SZAKÉRTŐKMUNKAKÖZVETÍTŐKALKULÁTORBABA-MAMA HÍRLEVELEKFOGANTATÁSTERHESSÉGBABAGYEREKNEVELÉSTB, PÉNZÜGYEKÉLETMÓD, EGÉSZSÉGSZABADIDŐRECEPTEK

Immunerősítés 1, 3 és 5 évesen - megnéztük a legnépszerűbb készítményeket

Juhászné Ráthgéber Réka [cikkei] - 2021-10-26
Az őszi időjárás minden szülő és gyerek számára megterhelő. Reggel még hideg van, több réteg ruhát adunk induláskor a gyermekre, délben már jobb az idő, de még azért mindig nem az igazi, délutánra pedig már legtöbbször kisüt a nap, és akár 20-22 fok is lehet. Nem véletlen, hogy ilyenkor van a legtöbb megfázásos megbetegedés, így ajánlunk most pár olyan készítményt, amit 1, 3, és 5 évesen fogyaszthatnak a gyerekek.
Immunerősítés 1, 3 és 5 évesen - megnéztük a legnépszerűbb készítményeket

A cikk termékmegjelenítést tartalmaz

Immunerősítés gyerekeknek

Immunerősítés 1 éves kor felett

Amikor kisgyermekünk elmúlik 1 éves, kinyílik számára a világ. Ekkor tanulnak meg járni, sokan ekkor kerülnek először közösségbe, és a legtöbb anyuka ilyenkor kezdi meg a játszótérre járós korszakát. Mindenhol sok a bacilus, így nem árt odafigyelni a legkisebbekre sem.

Marslakócskák

A Marslakócskák gumivitaminja sokak számára lehet ismerős, azonban ezt még 1 éves korban nem szabad a gyermeknek adni. Van viszont kétfajta szirup, ami már 1 éves kortól is adható, az egyik a Marslakócskák Immunerősítő narancsízben, a másik pedig a Marslakócskák Immuno Forte bodzaízben. Számtalan vitamint és ásványi anyagot tartalmaznak, tartósítószer-, édesítőszer- és laktózmentes mindkét termék.

Sambucol

Szintén szirup formában elérhető a Sambucol, ami fekete bodza ízben kapható a gyógyszertárakban. Flavonid tartalmának köszönhetően jótékony hatással van az immunrendszerre, nátha és megfázás ellen is kiváló, azonban, ha már lázas a gyermek, akkor ne használd. C-, B6- és B12-vitaminokat tartalmaz, és enyhe hashajtó hatása van, így erre is figyelj oda.
 

Immunerősítés 3 éves kor felett

A gyerekek többsége 3 éves kor felett megy óvodába. Ha előtte nem is voltak bölcsödében, az óvodai beszoktatás komoly megterheléssel jár az immunrendszerükre. Ebben az időszakban érdemes odafigyelni arra, hogy a szervezetük fel legyen készülve erre, és ne kelljen őket 2 hetente kivenni a csoportból.

Olvasd el ezt is: Ezért betegeskednek ennyit az óvodás gyerekek
 

Dora Natura

A magyar cég kifejezetten olyan termékeket gyárt, amit érzékenybőrű felnőttek és gyerekek is használhatnak, így evidens volt, hogy ha megjelenik egy, a gyerekek számára elérhető immunerősítő, az biztosan cukormentes lesz. Nemrégiben dobták a piacra a Dora Natura Multivitamin szirupot, amely kellemes áfonya ízével és magas vitamintartalmával képez védőburkot a gyermekek szervezete felett. Magas B– és D-vitamin tartalma mellett tartalmaz többek között C– és E-vitamint, valamint inulint, cinket és szelént is.

ProVio Multi kids

Azért az mindig komoly feladat, hogy egy 1-5 éves gyereknek hogyan adjuk be a gyógyszereket, vitaminokat. A ProVio lépett egy nagyot, és piacra dobta az első immunerősítő csokoládéját, amit valószínűleg nem kell majd beleimádkozni egyik kisgyerekbe sem. Nagy hátránya, hogy cukros, valamint tartalmazhat törökmogyorót, mandulát, földimogyorót és glutént is. Előnye az, hogy 2 milliárd bifidobaktériumot, kalciumot és D-vitamint rejtettek bele, ami jótékony hatással van a gyerekek szervezetére.
 

Az immunrendszer erősítése 4-5 éves kor felett

4-5 éves korban már megedződött annyira az immunrendszerük a gyerekeknek, hogy már fel vannak vértezve bizonyos fertőzések ellen. Érdemes ilyenkor is odafigyelni arra, hogy a vitaminpótlásuk biztosítva legyen a hét minden napján, hiszen egyre több időt töltenek közösségben.

