SZAKÉRTŐKMUNKAKÖZVETÍTŐKALKULÁTORBABA-MAMA HÍRLEVELEKFOGANTATÁSTERHESSÉGBABAGYEREKNEVELÉSTB, PÉNZÜGYEKÉLETMÓD, EGÉSZSÉGSZABADIDŐRECEPTEK

10 dolog, amit csak fiús anyukák értenek

Tóth Nikolett [cikkei] - 2021-01-11
Fiús anyának lenni a legkülönlegesebb dolog a világon! Igaz, hogy a lakás néha úgy néz ki, mintha bombát robbantottak volna, hogy a zsebekből halott bogarakat és kavicsokat bányászol ki, hogy éjszakába nyúlóan kell focimeccset nézned, és hogy hiába mosol, a szennyes valahogy mégis kifolyik a tartóból. Mióta fiad van, azóta tudsz fára mászni, gördeszkázni, biciklivel farolni, de még azt is tudod, hogy mi az a les, ismered a dínófajtákat, a kukásbácsit pedig személyesen is. Nem bánod, ha pocsolyában kell ugrálnod és már egy perc alatt megszereled az elromlott játékokat. Ráadásul a fiad szerelmes beléd és ez kölcsönös. A fiús ölelések minden kupiért kárpótolnak és mindegy hány éves, Neked mindig a kicsi fiad marad, akit örökké féltesz majd.
10 dolog, amit csak fiús anyukák értenek

"Egy fiú a szeretetet erősebbé, a napokat rövidebbé, az éjszakákat hosszabbá, a pénztárcánkat karcsúbbá, az otthonunkat boldogabbá, a ruháinkat koszosabbá, a múltat elfeledetté teszi, a jövőt pedig olyanná, amelyért érdemes élni.” (ismeretlen)

Ez az ismeretlen szerzőtől származó idézet talán a legtalálóbb arra, milyen is az élet egy kisfiúval.

Valahogy mindig lányos anyukának képzeltem magam. Amikor megtudtam, hogy kisfiam lesz, egy kicsit megijedtem. Mit fogok kezdeni Vele? Hogy találjuk majd meg a közös hangot? Mit fogunk tudni együtt játszani? Aztán amikor először a kezemben tartottam, minden félelmem elillant. Pillanatok alatt megtanultam minden pasis dolgot és ma már nem rettenek meg attól, hogy mindig minden pisis vagy, hogy már megint a sebészeten várunk, hogy sorra kerüljünk egy újabb baleset miatt. Összegyűjtöttünk 10 dolgot, amit tényleg csak, mi, fiús anyukák érthetünk…

 

1. Inkább ruháztatnád, mint etetnéd…

Amikor terhes voltam, a nőgyógyászom ultrahang vizsgálat közben mosolyogva csak annyit mondott, hogy ennek a kisfiúnak már most óriási a gyomra. Meglátja anyuka, inkább ruháztatná majd, mint etetné! És milyen igaza lett! Főzhet az ember egy hadseregre vagy egy lagzira való mennyiséget is, valahogy mégis pillanatok alatt elfogy minden. Ha fiad van, készülj fel rá, hogy - különösen a kamasz években - annyi ételt fogsz majd vásárolni, amire álmodban sem gondoltál volna.

 

2. Mindig minden pisis

Az a bizonyos wc kérdés... Már a szobatisztaságra való szoktatáskor adódhatnak ezzel gondok. Felmerül a kérdés: Ülve vagy állva pisiljen? Ha egyből állva tanul meg pisilni, akkor jobb, ha a szőnyeget és mindent, ami még esetleg a wc-ben van, felmosó, stb., eltűntetsz. Később sem lesz rózsásabb a helyzet: bár azt gondolod, hogy a férfiaknak olyan egyszerű célozni, valahogy mégis mindig minden tiszta pisi.

 

3. Amikor kimész éjjel a mosdóba, biztos, hogy belelépsz egy legóba

Melyik fiú nem szeret legózni? Én olyannal még nem is találkoztam. Nincs is ezzel baj, de szokj hozzá, hogy úton útfélen legódarabkákat találsz majd. Ne lepődj meg azon sem, ha éjszaka, amikor a mosdóba botorkálsz ki mezítláb, megszúrja a talpadat egy kis legó figura. Nyugtasson az a tudat, hogy néhány év és kinövi a legó mániát. Ráadásul Te vagy a legbüszkébb arra, hogy milyen elképesztőn dolgokat tud építeni belőle.

