SZAKÉRTŐKMUNKAKÖZVETÍTŐKALKULÁTORBABA-MAMA HÍRLEVELEKFOGANTATÁSTERHESSÉGBABAGYEREKNEVELÉSTB, PÉNZÜGYEKÉLETMÓD, EGÉSZSÉGSZABADIDŐRECEPTEK

Hálásnak lenni menő

Bolvári Vanessza [cikkei] - 2020-11-24
Nálunk nem tartják, a hálaadás nap mégis egy kivételes ünnepnek tartom. Milyen jó tradíció egy napot arra szentelni, hogy megálljunk, körülnézzünk és csak a pozitív dolgokat, értékeket vegyük szemügyre. Hogy csak a jó dolgokra emlékeztessük saját magunkat - mert bizony néha erre van szükség. A nehéz napokon vagy amikor sok gond éri az embert nagyon törnünk kell a fejünket, hogy miért is vagyunk hálásak.
Hálásnak lenni menő

Hálásnak lenni szülőként

Szülőként ez szintén fontos feladat, hogy emlékeztessük magunkat, hogy mennyire sok mindenért lehetünk hálásak az életünkben. A kemény, fárasztó napok sokszor annyira lenyomhatnak, hogy úgy hihetjük rossz életünk van.

Van akinek több oka van a hálára, van akinek talán kevesebb, de az hogy hálásak legyünk, hogy értékeljük azt amit az Élettől kaptunk, rajtunk áll.

A hálás szívben mindig van egyfajta pozitív hozzáállás a jövő felé, a hálás szív könnyedebb. Magamon vettem észre, hogy amikor átgondolom mennyi mindenem is van valójában, az elmém, gondolataim is könnyebbek lesznek. Lemegy rólam egyfajta teher.

A közösségi felületek sokszor hálátlanságot hozhatnak az életérzésünkben, hiszen a képeken szinte mindenkinek jobb az élete, minőségibb barátságai, menőbb karrierje, engedelmesebb gyerekei vannak. Néha jó egy (kis) digitális detox, mert akkor valóban azt látjuk ami a valóság. A valóság pedig sokkal igazibb, sokkal izgalmasabb, mint az ismeretlenek „képmutatása”.


Miért lehetünk hálásak?

Sok mindenért lehetünk hálásak (akár például már csak azért is, hogy ezt a pár mondatot elolvashatjátok: hogy van szemetek, láttok, és van olyan anyagi körülményetek, hogy az eszközeiteken keresztül egy gomnyomással megnézhettek szinte bármit).

Azt hiszem, hogy az egyik legcsodásabb dolog, hogy azok a személyek vehetnek körül engem, akiket magam köré kaptam. Hálás vagyok értük. Isten ajándékai Ők.

A valós világ, és a valós világban minket körülvevő személyeknek (család, barátok) sokkal nagyobb jelentősséget kellene tulajdonítanunk, mint amennyit ebben a rohanó, magamutogató világban tulajdonítunk. Hogy ne csak felszínesek legyünk, hanem a felszín alá is nézzünk, ahol rengeteg érték lapul.

Emlékeztessük magunkat egy évben többször is, hogy mennyi mindenért lehetünk igazán hálásak. Ezt a mentalitást pedig próbáljuk meg átadni a gyerekeinknek is – sokkal jobb egy hálás szívú személlyel együttélni, mint egy folyton elégedetlenkedő, követelözővel.

Persze ez nem egy szinpadias előadást jelent, néha a legapróbb gesztusokkal is kifejezhetjük, hogy értékeljük az életünket, a másik személyét. Azt gondolom a hálás mentalitásról sokunknak van mit tanulnia – nekem is.

Ha szeretnétek ezt valamilyen formában közösen elkezdeni, akkor ehhez sohasem késő.


Tanuljunk hálásnak lenni közösen a gyerekkel!

Akár játékos formában is lehet.

