SZAKÉRTŐKMUNKAKÖZVETÍTŐKALKULÁTORBABA-MAMA HÍRLEVELEKFOGANTATÁSTERHESSÉGBABAGYEREKNEVELÉSTB, PÉNZÜGYEKÉLETMÓD, EGÉSZSÉGSZABADIDŐRECEPTEK

Központban a mozgásszervi betegségek az áprilisi Semmelweis Egészség Napokon

Családinet [cikkei] - 2021-04-16
Melyek a leggyakoribb ortopédiai műtétek? Milyen sportot űzhetnek a csípőprotézissel élők? Mi állhat sportolóknál a hirtelen szívhalál hátterében? Hogyan végzik a mai modern vállműtéteket? Ki lehet parasportoló? Hogyan alakítsuk ki a home office környezetet? - mindezekről a kérdésekről is szó lesz a Semmelweis Egészség Napok április 29-i online programján. A mozgásra és a mozgásszervi betegségekre fókuszáló rendezvényen 21 konzultációval egybekötött előadással és tornával várják az érdeklődőket a Semmelweis Egyetem Ortopédiai Klinika, a Fizioterápiai Tanszék, a Sportorvostan Tanszék és az Egészségfejlesztési Központ szakemberei.
Központban a mozgásszervi betegségek az áprilisi Semmelweis Egészség Napokon

Az előadások révén az orvosok és gyógytornászok bepillantást engednek többek között abba, hogyan történik a csípőprotézis beültetése, miként zajlik az ezt követő rehabilitáció és hogyan adja vissza ez a beavatkozás a fájdalommentes mozgás lehetőségét. Szó lesz arról is, hogy a térdízületi fájdalom nemcsak az idős embereket sújtja, hanem a fiatalokat is érintheti, melynek a mozgásszegény életmód éppúgy oka lehet, mint a túlterhelés.

Térdízület-rehabilitáció

A rendezvényen két előadás is foglalkozik a vállbetegségekkel. Az érdeklődők megismerhetik a vállartroszkópiát (ízületi tükrözés), amely a modern vállsebészet technikai fejlődésének köszönhetően terjedt el, és kisebb műtéti fájdalommal jár, valamint gyorsabb gyógyulást tesz lehetővé. Emellett a vállbetegségek fizioterápiájáról is szó esik majd, beleértve, hogy mely mozgásformák hasznosak és kerülendők vállpanaszok esetén.

Több prezentáció is kitér a mozgássérült gyermekek diagnosztikus lehetőségeire, a számukra rendelkezésre álló terápiás gyakorlatokra, a konduktív fejlesztésre, az ortopéd sebészeti ellátásra és a gyógytornára.

A legtöbb érintett esetében valamilyen szülés körüli agyi károsodásra vezethető vissza a mozgássérülés, ami csecsemőkorban nehezen észlelhető, ugyanakkor fontos, hogy minél korábban felfedezzék ezeket az eltéréseket, és elkezdődhessen a terápia. Sokszor műtéti megoldást javasolnak a szakorvosok, akik kiemelt feladatuknak tekintik a szülők operációval kapcsolatos félelmeinek eloszlatását is, melyről ugyancsak beszélnek majd a szakemberek a program során.

A rendezvényen az élsportolók életébe is bepillantást nyerhetnek az érdeklődők, és egyebek mellett megtudhatják, miért a hirtelen szívhalál a sportolók körében előforduló leggyakoribb halálok, milyen összefüggés van a vashiány és a sportteljesítmény között, és hova vezethet a túledzés. Az összeállításból a parasport sem marad ki, hiszen a sport mindenki számára hasznos, és fizikai, szellemi, szociális képességek fejlesztésre, illetve azok fenntartására szolgál, valamint a rehabilitáció csúcsa. Miről szól a parasport? Hogyan válhat valaki parasportolóvá? Kiknek drukkolhatunk közülük a világversenyeken? – erre is fény derül.

