SZAKÉRTŐKMUNKAKÖZVETÍTŐKALKULÁTORBABA-MAMA HÍRLEVELEKFOGANTATÁSTERHESSÉGBABAGYEREKNEVELÉSTB, PÉNZÜGYEKÉLETMÓD, EGÉSZSÉGSZABADIDŐRECEPTEK

Magyar találmány segít a laktóz-érzékenyeknek és diétázóknak

Családinet [cikkei] - 2021-09-29
 [X]

Manapság sokan figyelnek az egészségükre és a külsejükre, ezért a helyes étkezést és a mozgást előtérbe helyezik. Egyre többen küzdenek ételérzékenységgel, ami miatt több alapanyagot tiltólistára kell helyezniük, és száműzniük az étrendjükből. Viszont létezik egy olyan megoldás, amely laktóz-érzékenyek, sportolók valamint a fogyni vágyók számára ideális.
Magyar találmány segít a laktóz-érzékenyeknek és diétázóknak

A ToTu tojásfehérje termékcsalád kiváló helyettesítője a hagyományos tejtermékeknek: tejnek, túrónak, tejfölnek és a vajkrémnek. Tojásfehérjéből készülnek, így laktózmentesek, és a magas fehérjetartalomnak illetve az alacsony szénhidrát- és zsírtartalomnak köszönhetően optimális mindenki számára. A 100%-ban magyar találmányt dr. Németh Csaba, a Capriovus Kft. kutatás-fejlesztési csapatával közösen alkotta meg, együttműködik a Magyar Agrár- és Élettudományi Egyetemmel (MATE), ahol a tanulókkal együtt több előremutató módszert és terméket hoztak létre. A szakember részletesen beszámol erről az innovációról és azok előnyeiről:

Dr. Németh Csaba

- Miért fontos a fehérjebevitel? Egy átlagos ember milyen élelmiszerekkel viszi be a fehérjét a szervezetébe?
- A fehérjebevitel elengedhetetlen a szervezetünk egészséges működéséhez. Az esszenciális aminosavak nem megfelelő bevitele komoly hiánybetegségekhez vezethet. A felnőttek és gyermekek számára a tojásfehérjét, a csecsemők részére az anyatejet tekintjük az ideális fehérjeforrásoknak. Ugyanakkor nagyon jól hasznosulnak a húsokban, tejtermékekben lévő fehérjék is.

Totu - Magyar találmány laktóz-érzékenyeknek és diétázóknak

- Milyen megoldások és alternatívák léteznek erre?
- Tejtermék alternatívák napról-napra jelennek meg. Ugyanakkor ezek növényi alapúak, magas szénhidráttartalommal. A ToTu termékek ugyanakkor szinte csak jóminőségű állati fehérjét tartalmaznak.

Totu - Magyar találmány laktóz-érzékenyeknek - Mentesen is ízletesen

- A többi megoldásnak milyen hátrányai lehetnek?
- A rizsital, zabital magas szénhidráttartalma miatt a cukorbetegek és diétázók számára nem jelenti a tejtermékek valós opcióját.

- Mit tehet valaki, ha a tejet szeretné helyettesíteni?
- Nyugodt szívvel ajánlom az állati tejtermék alternatívát, azaz a ToTu-termékeket, amelyeket orvosok és élelmiszeripari szakértők is bevizsgáltak, és rendben találtak.

Totu - Magyar találmány laktóz-érzékenyeknek - Tejeskávé kicsit másképp

- Kiknek és miért ajánlják a különleges termékeket?
- A ToTu termékek az egészséges táplálkozás minden területén jól használhatók. Magas fehérjetartalommal rendelkeznek, 0% zsír és alacsony szénhidrát- illetve kalória-tartalmú termékek. Minden termékünk tartósítószer- és laktózmentes. A tejre érzékenyeknek és a tejfehérje-allergiásoknak tökéletes helyettesítő, a sportolóknak ideális a fehérjebevitel növeléséhez, de még a Paleo diétába is kiválóan beilleszthetőek. A ToTu termékek tökéletesen beilleszthetők a szénhidrátcsökkentett étrendekbe, továbbá ideális megoldás cukorbetegeknek, nem tartalmaznak zsírt. Termékeink fejlesztése során minden esetben a hagyományos tejtermékek ízvilágának és állagának elérése a célunk.

Totu - Magyar találmány laktóz-érzékenyeknek és sportolóknak

- A ToTu teljes mértékben magyar fejlesztés? Miért számít nagy innovációnak?
- A ToTu 100%-os magyar fejlesztés, és 100%-os magyar tulajdonú a gyártó is. Teljesen egyedi termék, hiszen a rögös túró alternatívájaként a ToTu Rögös talán az egész világon egyedülálló, ráadásul a ToTu termékcsalád esetében jó minőségű állati eredetű alapanyagból, a tojásfehérjéből indulunk ki.

