SZAKÉRTŐKMUNKAKÖZVETÍTŐKALKULÁTORBABA-MAMA HÍRLEVELEKFOGANTATÁSTERHESSÉGBABAGYEREKNEVELÉSTB, PÉNZÜGYEKÉLETMÓD, EGÉSZSÉGSZABADIDŐRECEPTEK

Kézrátétel: 9 éves kislány leplezte le, hogy így nem lehet gyógyítani

Tóth Nikolett [cikkei] - 2022-09-12
Az érintésterápia azt jelenti, hogy a gyógyító a beteg fölé helyezi a kezét, és az energiamezők érzékelésével képes kezelni, meggyógyítani a pácienst. Egy 9 éves kislány rávett néhány gyógyítót, hogy vegyen részt a kísérletében. Olyat tett, ami addig egyik szkeptikusnak sem sikerült.
Kézrátétel: 9 éves kislány leplezte le, hogy így nem lehet gyógyítani

Törölköző és kartonpapír segítségével leplezte le az érintésterápiát

1996-ban az akkor 9 éves Emily Rosának sikerül az, ami más szkeptikusoknak sok éven át sem: rávette az érintésterápia gyakorlóit, hogy alávessék magukat a tudományos tesztelésnek.

Rosa szüleitől hallott először a terápiáról, akik szintén szkeptikusok. 

Hamar össze is állított egy saját kísérletet, amihez mindössze törölközőre és kartonpapírra volt szükség. A kísérlet pedig sikeresen meg is cáfolta ezt a módszert. 


De mi is az érintésterápia tulajdonképpen? 

Az érintésterápia gyakorlói, vagy ahogy ők nevezik magukat, gyógyítói a betegek fölé helyezik a kezüket, és azt állítják, hogy az energiamező befolyásolásával meg tudják gyógyítani őket. Szerintük ugyanis minden ember körül van egy energiamező. 

Azt állítják, hogy ezzel a módszerrel fel lehet tölteni az energiakészletet, helyre lehet állítani a hormonrendszert, sőt, a stresszes vagy feszült hangulatot is kezelni lehet. Mindemellett nemcsak a testi, hanem a pszichés eredetű megbetegedések esetén is segíthet, a betegek az érzelmi terhektől is megszabadulhatnak. 

Emily Rosa tesztjét a Journal of the American Medical Association-ban publikálták, amikor még csak 11 éves volt, így ő lett a legfiatalabb személy, akiről egy lektorált orvosi folyóiratban publikáltak.
 

Így nézett ki a leleplezés

A kísérlet nagyon egyszerű, de annál nagyszerűbb volt. Kevesebb mint 10 dollárba került.

A kilenc éves kislány arra kérte az úgynevezett gyógyítókat, hogy üljenek le egy paraván mögé, amit ő maga készített kartonpapírból. Ezután pedig azt kérte tőlük, hogy takarják le a fejüket egy törölközővel, karjaikat pedig dugják át a két lyukon.  

Ezután feldobott egy érmét, és attól függően, hogy fej vagy írás volt felül, tette a bal vagy a jobb kezükhöz a saját kezét. 

A gyógyítóknak az volt a feladatuk, hogy kitalálják, melyik kezüknél van Emily keze. Ezt nagyon könnyen el kellett volna találniuk, hiszen pont azzal a képességgel dolgoznak, hogy - állításuk szerint - érezni képesek az energiamezőket. Ráadásul elvileg nemcsak ezt, hanem a különféle egészségügyi állapotokat is érzik. 

Az érintésterápia támogatói nem szívesen vesznek részt tudományos kísérletekben, Emily esete azonban más volt, hiszen egy mindössze 9 éves kislányról volt szó - aki ráadásul azt mondta, hogy az eredményeket a negyedik osztályban használják majd fel egy órán.
 

Az esetek kevesebb mint a felében találták el a gyógyítók, hol van a kislány keze

Összessen 21-en vállalták, hogy részt vesznek a kislány kísérletében. Tizennégy gyógyítónak volt tíz lehetősége arra, hogy bebizonyítsa a képességeit, hét gyógyítót pedig 20-szor teszteltek. 

„Ha elmennek egy klinikára, és meggyógyítják az embereket, akkor azt várnánk, hogy folyamatosan érezzék az energiamezőt” – nyilatkozta Emily a Washington Postnak.

