SZAKÉRTŐKMUNKAKÖZVETÍTŐKALKULÁTORBABA-MAMA HÍRLEVELEKFOGANTATÁSTERHESSÉGBABAGYEREKNEVELÉSTB, PÉNZÜGYEKÉLETMÓD, EGÉSZSÉGSZABADIDŐRECEPTEK

Szülőnek lenni áldás! Vagy mégsem? Egy apuka őszinte gondolatai a gyerekvállalásról

Martincsevicsné Jenei Gizella [cikkei] - 2021-01-13
Ragyogóan tiszta, rendezett, modern konyha. Házi kenyér, házi felvágott és egyéb házi, egészséges ételek a tökéletesen megterített asztalon. A baba boldog, jóízűen falatozik az etetőszékben. Tényleg ez a valós kép? Egy apuka szerint egyáltalán nem!
Szülőnek lenni áldás! Vagy mégsem? Egy apuka őszinte gondolatai a gyerekvállalásról

Egy amerikai édesapa úgy döntött, hogy felvállalja az igazságot, miszerint a gyereknevelés szívás. Közösségi oldalain, ahol megosztja az ezzel kapcsolatos gondolatait, már ezrek követik. Őszintén, kendőzetlenül beszél arról, hogy mennyire sántítanak az Insta-szülők posztjai.

Nem érti, hogy miért kell úgy beállítani a kisgyerekes korszakot, mint egy tökéletes, mindig vidám, problémamentes időszak.

Nem érti, hogy miért jó egyeseknek teljesen más képet mutatni önmagukról, nem kis kárt okozva ezzel azoknak a leendő szülőknek, akik olvassák és elhiszik a sok hazugságot. Szerinte sokkal többet segítene, ha mindenki őszintén elmondaná a jó és rossz oldalát is a szülőségnek. Mert igenis vannak rossz oldalai is. Minden családban.

A 42 éves apuka már az elején leszögezi, hogy nem utálja a gyerekeit. Ő a gyereknevelést utálja. Akkor tapasztalta meg mindezt, amikor a felesége elvállalt egy nyári munkát, így ő maradt otthon az gyerekeikkel. Boldogan vállalta a feladatot, mert korábban irigykedve nézte a feleségét, hogy ő otthon maradhat, kényelmes ruhában járhat és egész nap csak játszania kell a gyerekekkel. Nem is gondolt arra, hogy bármi baj lehet, hiszen a felesége már kialakított egy napirendet, neki semmi más dolga nincs, csak követni a kitaposott utat.

Hamar jött a felismerés. Ez az egész nem az, amit ő elképzelt.

1. Itt nincs pihenő idő

Az apuka elmondása szerint bárhol is dolgozott korábban, mindenhol voltak szünetek. Soha, sehol nem kellett megállás nélkül figyelnie, koncentrálnia és készültségben lennie. A gyerekei mellett viszont nem volt megállás. 

Ez volt az első jele annak, hogy otthon teljesen másképp működnek a dolgok, mint ahogy azt ő elképzelte.

2. Nyolc óra alvás egyhuzamban? Felejtsd el!

A második jel az alváshiány és a vele járó kellemetlenségek. Hogy a gyerekek nem alszanak nyugodtan éjszaka? És délután is egy kínszenvedés, mire lepihennek? Erről senki beszélt korábban. Vagy mégis? Emlékezett, hogy a felesége néha fáradtságra panaszkodott, de az, amit most érez, meg sem közelíti azt, amire korábban gondolt.

3. Viszlát csend és nyugalom!

Néhány nap után rájött arra is, hogy a gyerekek nem csendesek. Kifejezetten nem. Képesek olyan hangos alapzajt csapni egész nap, hogy a nap végére úgy érezte, hogy a saját gondolatait sem hallja. És nincs rajtuk kikapcsoló gomb! Pedig szerinte néha hasznos lenne. Nem csak a gyerekeknek.

4. Nyugodtan enni? Az meg mi?

Fájdalmas felismerés volt, hogy olyan, mint nyugodt étkezés, nincs többé. Legalábbis amíg a gyerekek kicsik. Korábban nem értette, hogy mire gondolt a felesége, amikor arra panszkodott, hogy nem lehet egy kávét nyugodtan meginni. Miután ő volt otthon a fiukkal egész nap, hamar megtapasztalta mit is jelent ez.

Az csak a kezdet, hogy nem tudsz megenni egy almát anélkül, hogy valamelyik bele ne harapna, és ne köpné a tenyeredbe. Ez egy apukának nem természetes. Bármilyen természetesnek is tűnik az anyuka részéről, apukaként nem tudott mit kezdeni a tenyerébe köpött gyümölccsel. Nem találta bizalomgerjesztőnek.