Írjatok papírokat a következő szövegekkel:

  • Azt szeretem a legjobban benned, hogy ….
  • Ezért vagyok hálás Neked …
  • A legkedvesebb emlékem Veled …
  • Ezt szeretném Veled csinálni  legközelebb …
  • Szeretek Veled itt lenni …
  • A legkedvesebb ünnepem Veled …
  • Ezt szeretem a leginkább játszani Veled …
  • Kivánom Neked, hogy …

Ezeket a papírokat fordítsátok le, és húzzatok belőle. Azt is lehet, hogy egyszerre beszélgettek ezekről, de olyat is lehet, hogy minden nap egyet-egyet. Én ezt házaspárok között is el tudom képzelni (a játszós részt kivéve 😀 ).

Még jobban megismerjük egymást, és milyen jól esik hallani, amikor értékelnek!

Hálásnak lenni menő!

Ti mivel egészítenétek ki a „játékunkat”?

Forrás: Bolvária blog

Bolvária

 

 

 

 

Kapcsolódó cikkeink:

Kép: alfcermed / pixabay

Kérjük, támogasd munkánkat!

Ha szeretsz minket olvasni, ha csaltunk már mosolyt az arcodra, ha segített már neked valamelyik szakértõnk, vagy ha egyszerûen Te is fontosnak tartod, amit csinálunk, kérjük, támogasd munkánkat!

Banki átutalással:
Magnet Bank 16200106-11697987
Kedvezményezett: Családi Háló Közhasznú Alapítvány
Közlemény: Média támogatás

Vagy bankkártyás fizetés Simplepay-el az alábbi gombra kattintva:

 

(A hozzászólások megjelenítéséhez jelentkezz be Facebookra!)

LEGOLVASOTTABB

"Sosem főznek és nem engedik az unokámnak, hogy csokit egyen": Bele lehet-e szólni a fiatalok életébe? - Juci néni gondolatai

"Sosem főznek és nem engedik az unokámnak, hogy csokit egyen": Bele lehet-e szólni a fiatalok életébe? - Juci néni gondolatai

Ha nem esznek csokit, hát nem esznek. Ha rendelik az ebédet, hát rendelik. Látom, hogy a mai fiatalok másképp nevelik a gyerekeiket. Egyes dolgokban szigorúbbak és más dolgokban meg engedékenyebbek, mint amilyen én voltam. Néha persze jólesne ezt megmondani nekik, hogy én mit csinálnék másképp, de megtanultam, hogy okosabb dolog, ha csendben maradok. 
Holtan találták meg a kétéves szerb kislányt, akit már a magyar rendőrség is keresett

Holtan találták meg a kétéves szerb kislányt, akit már a magyar rendőrség is keresett

Rengetegen keresték a kétéves kislányt, sajnos már csak a holttestét találták meg.
"Az apám a saját nőgyógyászom, és ő közölte velem, hogy baj van" - kiakadtak a TikTokon a fiatal lány követői

"Az apám a saját nőgyógyászom, és ő közölte velem, hogy baj van" - kiakadtak a TikTokon a fiatal lány követői

Minden nő tudja, hogy a nőgyógyász kincs. Ez egy bizalmi viszony, így nem csoda, hogy olyan embert szeretnénk választani, aki szimpatikus, aki tudja kezelni az esetleges betegségeinket és aki felkészít a szülésre. Egy fiatal lány éppen ezért a lehető legközelebbi személyt választotta erre a nemes feladatra, aki nem más, mint az édesapja.
Van, aki pizsamában hozza ki a gyerekét - önkéntes nyugdíjasok kísérik iskolába a gyerekeket Gödöllőn

Van, aki pizsamában hozza ki a gyerekét - önkéntes nyugdíjasok kísérik iskolába a gyerekeket Gödöllőn

Láthatósági mellényben, csoportosan mennek iskolába reggelente a gyerekek Gödöllőn. A Pedibusz nevű kezdeményezést vezették be külföldi példák után - és rendkívül nagy sikere van. 
Erre a 8 dologra van szüksége egy kamasznak a szüleitől

Erre a 8 dologra van szüksége egy kamasznak a szüleitől

Szakértők szerint a legrosszabb, amit ilyenkor tehetünk, ha folyamatosan tiltjuk őt mindentől. Egy kamasznak szüksége van egy biztonságos helyre, szabadságra, útmutatásra, biztatásra és persze arra, hogy bármennyire is felbosszant, érezze, hogy szereted őt.
A szerkesztő ajánlja