Totu Rögös - Magyar találmány laktóz-érzékenyeknek

- Van-e esetleg bármilyen friss fejlesztés?
- Folyamatosan fejlesztjük a portfóliót: pro- és prebiotikus, ízesített és funkcionális (például kollagénnel dúsított) ToTu termékekkel álltunk elő nemrégiben.

- Milyen termékeket gyártanak még?  
- Üzemeinkben gyártunk különböző pasztörizált tojáslé, szárított tojáspor, tisztított főtt tojás, főzött tojásrúd és fertőtlenített héjú tojás terméket. Tojáscsomagoló telepeinken étkezési friss tojás válogatásával és csomagolásával foglalkozunk. A feldolgozás során keletkező melléktermékek, a tojáshéj és a takarmány tojáspor hasznosításával elsősorban hobbiállatok részére kifejlesztett takarmány termékeket állítunk elő.

Totu termékek


Az innovatív, 100% magyar tulajdonú, 30 éves Capriovus Kft. fő tevékenysége a tojásfeldolgozás, tojástermékek gyártása, tojáscsomagolás, illetve a feldolgozás során keletkező melléktermékek hasznosítása. Dr. Németh Zoltán az ügyvezető igazgató, aki 1991-ben 77 hektáros földbirtokkal kezdte feleségével együtt, kihasználva a lehetőséget, hogy Magyarországon még nem hódított teret ez a fajta ipar. A cég azóta is családi vállalkozásként működik: Németh Zoltán két fiával dolgozik együtt.
További információ: https://capriovus.eu/totu-termekek/
https://www.facebook.com/totutojastermek

Kérjük, támogasd munkánkat!

Ha szeretsz minket olvasni, ha csaltunk már mosolyt az arcodra, ha segített már neked valamelyik szakértõnk, vagy ha egyszerûen Te is fontosnak tartod, amit csinálunk, kérjük, támogasd munkánkat!

Banki átutalással:
Magnet Bank 16200106-11697987
Kedvezményezett: Családi Háló Közhasznú Alapítvány
Közlemény: Média támogatás

Vagy bankkártyás fizetés Simplepay-el az alábbi gombra kattintva:

 

(A hozzászólások megjelenítéséhez jelentkezz be Facebookra!)

LEGOLVASOTTABB

"Sosem főznek és nem engedik az unokámnak, hogy csokit egyen": Bele lehet-e szólni a fiatalok életébe? - Juci néni gondolatai

"Sosem főznek és nem engedik az unokámnak, hogy csokit egyen": Bele lehet-e szólni a fiatalok életébe? - Juci néni gondolatai

Ha nem esznek csokit, hát nem esznek. Ha rendelik az ebédet, hát rendelik. Látom, hogy a mai fiatalok másképp nevelik a gyerekeiket. Egyes dolgokban szigorúbbak és más dolgokban meg engedékenyebbek, mint amilyen én voltam. Néha persze jólesne ezt megmondani nekik, hogy én mit csinálnék másképp, de megtanultam, hogy okosabb dolog, ha csendben maradok. 
Holtan találták meg a kétéves szerb kislányt, akit már a magyar rendőrség is keresett

Holtan találták meg a kétéves szerb kislányt, akit már a magyar rendőrség is keresett

Rengetegen keresték a kétéves kislányt, sajnos már csak a holttestét találták meg.
"Az apám a saját nőgyógyászom, és ő közölte velem, hogy baj van" - kiakadtak a TikTokon a fiatal lány követői

"Az apám a saját nőgyógyászom, és ő közölte velem, hogy baj van" - kiakadtak a TikTokon a fiatal lány követői

Minden nő tudja, hogy a nőgyógyász kincs. Ez egy bizalmi viszony, így nem csoda, hogy olyan embert szeretnénk választani, aki szimpatikus, aki tudja kezelni az esetleges betegségeinket és aki felkészít a szülésre. Egy fiatal lány éppen ezért a lehető legközelebbi személyt választotta erre a nemes feladatra, aki nem más, mint az édesapja.
Van, aki pizsamában hozza ki a gyerekét - önkéntes nyugdíjasok kísérik iskolába a gyerekeket Gödöllőn

Van, aki pizsamában hozza ki a gyerekét - önkéntes nyugdíjasok kísérik iskolába a gyerekeket Gödöllőn

Láthatósági mellényben, csoportosan mennek iskolába reggelente a gyerekek Gödöllőn. A Pedibusz nevű kezdeményezést vezették be külföldi példák után - és rendkívül nagy sikere van. 
Erre a 8 dologra van szüksége egy kamasznak a szüleitől

Erre a 8 dologra van szüksége egy kamasznak a szüleitől

Szakértők szerint a legrosszabb, amit ilyenkor tehetünk, ha folyamatosan tiltjuk őt mindentől. Egy kamasznak szüksége van egy biztonságos helyre, szabadságra, útmutatásra, biztatásra és persze arra, hogy bármennyire is felbosszant, érezze, hogy szereted őt.
A szerkesztő ajánlja