A CsaládiNet szakértői CsaládiNet Szolgáltatás Közvetítő Kalkulátorok Hírlevél feliratkozás
SZAKÉRTŐKMUNKAKÖZVETÍTŐKALKULÁTORBABA-MAMA HÍRLEVELEKFOGANTATÁSTERHESSÉGBABAGYEREKNEVELÉSTB, PÉNZÜGYEKÉLETMÓD, EGÉSZSÉGSZABADIDŐRECEPTEK

Bababarát hidegburkolatok, amik nem csak praktikusak, de mutatósak is

Családinet [cikkei] - 2021-07-23
 [X]

Amikor megtudjuk, hogy bővül a család, hatalmas az öröm, hiszen egy kisbaba érkezése mindig boldogsággal tölt el bennünket. Ugyanakkor nagyon nagy felelősség is, hiszen az a piciny élet mindenben csak ránk számíthat. Éppen ezért babaváráskor nem csupán a lelkünket, az otthonunkat is fel kell készítenünk a csöppség érkezésére. Hiszen nagyon hamar abba a korba ér, hogy kúszik-mászik, így egy pillanat alatt eljut mindenhova, elér mindent, ezért előre fel kell készülnünk, hogy a balesetveszélyes helyzeteket elkerüljük. A bababarát lakás elsősorban biztonságos, amibe a burkolat is beleszámít, hiszen egy totyogó még nem tud olyan magabiztosan közlekedni, ezért könnyen megcsúszhat és eleshet.
Bababarát hidegburkolatok, amik nem csak praktikusak, de mutatósak is

Milyen hidegburkolatok vannak?

A burkolatokat alapvetően két nagy csoportra oszthatjuk: meleg – és hidegburkolatok. Előbbiekhez tartozik többek között a padlószőnyeg, a linóleum, a parketta és a hajópadló, míg utóbbiak közé a csempe, a kerámia, a különféle padlólapok, az üvegcsempe, a gránit, a márvány, a mészkő, a téglaburkolat és a természetes kövek is. Ezeket ragasztásos technikával lehet rögzíteni, így nem csupán a hidegburkolat, de a burkolási segédanyagok minőségére is ügyelnünk kell, ha azt szeretnénk, hogy a padló sokáig szolgáljon minket. A legtöbbször ugyanis a szakemberek azt ajánlják, hogy az olyan helyeken, amelyek nagyobb igénybevételnek vannak kitéve – pl.: fürdőszoba, konyha, előszoba -, érdemes hidegburkolatot választani, hiszen az tartósabb.

Ahol pedig kisbaba, kisgyerek van, az bizony nagyobb igénybevételnek van kitéve, hiszen kiborít ezt-azt, ráfolyik a víz vagy az üdítő, tehát történnek kisebb-nagyobb balesetek. Arról nem is beszélve, hogy egy pici gyerek először kúszik, mászik, így szinte minden nap takarítunk mellette. Ebben a helyzetben – amikor egyébként sincs sok időnk – nagy előny, ha legalább a padlót könnyű tisztán tartani. A hidegburkolat nagy előnye pedig pont az, hogy a takarítása gyerekjáték, így akár naponta, kétnaponta könnyedén megejthetjük.


Bababarát hidegburkolatok

Kisgyerekes családok esetében a legfontosabb elvárás a padlóburkolattal szemben, hogy biztonságos és könnyen tisztítható legyen. Ezért mindenképp olyan burkolatot érdemes választani, amelynek csúszásmentes a felülete. A járólap megfelelő választás lehet – akár kerámiából, akár természetes kőből is -, mert a jó minőségű járólap jó minőségű burkolási segédanyaggal kombinálva akár egy életen át kiszolgálhat minket. Fontos, hogy csúszásmentes járólapot válasszunk, mert amellett, hogy biztonságos, sokkal ellenállóbb is.

Ugyancsak jó megoldás lehet a betonpadló is, amely most különösen divatosnak számít. A betonburkolat nagyon strapabíró, így tartós és időtálló, emellett anyagának köszönhetően pedig egyáltalán nem csúszik, így biztonságos is, és a járólaphoz hasonlóan akár padlófűtés mellett is alkalmazható. Ez utóbbi nem elhanyagolható szempont, ugyanis a legtöbbször a hidegburkolattal szemben azt hozzák fel, hogy hidegérzetünk van miatta, amely padlófűtéssel például abszolút kiküszöbölhető. Attól azonban nem kell tartanunk, hogy a baba felfázna a hidegburkolaton. Üldögélés közben a pelenka és a több réteg ruha védi annyira, hogy ne fázzon meg. Kúszás-mászás közben pedig nincs annyit egy helyben, hogy ez problémát okozzon.


Mire kell még figyelni?

A bababarát otthon nem csupán a padlóburkolat milyenségén múlik. Számos egyéb olyan helyzet van, ami egy, a világot éppen felfedező totyogóra nézve veszélyes lehet. Odacsukhatja az ujját az ajtóhoz, magára ránthatja a fiókot, és belenyúlhat a konnektorba. Mivel a nap 24 órájának minden másodpercében lehetetlenség őrt állni, ezért jobb megelőzni a bajt.

Az összes konnektorba kerüljön konnektorvédő, az asztalok, bútorok éles sarkára pedig sarokvédő. Érdemes a fiókokat, szekrényajtókat, ablakokat, hűtőt, sütőt, erkélyajtót és a WC-t is gyerekzárral ellátni, mert így megelőzhetjük az esetleges baleseteket. Ezekkel az egyszerű és költséghatékony megoldásokkal garantáltan bababarát otthont alakíthatunk ki.

Egy kisbaba érkezése megváltoztatja az egész életünket, hiszen onnantól kezdve, hogy ő létezik, az lesz számunkra a legfontosabb, hogy megvédjük. Ugyan a világot nem párnázhatjuk ki, az otthonunkat bababaráttá és biztonságossá tehetjük. Ennek egyik legfontosabb lépése a megfelelő padlóburkolat kiválasztása, amely akkor is lehet biztonságos, ha hidegburkolatot használunk. Ügyeljünk arra, hogy csúszásmenteset válasszunk, amely biztonságos és ellenálló, így ideális akár kisgyermek mellett is.

(A hozzászólások megjelenítéséhez jelentkezz be Facebookra!)
© 2004-2021 Családi Háló Közhasznú Alapítvány - minden jog fenntartva.
Ügynökségi értékesítési  képviselet: Adaptive Media
A szerkesztő ajánlja