 

4. Tudod, hogy mi a különbség a homlokrakodóval felszerelt traktor és a hengerbálázóval felszerelt traktor között…

Naná hogy tudod! De nemcsak a traktorral, hanem az összes munkagéppel tisztában vagy, a fociból is kiképezted magad, például végre megértetted, hogy mi az a les. A dínófajokat oda-vissza tudod és már a motor hangjából felismered, milyen autó halad el mellettetek.

Ezek valahogy egyszerűen csak ráragadnak a fiús anyukákra. A kisfiam másfél éves volt, amikor megkapta az első kismotorját. Azon a nyáron szó szerint minden délután az volt a program, hogy elmotoroztunk egy állomásra, ahol órákig néztük a buszokat és villamosokat. Már minden sofőr ismert minket. Később a kukásautók mellett sem tudunk már csak úgy elsétálni, otthon pedig a kedvenc könyve a Járművek nagy könyve lett.

 

5. Halott bogarakat és kavicsokat találsz mosás előtt a zsebekben

Már meg sem lepődsz. Ahogy azon sem, hogyha rajta múlna, akkor napokig hordaná ugyanazt a zoknit. Amikor táborba megy, akkor meg is teszi. Egyenesen vonzzák az undorító és gusztustalan dolgok, szeret bogarakat gyűjteni, természetesen mindegyiket kézzel fogja meg. A viccei sem arról híresek, hogy nem szerepel bennük pár gusztustalan dolog, de hát így szép az élet.

 

6. A fiús anyukák olyanok, akár az igazi traumatológiai nővérek…

Ne gondold azt, hogy csak a Te gyereked pottyan le mindenhonnan. Persze lányoknál is előfordul, hogy beverik magukat, fiúknál valahogy ez sokkal gyakoribb. Nincs veszélyérzetük, mindenhova felmásznak, és ahonnan le lehet, onnan bizony le is esnek. A legtöbb fiús anyuka egy jó párszor üldögélt már a baleseti sebészeten. Ezért akinek fia van, az már ki van képezve az ilyen esetekre: mindig van Nálad minden szükséges felszerelés egy seb ellátásához és egy másodperc alatt fel tudod mérni, hogy mekkora a baj, rohanni kell-e az ügyeletre, vagy elég lesz lemosni és lefertőtleníteni a sebet.

 

7. A fiúk szeretnek háborúsat játszani, mindenből fegyvert csinálni   

Legtöbbször pedig Téged is megkérnek, hogy csatlakozz ehhez a fantasztikus játékhoz. Amikor körbe-körbe szaladgáltok egy fegyvernek látszó fakanállal a kezetekben, akkor mégis valahogy nagyon boldognak érzed magad.

 

8. A fiúk is sírnak, sőt, hisztizni is szoktak

Miért gondolja azt mindenki, hogy sírni vagy hisztizni csak a lányok szoktak? A fiúknak is vannak érzéseik, és bizony az ő krokodilkönnyeik is könnyen elerednek. Szerencsére általában hamar meg lehet őket nyugtatni. Az pedig hogy sírnak, egyáltalán nem baj. Nekik is szükségük van arra, hogy megkönnyebbüljön a lelkük.

 

9. A fiúk szerelmesek az anyukájukba

És ezt nem csak úgy mondom, ez tényleg így van. Ráadásul ez a szerelem kölcsönös. Gyakran mondják azt a kisfiúk, hogy amikor felnőnek, majd feleségül veszik az anyukájukat. Az én kisfiam minden nap azt mondja, hogy szeretlek anyuci! És hogy őszinte legyek, ezzel nagyon le tud venni a lábamról.

