEK

"Mit lehet dicsérni egy dagadt feleségen?" - Egy elkeseredett nő vallomása

Tóth Nikolett [cikkei] - 2022-06-10
Andrea azért mesélte el a történetét a Családinetnek, mert reméli, hogy nincs egyedül a problémájával, és szeretné, ha egy olyan világban élnénk, ahol a kövéreket nem sajnálni vagy utálni kell, és akiket ugyanúgy lehet dicsérni és szeretni. Mert hiába tartunk ott, hogy a csapból is az folyik: fogadd el a testedet úgy, ahogy van, valahogy a kövérség még mindig ciki. És igen, sajnos a párunk előtt is.
"Mit lehet dicsérni egy dagadt feleségen?" - Egy elkeseredett nő vallomása

/Képünk illusztráció/

Andrea története.
 

Úgy érzem, sosem leszek neki elég jó, mert nem vagyok vékony

Mindig abban hittem, hogy eljön majd a nagy Ő. Aki mellett önmagam lehetek, és aki azért szeret, aki vagyok. És bár álmaim férfijától két gyermekem is született, úgy érzem, sosem leszek neki elég jó. Mert nem vagyok vékony. Amikor szóvá teszem, hogy nem dicsér, csak azt kapom: mit lehet dicsérni egy dagadt feleségen?

Világéletemben szégyellős voltam. Emlékszem, tesiórákon mindenki rajtam nevetett, amikor nem tudtam megcsinálni a szekrényugrást, de még egy bukfencet sem rendesen. Nem is mertem a többi lánnyal öltözni az öltözőben, inkább bezárkóztam a WC-be.

A vékony lányok a suliban sorban álltak a büfében, és mindig azt hajtogatták, hogy bármennyit esznek, nem tudnak hízni. Én meg? Még a levegőtől is híztam.


Folyton azt hajtogatta, hogy menjek edzeni

Barátaim sem nagyon voltak, de mindig hittem benne, hogy egyszer megtalálom majd életem szerelmét. A kamaszkor nehéz évei után végre úgy tűnt, hogy kiteljesedtem. Férjhez mentem és terhes lettem az első kisbabánkkal. Az első években annyira elvakított a szerelem, hogy észre sem vettem, hogy soha nem dicsér meg a párom. De az azért zavart, hogy folyton azt hajtogatta, hogy menjek el edzeni. És mentem is, de megmondom őszintén, nem szerettem, hogy az edzőteremben mindenki engem bámul. Valahogy maga a sport sem tett boldoggá.

Várandósan aztán én is kívánós lettem, sokszor talán tényleg többet ettem a kelleténél. A férjem meg mindig rám szólt, azt mondta, hihetetlen, hogy ennyire boldog vagyok, amikor eszem, és hogy rossz rám nézni. A súlyom miatt rengeteget veszekedtünk és kezdtem magam nagyon rosszul érezni a bőrömben. Igen, tudom, hogy egy kicsit többet híztam a terhességem alatt a kelleténél, összesen 25 kg-ot.

De a barátnőimtől mit hallok? Mindegyik pasi odavan a feleségéért, és azt hajtogatja, hogy bármit megtesz érte, képes az éjszaka közepén is elmenni jégkrémet venni, ha éppen azt kívánja meg a párja. És hogy mennyire hálás neki, amiért az életet ad a közös gyermeküknek.


Már megint kihíztad a ruháidat? 

Én ezzel ellentétben mit hallgattam? Mekkora az a gyerek benned? Minimum óriásnak kell lennie, mert már annyit felszedtél, hogy az nem igaz! Hé, nem lehet, hogy hármas ikrek? Azok szoktak ilyen sokat hízni, nem? Már megint kihíztad a ruháidat? Remek. Tudod, hogy mennyibe kerül mindig új ruhákat venni?
 

hasAndres Ayrton fotója a Pexels oldaláról


Sehol egy kis pocisimogatás, sehol egy kis bók a terhes feleségére, semmi. Hát én egy ponton besokalltam, és elkezdtem koplalni. Szó szerint. Vacsorát például egyáltalán nem ettem. Persze nem tudtam ezt sokáig csinálni, mert nagyon rosszul lettem. Ráadásul a felszedett kilók nagyrésze a vizesedés miatt volt, a szüléssel pedig le is ment. Olyan 12 kiló felesleg maradt rajtam, ami azóta sem változott.


Bocikámnak és tejcsárdának hívott

Hogy is változott volna? Az első időszakban azt se tudtam, hogy épp nappal van-e vagy éjszaka… Egyfolytában fent voltam vele éjjel, nappal meg hullafáradt voltam és pont nem érdekelt, hogy diétázzak, meg egyébként is szoptattam.