5. A nap végén hátradőlni? Na, azt nem lehet!

Az apuka őszintén beszámol arról is, hogy sokszor nem értette, hogy miért szalad az egész lakás, mire ő hazaér. Néha kételkedett benne, hogy a feleségének nem volt ideje elpakolni. Az, hogy ereje nem volt a nap végére, fel sem merült benne. Mindaddig, amíg nem neki kellett megcsinálni.

Az első napok után szomorúan tapasztalta, hogy az egész lakás, a konyhától a fürdőig, egy kész káosz estére. Hősiesen összepakolt, de szomorúan tapasztalta, hogy a következő nap végén ugyanaz a kép fogadta. A következő napon ugyanaz. És így tovább!

Az apuka őszinte megnyilvánulásait sokan értékelik a közösségi médiában. Sokan kiállnak mellette, hiszen önmagukra ismernek. Számos apuka írt neki elismerő üzenetet azért, amiért ezt fel merte vállalni. Elmondásuk szerint mostantól ők is másképp néznek a feleségükre, illetve az otthon töltött időszakra. Sokan elgondolkodtak és megfogadták, hogy igyekeznek sokkal jobb férjek és apukák lenni most, hogy látják a gyereknevelés árnyoldalait is.

Kép forrása: Tatiana Syrikova fotója a Pexels oldaláról

Kérjük, támogasd munkánkat!

Ha szeretsz minket olvasni, ha csaltunk már mosolyt az arcodra, ha segített már neked valamelyik szakértõnk, vagy ha egyszerûen Te is fontosnak tartod, amit csinálunk, kérjük, támogasd munkánkat!

Banki átutalással:
Magnet Bank 16200106-11697987
Kedvezményezett: Családi Háló Közhasznú Alapítvány
Közlemény: Média támogatás

Vagy bankkártyás fizetés Simplepay-el az alábbi gombra kattintva:

 

(A hozzászólások megjelenítéséhez jelentkezz be Facebookra!)

LEGOLVASOTTABB

"Sosem főznek és nem engedik az unokámnak, hogy csokit egyen": Bele lehet-e szólni a fiatalok életébe? - Juci néni gondolatai

"Sosem főznek és nem engedik az unokámnak, hogy csokit egyen": Bele lehet-e szólni a fiatalok életébe? - Juci néni gondolatai

Ha nem esznek csokit, hát nem esznek. Ha rendelik az ebédet, hát rendelik. Látom, hogy a mai fiatalok másképp nevelik a gyerekeiket. Egyes dolgokban szigorúbbak és más dolgokban meg engedékenyebbek, mint amilyen én voltam. Néha persze jólesne ezt megmondani nekik, hogy én mit csinálnék másképp, de megtanultam, hogy okosabb dolog, ha csendben maradok. 
Holtan találták meg a kétéves szerb kislányt, akit már a magyar rendőrség is keresett

Holtan találták meg a kétéves szerb kislányt, akit már a magyar rendőrség is keresett

Rengetegen keresték a kétéves kislányt, sajnos már csak a holttestét találták meg.
"Az apám a saját nőgyógyászom, és ő közölte velem, hogy baj van" - kiakadtak a TikTokon a fiatal lány követői

"Az apám a saját nőgyógyászom, és ő közölte velem, hogy baj van" - kiakadtak a TikTokon a fiatal lány követői

Minden nő tudja, hogy a nőgyógyász kincs. Ez egy bizalmi viszony, így nem csoda, hogy olyan embert szeretnénk választani, aki szimpatikus, aki tudja kezelni az esetleges betegségeinket és aki felkészít a szülésre. Egy fiatal lány éppen ezért a lehető legközelebbi személyt választotta erre a nemes feladatra, aki nem más, mint az édesapja.
Van, aki pizsamában hozza ki a gyerekét - önkéntes nyugdíjasok kísérik iskolába a gyerekeket Gödöllőn

Van, aki pizsamában hozza ki a gyerekét - önkéntes nyugdíjasok kísérik iskolába a gyerekeket Gödöllőn

Láthatósági mellényben, csoportosan mennek iskolába reggelente a gyerekek Gödöllőn. A Pedibusz nevű kezdeményezést vezették be külföldi példák után - és rendkívül nagy sikere van. 
Erre a 8 dologra van szüksége egy kamasznak a szüleitől

Erre a 8 dologra van szüksége egy kamasznak a szüleitől

Szakértők szerint a legrosszabb, amit ilyenkor tehetünk, ha folyamatosan tiltjuk őt mindentől. Egy kamasznak szüksége van egy biztonságos helyre, szabadságra, útmutatásra, biztatásra és persze arra, hogy bármennyire is felbosszant, érezze, hogy szereted őt.
A szerkesztő ajánlja