A CsaládiNet szakértői CsaládiNet Szolgáltatás Közvetítő Kalkulátorok Hírlevél feliratkozás
SZAKÉRTŐKMUNKAKÖZVETÍTŐKALKULÁTORBABA-MAMA HÍRLEVELEKFOGANTATÁSTERHESSÉGBABAGYEREKNEVELÉSTB, PÉNZÜGYEKÉLETMÓD, EGÉSZSÉGSZABADIDŐRECEPTEK

Gépjármű vásárlás állami támogatással

Családinet - 2016-02-25
Fehérkerék néven folytatódik a súlyos fogyatékossággal élők gépjárműszerzési támogatási programja.
Gépjármű vásárlás állami támogatással

Az állami támogatási forma, melyet a jogosultak új, vagy használt – legfeljebb öt éve forgalomba helyezett – gépjármű vásárlásához vagy átalakításához használhatnak fel, 2016. március 31-ig igényelhető. Az elmúlt három évben több, mint 2300-an jutottak a program révén autóhoz.

A támogatást közlekedésükben akadályozott, fogyatékossággal élő magánszemélyek kérelmezhetik a lakhely szerinti megyei Kormányhivatal Szociális és Gyámügyi Osztályán.

A támogatási rendszer keretében új gépjármű vásárlásához 900.000 forint, használt gépjármű, három-vagy négykerekű segédmotor-kerékpár vásárlásához 600.000 forint, míg személygépkocsi átalakítási támogatásához 90.000 forint állami támogatást biztosít az Állam az Emberi Erőforrások Minisztériuma által.

A programra közlekedésükben súlyosan akadályozott mozgáskorlátozottak, siketek és nagyothallók, vakok és látássérültek, valamint értelmi fogyatékosok és autisták pályázhatnak. A kérelmeket a program honlapjáról, a www.feherkerek.hu oldalról tölthetik le.

Új autó esetében a Suzuki Swift 1.2 GL, Suzuki S-Cross, vagy Suzuki Vitara modellek közül választhatnak az érdeklődők.

További információkért keresse fel a www.feherkerek.hu oldalt!

Közösségi hozzászólások:
© 2004-2021 Családi Háló Közhasznú Alapítvány - minden jog fenntartva.
Ügynökségi értékesítési  képviselet: Adaptive Media
A szerkesztő ajánlja