SZAKÉRTŐKMUNKAKÖZVETÍTŐKALKULÁTORBABA-MAMA HÍRLEVELEKFOGANTATÁSTERHESSÉGBABAGYEREKNEVELÉSTB, PÉNZÜGYEKÉLETMÓD, EGÉSZSÉGSZABADIDŐRECEPTEK

Gyógynövények hajápolásra

Németh Ági [cikkei] - 2004-06-13
Hajápolás otthon. Gyógynövényekkel a gyönyörű hajért.


Gyógynövények hajápolásra

  A hajunk ugyanolyan ápolást igényel, mint a bőrünk. A hajnak is vannak különböző problémái, betegségei. A rendszeres gondozással és a gyógynövények gyógyhatásával szép, egészséges lesz a hajunk. A leggyakoribb gond a hajhullás. A hajhullás és a kopaszság sajnos sokunkat érint. A hajhullásnak azonban elég sok tényezője lehet. A legfőbb ok a stressz, a lelki probléma, a gátlásosság, a kisebbségi érzés, és az önmarcangolás, melyet nem elég külsőleg kezelni, de a belső egyensúlyt is meg kell teremteni.  A mindennapi problémák közé tartozik azonban a haj korpásodása, illetve zsírosodása. Mindezen problémákra vannak természetes gyógynövénykészítmények, receptek, melyet otthon tudunk alkalmazni hajunk rendbehozatalára.

 Hajhullásra

Teakészítés: egy evőkanál csalángyökeret főzzünk két percig (forrástól számítva), ha kihűlt, szűrjük le. Hajmosás után utolsó műveletként ezzel öblögessük a hajunkat. Az erősebb hajszálakért friss csalánból készítsünk teát és ugyanezt a műveletet végezzük..

Egy bevált recept: 1 dl ricinusolajba keverjünk egy tojássárgáját és egy cirom levét. Ezt a keveréket száraz hajra vigyük fel ecset segítségével és 1 óra elteltével, mossuk meg a hajunkat a szokásos módon (nem kell megijedni, mert zsíros a hajunk, többször kell meg mosni), a kívánt eredmény nem marad el. Ezt a módszert minden hajproblémára ajánlom, nekem bevált. (Többször kell alkalmazni!)

Orbáncfűtea: egy kávéskanál teafüvet leforrázunk és ötpercnyi állás után leszűrjük. Napi két csésze fogyasztása ajánlott.

Nyugtató tea, mely segít a lelki egyensúly visszaállításában és nyugtatóan hat a mindennapi stressz, feszültség oldásában.

 Hajnövesztő

Teakészítés: egy kávéskanál orvosifüzike, nyírfalevél, rozmaring, majoránna és egy csipet szegfűszeg keverékéből teát készítünk, 1 l víz hozzáadásával. A kész főzethez, ha leszűrtük, hozzáadunk egy kis csalán- és bojtorjántinktúrát. Ezzel a keverékkel esténként  be kell dörzsölni a fejbőrt.

2 teáskanál bojtorjángyökeret 10 percig főzni kell, ha kihűlt, le kell szűrni és naponta két csészével ajánlott inni.

Fejbőr betegségre: egy evőkanál mezei zsurlót le kell forrázni  fél liter forró vízzel, 10 percnyi állás után le kell szűrni és ezzel a teával kell a fejbőrt este bedörzsölni, illetve megmosni.

 Száraz hajra

Teakészítés: készíthetünk gyógyteát száraz hajra, csalánból, bojtorjángyökérből, zsályából, és hajmosás után ezzel a teával öblögessük a hajunkat.

Pakolás: 1 dl aludttejet keverünk össze 1 dl kamillateával és tegyünk hozzá semleges hajsampont,  ezt vigyük fel a hajunkra. 5-10 percnyi állás után mossunk hajat.

 Zsíros hajra

Teakészítés: készítsünk teát rozmaringból és adjunk hozzá egy kanál ciromot. Ezzel a komponenssel mossunk hajat.

Zsíros hajra szintén alkalmazhatjuk a már fent említett ricinusolajos pakolást. Nagyon jó eredményt lehet elérni vele. A haj egészséges lesz, és visszakapja a fényét.

