SZAKÉRTŐKMUNKAKÖZVETÍTŐKALKULÁTORBABA-MAMA HÍRLEVELEKFOGANTATÁSTERHESSÉGBABAGYEREKNEVELÉSTB, PÉNZÜGYEKÉLETMÓD, EGÉSZSÉGSZABADIDŐRECEPTEK

Vigyázunk Rád - Új mobilalkalmazás nőknek

Családinet [cikkei] - 2013-08-08
"Vigyázunk Rád" néven elindult Magyarország első, kifejezetten nőknek ajánlott átfogó daganatellenes okostelefon-alkalmazása speciális funkciókkal, hasznos tartalmakkal, kalkulátorokkal, betegségleírásokkal biztosítási tanácsokkal, amely a következő linkről tölthető le: http://vigyazunkrad.webbeteg.hu/mobilalkalmazas
Vigyázunk Rád - Új mobilalkalmazás nőknek

Daganatok: vezető halálok, nemcsak hazánkban

Magyarország listavezető az Európai Unióban a rákhalálozási statisztikák terén.
Hazánkban még az Unió átlagához képest is siralmas a helyzet, ez azt jelenti, hogy egy hozzánk hasonló daganatos kockázati értékkel jellemezhető EU-országhoz képest nálunk tízszer annyian halnak meg rákos betegségek következtében.

A Központi Statisztikai Hivatal adatai szerint 2011-ben 128 795-en haltak meg Magyarországon, ebből 32 670-en rákos megbetegedés következtében.


A daganatos halálozás emelkedése már a fiatal felnőtt korosztályokban is szembetűnő, és 64 év alatt minden korosztályt érint! A daganatos betegség kialakulásában szerepet játszik a környezetszennyezés, az egészségtelen táplálkozás, a mozgásszegény életmód, a stressz, az alkoholfogyasztás és a dohányzás.

Fontos megjegyezni azt is, hogy a diagnosztikai technika fejlődésével napjainkban több daganatos megbetegedésre derül fény, mint a korábbi évtizedekben, sok esetben még korai, gyógyítható fázisban. A daganatos megbetegedések számának növekedésében, tehát közvetve a technológia fejlődése is szerepet játszik. A diagnosztikának – természetesen az egészséges életmód mellett – tehát meghatározó szerepe van a rákmegelőzésben, minden daganatos megbetegedés annál sikeresebben kezelhető, minél korábbi stádiumban kerülnek felfedezésre.

Növekszik a magánfinanszírozású szűrések aránya

Legjobban a daganatos és mozgásszervi betegség kialakulásától tartunk, egyre többen és egyre gyakrabban járunk rákszűrése: a nőgyógyászati és bőrdaganat szűrések egyötöde magánfinanszírozású volt – derül ki a Szinapszis Kft. egy friss lakossági kutatásából, melyet a cég az AIG biztosító együttműködésével készített, több mint 6 ezer fő megkérdezésével.

A felmérésből kiderül: minden második válaszadó járt 3 éven belül rákszűrésen, további 15 százalékuk ennél régebben vett részt valamilyen vizsgálaton, közel 40 százalékuk viszont nem fordult meg orvosi rendelőben ilyen céllal a közelmúltban. Az esetek többségében (61 százalék) a beteg kezdeményezte a vizsgálatot és a kitöltők közül legtöbben mellrák (35 százalék) és méhnyakrák (33 százalék) szűréseken vettek részt. Viszonylag magas még a tüdő (20 százalék), bőr (14 százalék) és petefészekrák (13 százalék) vizsgálatot igénybe vevők aránya.
A szűrések jellemzően államilag finanszírozott vizsgálatok voltak, de a mell- és tüdőrák kivételével más vizsgálati területeken változó mértékben ugyan, de magas a magánfinanszírozású kezdeményezések aránya is (a nőgyógyászati és bőrdaganat szűrések esetében a legmagasabb, közel 20 százalék).

Új alkalmazás – nőknek, akik vigyáznak magukra

A Vigyázunk Rád alkalmazást elsősorban nőknek ajánljuk. Olyan hölgyeknek, akik szeretnék sokáig megőrizni egészségüket és nőiességüket. Ha valaki egészségtudatosan él (rendszeresen részt vesz szűrővizsgálatokon, odafigyel életmódjára), biztosíthatja a maga számára a hosszú, boldog, egészséges életet. Az applikáció ehhez nyújt segítséget betegségleírásokkal, a rizikófaktorok ismertetésével a különböző életkorokban, a megelőzés módjaival, biztosítási lehetőségekkel - mindezt egyszerű, letisztult, átlátható kezelőfelületen, ízléses, nőies dizájnnal.

Az alkalmazás iOS és Android alapú operációs rendszerrel rendelkező készülékekre is ingyenesen letölthető.