 

10. Örökké félteni fogod, és nem számít, hogy hány éves, mindig a Te kicsi fiad marad

Hiába lesz nagyobb és erősebb Nálad, valahogy mindig óvni és félteni fogod. Félted őt attól, hogy valaki megbántja, hogy összetörik a szívét. A legjobb, amit tehetsz, hogy elfogadod, hogy nem tudod mindentől megvédeni, igenis érik majd csalódások. De Te mindig ottleszel majd mellette hogy támogasd, és hogy tudja: Rád mindig, mindenben számíthat. Amikor pedig reggel arra ébredsz, hogy azt mondja álmosan, hogy anya, akkor valahogy az egész világ szebb, mint volt. Sokszor érezheted úgy, hogy valamit nem csináltál jól. De sose feledd, hogy a fiad szemében Te mindig szuper anyuka leszel!

Olvasd el ezt a cikkünket is a témában! 

8 tipp (kamasz) fiús anyáknak

Képek forrása:

Masuba, Victoria Borodinova, StockSnap, sabrina schmitrp, Jarmoluk és Schrott67 képe a Pixabay-en

Sides Imagery, Luna Lovegood, VisionPic.net és Pixabay fotója a Pexels oldaláról

Kérjük, támogasd munkánkat!

Ha szeretsz minket olvasni, ha csaltunk már mosolyt az arcodra, ha segített már neked valamelyik szakértõnk, vagy ha egyszerûen Te is fontosnak tartod, amit csinálunk, kérjük, támogasd munkánkat!

Banki átutalással:
Magnet Bank 16200106-11697987
Kedvezményezett: Családi Háló Közhasznú Alapítvány
Közlemény: Média támogatás

Vagy bankkártyás fizetés Simplepay-el az alábbi gombra kattintva:

 

(A hozzászólások megjelenítéséhez jelentkezz be Facebookra!)

LEGOLVASOTTABB

"Sosem főznek és nem engedik az unokámnak, hogy csokit egyen": Bele lehet-e szólni a fiatalok életébe? - Juci néni gondolatai

"Sosem főznek és nem engedik az unokámnak, hogy csokit egyen": Bele lehet-e szólni a fiatalok életébe? - Juci néni gondolatai

Ha nem esznek csokit, hát nem esznek. Ha rendelik az ebédet, hát rendelik. Látom, hogy a mai fiatalok másképp nevelik a gyerekeiket. Egyes dolgokban szigorúbbak és más dolgokban meg engedékenyebbek, mint amilyen én voltam. Néha persze jólesne ezt megmondani nekik, hogy én mit csinálnék másképp, de megtanultam, hogy okosabb dolog, ha csendben maradok. 
Holtan találták meg a kétéves szerb kislányt, akit már a magyar rendőrség is keresett

Holtan találták meg a kétéves szerb kislányt, akit már a magyar rendőrség is keresett

Rengetegen keresték a kétéves kislányt, sajnos már csak a holttestét találták meg.
"Az apám a saját nőgyógyászom, és ő közölte velem, hogy baj van" - kiakadtak a TikTokon a fiatal lány követői

"Az apám a saját nőgyógyászom, és ő közölte velem, hogy baj van" - kiakadtak a TikTokon a fiatal lány követői

Minden nő tudja, hogy a nőgyógyász kincs. Ez egy bizalmi viszony, így nem csoda, hogy olyan embert szeretnénk választani, aki szimpatikus, aki tudja kezelni az esetleges betegségeinket és aki felkészít a szülésre. Egy fiatal lány éppen ezért a lehető legközelebbi személyt választotta erre a nemes feladatra, aki nem más, mint az édesapja.
Van, aki pizsamában hozza ki a gyerekét - önkéntes nyugdíjasok kísérik iskolába a gyerekeket Gödöllőn

Van, aki pizsamában hozza ki a gyerekét - önkéntes nyugdíjasok kísérik iskolába a gyerekeket Gödöllőn

Láthatósági mellényben, csoportosan mennek iskolába reggelente a gyerekek Gödöllőn. A Pedibusz nevű kezdeményezést vezették be külföldi példák után - és rendkívül nagy sikere van. 
Erre a 8 dologra van szüksége egy kamasznak a szüleitől

Erre a 8 dologra van szüksége egy kamasznak a szüleitől

Szakértők szerint a legrosszabb, amit ilyenkor tehetünk, ha folyamatosan tiltjuk őt mindentől. Egy kamasznak szüksége van egy biztonságos helyre, szabadságra, útmutatásra, biztatásra és persze arra, hogy bármennyire is felbosszant, érezze, hogy szereted őt.
A szerkesztő ajánlja