 Normál hajra

Normál hajra teakészítés: sötét hajra: készítsünk zsálya teát, világos hajra: kamilla és bodza  keverékéből  készítsünk teát és azzal mossunk hajat, illetve öblítsük vele a hajunkat.  

 Szép fényes haj: 1 l vízhez adjunk egy kávéskanál 10%-os étkezési ecetet. A hajmosás után öblítsük le a hajunkat  ecetes vízzel. Nagyon szép fényes és selymes lesz a haj .

Érdemes időt fordítni a hajunk ápolására, mert meghozza az eredményt. Hajunk mindig egészséges, erős, és fényes lesz.

Kérjük, támogasd munkánkat!

Ha szeretsz minket olvasni, ha csaltunk már mosolyt az arcodra, ha segített már neked valamelyik szakértõnk, vagy ha egyszerûen Te is fontosnak tartod, amit csinálunk, kérjük, támogasd munkánkat!

Banki átutalással:
Magnet Bank 16200106-11697987
Kedvezményezett: Családi Háló Közhasznú Alapítvány
Közlemény: Média támogatás

Vagy bankkártyás fizetés Simplepay-el az alábbi gombra kattintva:

 

(A hozzászólások megjelenítéséhez jelentkezz be Facebookra!)

LEGOLVASOTTABB

"Sosem főznek és nem engedik az unokámnak, hogy csokit egyen": Bele lehet-e szólni a fiatalok életébe? - Juci néni gondolatai

"Sosem főznek és nem engedik az unokámnak, hogy csokit egyen": Bele lehet-e szólni a fiatalok életébe? - Juci néni gondolatai

Ha nem esznek csokit, hát nem esznek. Ha rendelik az ebédet, hát rendelik. Látom, hogy a mai fiatalok másképp nevelik a gyerekeiket. Egyes dolgokban szigorúbbak és más dolgokban meg engedékenyebbek, mint amilyen én voltam. Néha persze jólesne ezt megmondani nekik, hogy én mit csinálnék másképp, de megtanultam, hogy okosabb dolog, ha csendben maradok. 
Holtan találták meg a kétéves szerb kislányt, akit már a magyar rendőrség is keresett

Holtan találták meg a kétéves szerb kislányt, akit már a magyar rendőrség is keresett

Rengetegen keresték a kétéves kislányt, sajnos már csak a holttestét találták meg.
"Az apám a saját nőgyógyászom, és ő közölte velem, hogy baj van" - kiakadtak a TikTokon a fiatal lány követői

"Az apám a saját nőgyógyászom, és ő közölte velem, hogy baj van" - kiakadtak a TikTokon a fiatal lány követői

Minden nő tudja, hogy a nőgyógyász kincs. Ez egy bizalmi viszony, így nem csoda, hogy olyan embert szeretnénk választani, aki szimpatikus, aki tudja kezelni az esetleges betegségeinket és aki felkészít a szülésre. Egy fiatal lány éppen ezért a lehető legközelebbi személyt választotta erre a nemes feladatra, aki nem más, mint az édesapja.
Van, aki pizsamában hozza ki a gyerekét - önkéntes nyugdíjasok kísérik iskolába a gyerekeket Gödöllőn

Van, aki pizsamában hozza ki a gyerekét - önkéntes nyugdíjasok kísérik iskolába a gyerekeket Gödöllőn

Láthatósági mellényben, csoportosan mennek iskolába reggelente a gyerekek Gödöllőn. A Pedibusz nevű kezdeményezést vezették be külföldi példák után - és rendkívül nagy sikere van. 
Erre a 8 dologra van szüksége egy kamasznak a szüleitől

Erre a 8 dologra van szüksége egy kamasznak a szüleitől

Szakértők szerint a legrosszabb, amit ilyenkor tehetünk, ha folyamatosan tiltjuk őt mindentől. Egy kamasznak szüksége van egy biztonságos helyre, szabadságra, útmutatásra, biztatásra és persze arra, hogy bármennyire is felbosszant, érezze, hogy szereted őt.
A szerkesztő ajánlja