A Vigyázunk Rád alkalmazás főszponzora

AIG Biztosító

A Vigyázunk Rád alkalmazás hiánypótló a figyelemfelhívás, megelőzés, prevenció területén. Az AIG Biztosító világszerte kiemelt figyelmet fordít saját eszközei révén a nők egészségére, biztonságára.

2010 óta elérhető a speciálisan rosszindulatú daganatos megbetegedésre vonatkozó „Orchidea” biztosításunk. Szerencsére egyre többen látják, hogy a rosszindulatú daganatos betegségek megelőzhetők, de ha be is következik a baj, legalább anyagilag érdemes bebiztosítani magunkat és családunkat.
/Kovács Gyula, AIG Biztosító, Lakossági direkt marketingvezető/

A Vigyázunk Rád alkalmazás támogatói

Magyar Rákellenes Liga

A rákbetegségek egyharmada megelőzhető lenne megfelelő életmóddal!
És egy másik harmada gyógyítható lenne, ha részt vennénk szűrővizsgálatokon, és időben felfedeznék a betegséget!
Tegyük hát meg, ami rajtunk múlik… Ebben segít ez a program.
/Magyar Rákellenes Liga/

Avon

Nagyon örülünk annak, hogy megvalósulhatott ez a kezdeményezés, hiszen az Avon évtizedek óta élharcosa a mellrák elleni küzdelemnek. Reméljük, hogy az alkalmazás segítségével a nők egészségesebb és teljesebb életet élhetnek.
/Gaál Melinda, Avon Magyarország, kommunikációs vezető/

Kérjük, támogasd munkánkat!

Ha szeretsz minket olvasni, ha csaltunk már mosolyt az arcodra, ha segített már neked valamelyik szakértõnk, vagy ha egyszerûen Te is fontosnak tartod, amit csinálunk, kérjük, támogasd munkánkat!

Banki átutalással:
Magnet Bank 16200106-11697987
Kedvezményezett: Családi Háló Közhasznú Alapítvány
Közlemény: Média támogatás

Vagy bankkártyás fizetés Simplepay-el az alábbi gombra kattintva:

 

(A hozzászólások megjelenítéséhez jelentkezz be Facebookra!)

LEGOLVASOTTABB

"Sosem főznek és nem engedik az unokámnak, hogy csokit egyen": Bele lehet-e szólni a fiatalok életébe? - Juci néni gondolatai

"Sosem főznek és nem engedik az unokámnak, hogy csokit egyen": Bele lehet-e szólni a fiatalok életébe? - Juci néni gondolatai

Ha nem esznek csokit, hát nem esznek. Ha rendelik az ebédet, hát rendelik. Látom, hogy a mai fiatalok másképp nevelik a gyerekeiket. Egyes dolgokban szigorúbbak és más dolgokban meg engedékenyebbek, mint amilyen én voltam. Néha persze jólesne ezt megmondani nekik, hogy én mit csinálnék másképp, de megtanultam, hogy okosabb dolog, ha csendben maradok. 
Holtan találták meg a kétéves szerb kislányt, akit már a magyar rendőrség is keresett

Holtan találták meg a kétéves szerb kislányt, akit már a magyar rendőrség is keresett

Rengetegen keresték a kétéves kislányt, sajnos már csak a holttestét találták meg.
"Az apám a saját nőgyógyászom, és ő közölte velem, hogy baj van" - kiakadtak a TikTokon a fiatal lány követői

"Az apám a saját nőgyógyászom, és ő közölte velem, hogy baj van" - kiakadtak a TikTokon a fiatal lány követői

Minden nő tudja, hogy a nőgyógyász kincs. Ez egy bizalmi viszony, így nem csoda, hogy olyan embert szeretnénk választani, aki szimpatikus, aki tudja kezelni az esetleges betegségeinket és aki felkészít a szülésre. Egy fiatal lány éppen ezért a lehető legközelebbi személyt választotta erre a nemes feladatra, aki nem más, mint az édesapja.
Van, aki pizsamában hozza ki a gyerekét - önkéntes nyugdíjasok kísérik iskolába a gyerekeket Gödöllőn

Van, aki pizsamában hozza ki a gyerekét - önkéntes nyugdíjasok kísérik iskolába a gyerekeket Gödöllőn

Láthatósági mellényben, csoportosan mennek iskolába reggelente a gyerekek Gödöllőn. A Pedibusz nevű kezdeményezést vezették be külföldi példák után - és rendkívül nagy sikere van. 
Parkinson-kór vagy Parkinson-szindróma? - Ismerjük meg a betegséget!

Parkinson-kór vagy Parkinson-szindróma? - Ismerjük meg a betegséget!

1977 óta április 11-e a Parkinson-kór világnapja. Magyarországon a becslések szerint közel 20 ezer embert érint, a második leggyakoribb idegi károsodással járó betegség.
A szerkesztő ajánlja