SZAKÉRTŐKMUNKAKÖZVETÍTŐKALKULÁTORBABA-MAMA HÍRLEVELEKFOGANTATÁSTERHESSÉGBABAGYEREKNEVELÉSTB, PÉNZÜGYEKÉLETMÓD, EGÉSZSÉGSZABADIDŐRECEPTEK

A család - megváltozott tradíciók?

Papp Máté [cikkei] - 2011-04-18
A család, mint egység mára már nem úgy funkcionál, mint nagyanyáink vagy dédanyáink idejében. Mi ennek az oka? Egyáltalán változott valami, vagy csupán felnagyítunk egyes dolgokat, s az értékeket elnyomjuk? (Ezzel a cikkel egy 14 éves olvasónk tart görbe tükröt elénk, felnőttek elé. Érdemes elolvasni és elgondolkozni rajta... - a szerk)
A család - megváltozott tradíciók?

csaladA család egy olyan közösség, ahol a tagok között valamilyen leszármazotti kapcsolat van, házasság vagy örökbefogadás. Ma már a család fogalmából egyre jobban kiszorul a házasság. Ennek nem érzelmi, vagy szexuális problémái vannak, hanem érdeki és „kijátszási” szándékok – lásd a cikk végén.

Egy családban nem feltétlen, muszáj vérszerinti kapcsolatnak lenni. A család attól lesz igazán család, hogy jól érezzük magunkat abban a közösségben, olyanokat megbeszélünk az ott lévő emberekkel, amelyeket talán másokkal nem.

A családban fontos a bizalom, amely a mostani időkben inkább a barátokra szállt rá.
A régebben a fiatalok különböző dolgokról a szüleiktől, nagyszüleiktől kértek segítséget. Ma már inkább a barátoktól érdeklődnek, vagy az internetet használják információ forrásként, s ez utóbbi nagy veszélyforrás is számukra.

Hamarabb érnek a gyermekek (?) – mondja sok nagymama vagy éppen anya, látván azt, hogy a statisztikák alapján már 16-17 évesen elvesztik szüzességüket gyermekeik.

Amikor ezt említi bárki, mindig eszükbe juttatom azt, hogy régebben már ebben a korban szültek. És valóban akkor figyeltek arra, hogy első együttlétet a férjüknek szenteljék, s abból gyermekük is legyen, de nem hiszem, hogy mindenki betartotta ezt, így valószínűleg már hamarabb elvesztették ártatlanságukat.



S ha mérlegre tesszük ezt a kérdést, szinte biztos, hogy a mérleg nyelve középen áll meg, azaz vagy semmit, vagy csupán egy-két százalékot változott a betöltött évek száma (csökkent), a szüzesség elvesztésének függvényében.

Az információ és az érdeklődés következtében változott meg erről az emberek véleménye, pedig több évtizede semmi nem változott. Ami régen tabu téma volt, az mára már jobban elfogadott és jobban lehet róla beszélni.

A teremtés pillanatában minden megteremtődött, így régebben is az volt, mi most, csupán még nem merték felvállalni, vagy titkolták (pl.: homoszexualitás).

Házasság nélkül jobban megéri a mai helyzetben, és törvények alapján. Azok a gyermekek, akiket egy szülő nevel (papíron), hátrányos helyzetűnek, vagy halmozottan hátrányos helyzetűnek számítanak, s ez által olyan pluszjuttatásokhoz jut hozzá a szülő, s olyan „kiváltságokban” részesül a gyermek (kollégiumi ellátás, családi pótlék, stb.), amelyben, egy hivatalos családban élő gyermek sose részesülne, míg lehet, jobban rászorul, de mivel családban él, így nem kapja meg.

Így ebből azt a következtést vonhatjuk le, hogy a törvények és szabályok miatt – többek között – a fiataloknak nem éri meg összeházasodni, s ezt Ők is pontosan tudják. Így nem csoda, hogy manapság értelmét veszti a család, mint fogalom, s vele együtt a házasság is.

Kérjük, támogasd munkánkat!