Az előadásokon és a hozzájuk kapcsolódó konzultáción túl gyógytornával, derékpanaszok megelőzésére szolgáló mélyizom tréninggel és a home office munkavégzés során hasznos átmozgató gyakorlatokkal is várja az érdeklődőket a Semmelweis Egészség Napok áprilisi eseménye, melyen a részvétel ingyenes, de regisztrációhoz között. A részletes program és a regisztrációs felület itt érhető el.  

Fotó: Kovács Attila – Semmelweis Egyetem

Kérjük, támogasd munkánkat!

Ha szeretsz minket olvasni, ha csaltunk már mosolyt az arcodra, ha segített már neked valamelyik szakértõnk, vagy ha egyszerûen Te is fontosnak tartod, amit csinálunk, kérjük, támogasd munkánkat!

Banki átutalással:
Magnet Bank 16200106-11697987
Kedvezményezett: Családi Háló Közhasznú Alapítvány
Közlemény: Média támogatás

Vagy bankkártyás fizetés Simplepay-el az alábbi gombra kattintva:

 

(A hozzászólások megjelenítéséhez jelentkezz be Facebookra!)

LEGOLVASOTTABB

"Sosem főznek és nem engedik az unokámnak, hogy csokit egyen": Bele lehet-e szólni a fiatalok életébe? - Juci néni gondolatai

"Sosem főznek és nem engedik az unokámnak, hogy csokit egyen": Bele lehet-e szólni a fiatalok életébe? - Juci néni gondolatai

Ha nem esznek csokit, hát nem esznek. Ha rendelik az ebédet, hát rendelik. Látom, hogy a mai fiatalok másképp nevelik a gyerekeiket. Egyes dolgokban szigorúbbak és más dolgokban meg engedékenyebbek, mint amilyen én voltam. Néha persze jólesne ezt megmondani nekik, hogy én mit csinálnék másképp, de megtanultam, hogy okosabb dolog, ha csendben maradok. 
Holtan találták meg a kétéves szerb kislányt, akit már a magyar rendőrség is keresett

Holtan találták meg a kétéves szerb kislányt, akit már a magyar rendőrség is keresett

Rengetegen keresték a kétéves kislányt, sajnos már csak a holttestét találták meg.
"Az apám a saját nőgyógyászom, és ő közölte velem, hogy baj van" - kiakadtak a TikTokon a fiatal lány követői

"Az apám a saját nőgyógyászom, és ő közölte velem, hogy baj van" - kiakadtak a TikTokon a fiatal lány követői

Minden nő tudja, hogy a nőgyógyász kincs. Ez egy bizalmi viszony, így nem csoda, hogy olyan embert szeretnénk választani, aki szimpatikus, aki tudja kezelni az esetleges betegségeinket és aki felkészít a szülésre. Egy fiatal lány éppen ezért a lehető legközelebbi személyt választotta erre a nemes feladatra, aki nem más, mint az édesapja.
Van, aki pizsamában hozza ki a gyerekét - önkéntes nyugdíjasok kísérik iskolába a gyerekeket Gödöllőn

Van, aki pizsamában hozza ki a gyerekét - önkéntes nyugdíjasok kísérik iskolába a gyerekeket Gödöllőn

Láthatósági mellényben, csoportosan mennek iskolába reggelente a gyerekek Gödöllőn. A Pedibusz nevű kezdeményezést vezették be külföldi példák után - és rendkívül nagy sikere van. 
Erre a 8 dologra van szüksége egy kamasznak a szüleitől

Erre a 8 dologra van szüksége egy kamasznak a szüleitől

Szakértők szerint a legrosszabb, amit ilyenkor tehetünk, ha folyamatosan tiltjuk őt mindentől. Egy kamasznak szüksége van egy biztonságos helyre, szabadságra, útmutatásra, biztatásra és persze arra, hogy bármennyire is felbosszant, érezze, hogy szereted őt.
A szerkesztő ajánlja