Az eredmény megdöbbentő: a gyógyítóknak csak az esetek 44 százalékában sikerült beazonosítaniuk, hogy hol van a kislány keze. 

„Körülbelül az esetek felében igazuk volt. Pontosan ezt várnánk a találgatásoktól is” – mondta Emily a Los Angeles Timesnak. A kislány hozzátette, hogy a gyógyítók persze találtak kifogásokat, például hogy túl hideg volt a szoba, vagy hogy a légkondicionáló kifújta az erőteret.
 


 

Az érintésterápia gyakorlói akkoriban azt mondták, hogy a kísérlettel nem sikerült megcáfolni azt a sok évet, amit ebben a terápiában tevékenykedtek, hiszen nagyon sok betegnek segítettek már. Azt mondták: csak találni kell egy másik kilenc éves kislányt, aki majd tudományos vizsgálatokkal bebizonyítja, hogy nem áltudományról van szó.

Indexkép: Coolpsychologist / Youtube

Kérjük, támogasd munkánkat!

Ha szeretsz minket olvasni, ha csaltunk már mosolyt az arcodra, ha segített már neked valamelyik szakértõnk, vagy ha egyszerûen Te is fontosnak tartod, amit csinálunk, kérjük, támogasd munkánkat!

Banki átutalással:
Magnet Bank 16200106-11697987
Kedvezményezett: Családi Háló Közhasznú Alapítvány
Közlemény: Média támogatás

Vagy bankkártyás fizetés Simplepay-el az alábbi gombra kattintva:

 

(A hozzászólások megjelenítéséhez jelentkezz be Facebookra!)

LEGOLVASOTTABB

"Sosem főznek és nem engedik az unokámnak, hogy csokit egyen": Bele lehet-e szólni a fiatalok életébe? - Juci néni gondolatai

"Sosem főznek és nem engedik az unokámnak, hogy csokit egyen": Bele lehet-e szólni a fiatalok életébe? - Juci néni gondolatai

Ha nem esznek csokit, hát nem esznek. Ha rendelik az ebédet, hát rendelik. Látom, hogy a mai fiatalok másképp nevelik a gyerekeiket. Egyes dolgokban szigorúbbak és más dolgokban meg engedékenyebbek, mint amilyen én voltam. Néha persze jólesne ezt megmondani nekik, hogy én mit csinálnék másképp, de megtanultam, hogy okosabb dolog, ha csendben maradok. 
Holtan találták meg a kétéves szerb kislányt, akit már a magyar rendőrség is keresett

Holtan találták meg a kétéves szerb kislányt, akit már a magyar rendőrség is keresett

Rengetegen keresték a kétéves kislányt, sajnos már csak a holttestét találták meg.
"Az apám a saját nőgyógyászom, és ő közölte velem, hogy baj van" - kiakadtak a TikTokon a fiatal lány követői

"Az apám a saját nőgyógyászom, és ő közölte velem, hogy baj van" - kiakadtak a TikTokon a fiatal lány követői

Minden nő tudja, hogy a nőgyógyász kincs. Ez egy bizalmi viszony, így nem csoda, hogy olyan embert szeretnénk választani, aki szimpatikus, aki tudja kezelni az esetleges betegségeinket és aki felkészít a szülésre. Egy fiatal lány éppen ezért a lehető legközelebbi személyt választotta erre a nemes feladatra, aki nem más, mint az édesapja.
Van, aki pizsamában hozza ki a gyerekét - önkéntes nyugdíjasok kísérik iskolába a gyerekeket Gödöllőn

Van, aki pizsamában hozza ki a gyerekét - önkéntes nyugdíjasok kísérik iskolába a gyerekeket Gödöllőn

Láthatósági mellényben, csoportosan mennek iskolába reggelente a gyerekek Gödöllőn. A Pedibusz nevű kezdeményezést vezették be külföldi példák után - és rendkívül nagy sikere van. 
Erre a 8 dologra van szüksége egy kamasznak a szüleitől

Erre a 8 dologra van szüksége egy kamasznak a szüleitől

Szakértők szerint a legrosszabb, amit ilyenkor tehetünk, ha folyamatosan tiltjuk őt mindentől. Egy kamasznak szüksége van egy biztonságos helyre, szabadságra, útmutatásra, biztatásra és persze arra, hogy bármennyire is felbosszant, érezze, hogy szereted őt.
A szerkesztő ajánlja