Ha szeretsz minket olvasni, ha csaltunk már mosolyt az arcodra, ha segített már neked valamelyik szakértõnk, vagy ha egyszerûen Te is fontosnak tartod, amit csinálunk, kérjük, támogasd munkánkat!

Banki átutalással:
Magnet Bank 16200106-11697987
Kedvezményezett: Családi Háló Közhasznú Alapítvány
Közlemény: Média támogatás

Vagy bankkártyás fizetés Simplepay-el az alábbi gombra kattintva:

 

(A hozzászólások megjelenítéséhez jelentkezz be Facebookra!)

LEGOLVASOTTABB

"Sosem főznek és nem engedik az unokámnak, hogy csokit egyen": Bele lehet-e szólni a fiatalok életébe? - Juci néni gondolatai

"Sosem főznek és nem engedik az unokámnak, hogy csokit egyen": Bele lehet-e szólni a fiatalok életébe? - Juci néni gondolatai

Ha nem esznek csokit, hát nem esznek. Ha rendelik az ebédet, hát rendelik. Látom, hogy a mai fiatalok másképp nevelik a gyerekeiket. Egyes dolgokban szigorúbbak és más dolgokban meg engedékenyebbek, mint amilyen én voltam. Néha persze jólesne ezt megmondani nekik, hogy én mit csinálnék másképp, de megtanultam, hogy okosabb dolog, ha csendben maradok. 
Egyre több Magyarországon az oltásellenes szülő, már tömegesen perelnek be háziorvosokat

Egyre több Magyarországon az oltásellenes szülő, már tömegesen perelnek be háziorvosokat

A Covid-vakcinák megjelenése óta már nem új keletű jelenség az oltásellenes hozzáállás. A kicsit is szkeptikus szülők könnyen meggyőzhetőek arról, hogy egy-egy vakcina milyen károkat okozhat a gyermek szervezetében. Ezáltal az olyan, több évtizede használt oltások sem kerülnek beadásra, amelyek a gyermekek életét egyszerűen megmenthetnék. Tömegesen lépnek fel szülők háziorvosok ellen, akik, ha el akarják kerülni a bírósági tárgyalást, kénytelenek igazolást adni.
Így tartsd kordában a nassolást! - 5 tipp, ami segíthet, hogy elkerüld a hízást

Így tartsd kordában a nassolást! - 5 tipp, ami segíthet, hogy elkerüld a hízást

A nassolás, vagyis az étkezések közötti kisebb ételek fogyasztása gyakori szokás, amely sokak számára okoz gondot, különösen akkor, ha egészséges életmódot szeretnénk folytatni. Azonban néhány egyszerű trükk és változtatás segítségével könnyen kordában tarthatjuk a nassolási szokásainkat, anélkül hogy megfosztanánk magunkat az étkezés örömétől. Íme 5 hasznos tipp, amely segíthet ebben.
Hallásromlással fenyegeti a gyerekeket és a fiatalokat a zenés, valamint a hangosított rendezvények többsége - a szakma törvényi szabályozást sürget

Hallásromlással fenyegeti a gyerekeket és a fiatalokat a zenés, valamint a hangosított rendezvények többsége - a szakma törvényi szabályozást sürget

Visszafordíthatatlan hallásromlással fenyegetik a gyerekeket a különböző szabadidős (gyerek)rendezvények, koncertek, mozik, színházak, illetve a nagy hangerejű zene rendszeres hallgatása az egyéni zenelejátszókon. A WHO előrejelzése szerint 2030 után a halláskárosodás lesz az egyik leggyakoribb, a társadalmakra legnagyobb terhet rakó fogyatékosság a világon.
Kisebb fájdalom, gyorsabb felépülés - Ilyen az egynapos sebészet

Kisebb fájdalom, gyorsabb felépülés - Ilyen az egynapos sebészet

Napjainkban számos sebészeti beavatkozás egynapos sebészeti ellátás keretén belül is elvégezhető. Ehhez hozzájárult a technikai fejlődés, a minimal invazív technika térhódítása. A korszerű eljárás számos előnnyel bír a nyitott műtéttípushoz képest.
A szerkesztő ajánlja