Supradyn

Szintén különleges formátumban dobta piacra gyerekeknek szánt immunerősítőjét a Supradyn, amelyet narancsízű tejkaramellaként találhatunk meg a kínálatban. Több mint 10 vitaminnal, homoktöviskivonattal, vassal és cinkkel turbózták fel, amelyek mind fontos szerepet töltenek be a gyermekek egészséges fejlődésében.

Vitaking

Szerencsére 4-5 éves kortól már a rágótabletta is szóba jöhet, ha vitaminpótlásról van szó, így a Vitaking meggyes immunerősítője ebben a formátumban segíti hozzá a kicsiket az egészséges életmódhoz. 17-féle vitaminnal, ásványi anyaggal és nyomelemmel gondoskodik a megfelelő védelemről. Ha a gyerekek nem szeretnék azonnal szétrágni, szopogató tablettaként is fogyaszthatják.

Te felkészültél az őszi immunerősítésre?

Indexkép: Michal Bar Haim képe az Unsplash.com-on

Kérjük, támogasd munkánkat!

Ha szeretsz minket olvasni, ha csaltunk már mosolyt az arcodra, ha segített már neked valamelyik szakértõnk, vagy ha egyszerûen Te is fontosnak tartod, amit csinálunk, kérjük, támogasd munkánkat!

Banki átutalással:
Magnet Bank 16200106-11697987
Kedvezményezett: Családi Háló Közhasznú Alapítvány
Közlemény: Média támogatás

Vagy bankkártyás fizetés Simplepay-el az alábbi gombra kattintva:

 

(A hozzászólások megjelenítéséhez jelentkezz be Facebookra!)

LEGOLVASOTTABB

"Sosem főznek és nem engedik az unokámnak, hogy csokit egyen": Bele lehet-e szólni a fiatalok életébe? - Juci néni gondolatai

"Sosem főznek és nem engedik az unokámnak, hogy csokit egyen": Bele lehet-e szólni a fiatalok életébe? - Juci néni gondolatai

Ha nem esznek csokit, hát nem esznek. Ha rendelik az ebédet, hát rendelik. Látom, hogy a mai fiatalok másképp nevelik a gyerekeiket. Egyes dolgokban szigorúbbak és más dolgokban meg engedékenyebbek, mint amilyen én voltam. Néha persze jólesne ezt megmondani nekik, hogy én mit csinálnék másképp, de megtanultam, hogy okosabb dolog, ha csendben maradok. 
Holtan találták meg a kétéves szerb kislányt, akit már a magyar rendőrség is keresett

Holtan találták meg a kétéves szerb kislányt, akit már a magyar rendőrség is keresett

Rengetegen keresték a kétéves kislányt, sajnos már csak a holttestét találták meg.
"Az apám a saját nőgyógyászom, és ő közölte velem, hogy baj van" - kiakadtak a TikTokon a fiatal lány követői

"Az apám a saját nőgyógyászom, és ő közölte velem, hogy baj van" - kiakadtak a TikTokon a fiatal lány követői

Minden nő tudja, hogy a nőgyógyász kincs. Ez egy bizalmi viszony, így nem csoda, hogy olyan embert szeretnénk választani, aki szimpatikus, aki tudja kezelni az esetleges betegségeinket és aki felkészít a szülésre. Egy fiatal lány éppen ezért a lehető legközelebbi személyt választotta erre a nemes feladatra, aki nem más, mint az édesapja.
Van, aki pizsamában hozza ki a gyerekét - önkéntes nyugdíjasok kísérik iskolába a gyerekeket Gödöllőn

Van, aki pizsamában hozza ki a gyerekét - önkéntes nyugdíjasok kísérik iskolába a gyerekeket Gödöllőn

Láthatósági mellényben, csoportosan mennek iskolába reggelente a gyerekek Gödöllőn. A Pedibusz nevű kezdeményezést vezették be külföldi példák után - és rendkívül nagy sikere van. 
Erre a 8 dologra van szüksége egy kamasznak a szüleitől

Erre a 8 dologra van szüksége egy kamasznak a szüleitől

Szakértők szerint a legrosszabb, amit ilyenkor tehetünk, ha folyamatosan tiltjuk őt mindentől. Egy kamasznak szüksége van egy biztonságos helyre, szabadságra, útmutatásra, biztatásra és persze arra, hogy bármennyire is felbosszant, érezze, hogy szereted őt.
A szerkesztő ajánlja