Sajnos a nemi életünk is megromlott a férjemmel a kicsi érkezése után. A mellemet régen nagyon szerette, de innentől csak bocikámnak meg tejcsárdának hívott. És a fülembe súgta, hogy: múúú. Engem ez nagyon bántott, egyáltalán nem tartottam viccesnek.

A második terhességem alatt jártam dietetikushoz, és ott már nem is híztam annyit, de azt a 12 kiló felesleget még azóta sem sikerült leadnom.
 

Bámulja a vékony anyukákat, és én tudom, hogy már sosem fog úgy rámnézni, mint rájuk...

Ha a fejem tetejére állok, akkor sem tetszem neki. Legalábbis úgy érzem. Amikor rákérdezek, azt mondja: Mi van, már megint megjött? Ha nem tetszenél, akkor nem lennék itt veled, baby.

De közben meg látom, hogy bámulja a vékony anyukákat a játszótéren. Bár abban biztos vagyok, hogy nem csal meg, de úgy hiányzik egy-két jó szó, egy kis dicséret. Ő meg erre azt mondja: nem akarlak megbántani édesem, de mit lehet dicsérni egy dagadt feleségen?

Most mégis mit tegyek?

kövér és vékony lánySHVETS production fotója a Pexels oldaláról

Indexkép: SHVETS production fotója a Pexels oldaláról

Kérjük, támogasd munkánkat!

Ha szeretsz minket olvasni, ha csaltunk már mosolyt az arcodra, ha segített már neked valamelyik szakértõnk, vagy ha egyszerûen Te is fontosnak tartod, amit csinálunk, kérjük, támogasd munkánkat!

Banki átutalással:
Magnet Bank 16200106-11697987
Kedvezményezett: Családi Háló Közhasznú Alapítvány
Közlemény: Média támogatás

Vagy bankkártyás fizetés Simplepay-el az alábbi gombra kattintva:

 

(A hozzászólások megjelenítéséhez jelentkezz be Facebookra!)

LEGOLVASOTTABB

"Sosem főznek és nem engedik az unokámnak, hogy csokit egyen": Bele lehet-e szólni a fiatalok életébe? - Juci néni gondolatai

"Sosem főznek és nem engedik az unokámnak, hogy csokit egyen": Bele lehet-e szólni a fiatalok életébe? - Juci néni gondolatai

Ha nem esznek csokit, hát nem esznek. Ha rendelik az ebédet, hát rendelik. Látom, hogy a mai fiatalok másképp nevelik a gyerekeiket. Egyes dolgokban szigorúbbak és más dolgokban meg engedékenyebbek, mint amilyen én voltam. Néha persze jólesne ezt megmondani nekik, hogy én mit csinálnék másképp, de megtanultam, hogy okosabb dolog, ha csendben maradok. 
Holtan találták meg a kétéves szerb kislányt, akit már a magyar rendőrség is keresett

Holtan találták meg a kétéves szerb kislányt, akit már a magyar rendőrség is keresett

Rengetegen keresték a kétéves kislányt, sajnos már csak a holttestét találták meg.
"Az apám a saját nőgyógyászom, és ő közölte velem, hogy baj van" - kiakadtak a TikTokon a fiatal lány követői

"Az apám a saját nőgyógyászom, és ő közölte velem, hogy baj van" - kiakadtak a TikTokon a fiatal lány követői

Minden nő tudja, hogy a nőgyógyász kincs. Ez egy bizalmi viszony, így nem csoda, hogy olyan embert szeretnénk választani, aki szimpatikus, aki tudja kezelni az esetleges betegségeinket és aki felkészít a szülésre. Egy fiatal lány éppen ezért a lehető legközelebbi személyt választotta erre a nemes feladatra, aki nem más, mint az édesapja.
Van, aki pizsamában hozza ki a gyerekét - önkéntes nyugdíjasok kísérik iskolába a gyerekeket Gödöllőn

Van, aki pizsamában hozza ki a gyerekét - önkéntes nyugdíjasok kísérik iskolába a gyerekeket Gödöllőn

Láthatósági mellényben, csoportosan mennek iskolába reggelente a gyerekek Gödöllőn. A Pedibusz nevű kezdeményezést vezették be külföldi példák után - és rendkívül nagy sikere van. 
Erre a 8 dologra van szüksége egy kamasznak a szüleitől

Erre a 8 dologra van szüksége egy kamasznak a szüleitől

Szakértők szerint a legrosszabb, amit ilyenkor tehetünk, ha folyamatosan tiltjuk őt mindentől. Egy kamasznak szüksége van egy biztonságos helyre, szabadságra, útmutatásra, biztatásra és persze arra, hogy bármennyire is felbosszant, érezze, hogy szereted őt.
A szerkesztő ajánlja