SZAKÉRTŐKMUNKAKÖZVETÍTŐKALKULÁTORBABA-MAMA HÍRLEVELEKFOGANTATÁSTERHESSÉGBABAGYEREKNEVELÉSTB, PÉNZÜGYEKÉLETMÓD, EGÉSZSÉGSZABADIDŐRECEPTEK

Keleti gyógymódok

Kókai Kata [cikkei] - 2006-04-04
Hazánkban is egyre több keleti gyógymód vehető igénybe. Az akupunktúra és akupresszúra, a reflexológia, s az ajurvéda ma már nem ismeretlen fogalmak.
Keleti gyógymódok

Hazánkban az elmúlt néhány évtized során egyre-másra jelentek meg a legújabb, éppen divatos gyógymódok, melyek nagy része feledésbe merült. Az igazán hatékony és kíméletes terápiák (melyek nagy része keletről származik) azonban akkora sikert arattak, hogy napjainkban már a gyógyítás szerves részét képezik. Hazánkban a lakosság nagy része túlsúllyal, s az abból eredő szív- és érrendszeri, valamint túlterheltség okozta problémákkal küzd, melynek legyőzésében a keleti gyógymódok nemcsak hatékonyak, de kíméletesebbek a nyugati orvostudomány módszereinél.

Az akupunktúra

Az akupunktúra egy kínai gyógymód, mely a legtöbb kínai módszer (akupresszúra, stb.) alapja. Már időszámításunk előtt egy évezreddel is alkalmazták. Eleinte tűalakra formált kővel, később bambusszal, agyaggal végezték a gyógyítást. Az akupunktúrás kezelés során a test egészét gyógyítják az energiaellátást befolyásoló pontok stimulálásával. Hazánkban a nyolcvanas évek végéig csupán megtűrt módszer volt, a rendszerváltást követően azonban hivatalosan is elismerték, s egyre népszerűbb lett.

A kínai szemléletmód szerint az ember az univerzum része, ezért azzal összhangban kell gyógyítani. A testben állandó harcban áll a két ellentétes energia, Jin és Jang, melynek egyensúlya jelenti a megfelelő állapotot. A több száz akupunktúrás pontot 12 meridiánba, vagyis csatornába rendezték, s leírták a közöttük található összefüggéseket, mely alapján a gyógyítás elvégezhető.

A reflexológia

A Reflexológia is Kínából ered, mintegy öt évezredes múltra visszatekintő gyógymód. Már az ókorban is ismert volt, azonban hosszú ideig feledésbe merült. William Fitzgerald elevenítette fel 1913-ban, s zónaterápia néven használta gyógyító hatását. Azóta az egész világban elterjedt, s méltán elismert gyógymóddá vált.

A reflexológia hasonló az akupunktúrához, ez esetben azonban nem használnak semmilyen eszközt az egyes pontok stimulálásához. A reflexpontokra ujjal gyakorolnak nyomást, ezáltal befolyásolva a test működését. Célja a test egészének gyógyítása, az egyensúly helyreállítása. A legtöbb ilyen pont a tenyéren, illetve a talpon található, hiszen ezeken a területeken van a legtöbb idegvégződés.

A pontnyomás az egész szervezetre gyakorol hatást, nem a kezelés éri el a gyógyhatást, hanem a szervezet saját maga. Beindítja a szervezet revitalizáló folyamatait, ezáltal kíméletesen gyógyít. Számtalan problémát tud orvosolni, az egyes pontok minden szervre kihatással vannak. A gyógyítás mellett fontos szerepet játszik a méregtelenítésben, a súlycsökkenés elérésében is.

A keleti gyógymódok a test bioenergiájának stimulálásán alapulnak. Kíméletes módszerük annak köszönhető, hogy a szervezetet a természettel összhangban gyógyítják, nem pedig drasztikus módszerekkel. A test saját védekező mechanizmusát használják fel a gyógyításra, s nem csupán egyetlen problémát, de a test egészét orvosolják.

Kérjük, támogasd munkánkat!

Ha szeretsz minket olvasni, ha csaltunk már mosolyt az arcodra, ha segített már neked valamelyik szakértõnk, vagy ha egyszerûen Te is fontosnak tartod, amit csinálunk, kérjük, támogasd munkánkat!

Banki átutalással:
Magnet Bank 16200106-11697987
Kedvezményezett: Családi Háló Közhasznú Alapítvány
Közlemény: Média támogatás

Vagy bankkártyás fizetés Simplepay-el az alábbi gombra kattintva:

 

(A hozzászólások megjelenítéséhez jelentkezz be Facebookra!)

LEGOLVASOTTABB

Holtan találták meg a kétéves szerb kislányt, akit már a magyar rendőrség is keresett

Holtan találták meg a kétéves szerb kislányt, akit már a magyar rendőrség is keresett

Rengetegen keresték a kétéves kislányt, sajnos már csak a holttestét találták meg.
Nem tudták ellátni a fulladó gyereket, mert az asszisztens késett, az orvos pedig nem tudott belépni a rendszerbe

Nem tudták ellátni a fulladó gyereket, mert az asszisztens késett, az orvos pedig nem tudott belépni a rendszerbe

Március 15-én reggel nyolckor vitték be a váci gyerekorvosi ügyeletre a szülők fulladó gyereküket, az orvos azonban nem tudott belépni a számítógépes rendszerbe az asszisztens segítsége nélkül, aki késett. Így az orvos nem tudta ellátni a kétéves kisfiút.
A gyerek a szülő tükre: ha szófogadatlan vagy rosszalkodik, akkor a családban lehet a gond

A gyerek a szülő tükre: ha szófogadatlan vagy rosszalkodik, akkor a családban lehet a gond

Amikor a szülő tanácstalan, mert a gyereke kezelhetetlen, szófogadatlan, akkor érdemes először tükörbe nézni: milyen a család működése, mi állhat a háttérben? Szakemberek szerint ugyanis nagy általánosságban nem létezik problémás gyerek, csak problémás szülők.
Újabb mérgezéses eset abban a pilisborosjenői óvodában, ahol nemrég porcukor helyett tisztítószer került a gyerekek reggelijébe

Újabb mérgezéses eset abban a pilisborosjenői óvodában, ahol nemrég porcukor helyett tisztítószer került a gyerekek reggelijébe

Az ovisok ezúttal az udvaron található lilaakácból ettek: néhányan rosszul lettek, az óvónők pedig azonnal mentőt hívtak. Pár héten belül ez már a második mérgezéses eset az óvodában. Nemrég ugyanis porcukor helyett tisztítószer került a gyerekek reggelijébe ugyanebben az intézményben.
Erre a 8 dologra van szüksége egy kamasznak a szüleitől

Erre a 8 dologra van szüksége egy kamasznak a szüleitől

Szakértők szerint a legrosszabb, amit ilyenkor tehetünk, ha folyamatosan tiltjuk őt mindentől. Egy kamasznak szüksége van egy biztonságos helyre, szabadságra, útmutatásra, biztatásra és persze arra, hogy bármennyire is felbosszant, érezze, hogy szereted őt.
A szerkesztő ajánlja