SZAKÉRTŐKMUNKAKÖZVETÍTŐKALKULÁTORBABA-MAMA HÍRLEVELEKFOGANTATÁSTERHESSÉGBABAGYEREKNEVELÉSTB, PÉNZÜGYEKÉLETMÓD, EGÉSZSÉGSZABADIDŐRECEPTEK

Homeopátiával a nyári ártalmak ellen

Dr. Sebő Zsuzsanna [cikkei] - 2019-07-10
Milyen homeopátiás szerekkel enyhíthetünk a nyári panaszokon?
Homeopátiával a nyári ártalmak ellen


A nap- és hőártalmakra leggyakrabban használatos homeopátiás gyógyszerek:

 

Napszúrás

Aconit
Hirtelen fellépő heves fejfájás, nagyfokú nyugtalanság, szorongás, szapora szívműködés.
A napszúrást elszenvedett betegnek hidegrázása, láza lehet. Bőre száraz, kipirult, meleg tapintatú. Keze forró, lába hideg. Igen szomjas, hideg vizet kíván inni. Állapota javul a szabad levegőn, vagy ha nyugalomban van.

Belladonna
A hőártalom egyik leggyakrabban használt homeopátiás szere. Jellemzi az erőteljes lüktető fejfájás, a vörös arc, a verejtékes bőr, a tág pupillák. Hidegrázás, nagyfokú szomjúság jelentkezik, a beteg langyos vagy meleg folyadékra vágyik. Szája, szeme száraz, érzékeny a fényre zajra, érintésre.

Bryonia
Ingerlékeny, de hallgatag beteg, aki legszívesebben egyedül van a bajával. Feje nagyon fáj, ez a fájdalom nyomásszerű (szemben a Belladonna lüktető fejfájásával). Állapota a legkisebb mozdulatra is romlik. Szomjas, kívánja a folyadékot. Jobban érzi magát, ha nyugalomban van, vagy kint lehet a szabad levegőn. Jellegzetes tünete, hogy a fájdalmas rész (napszúrásnál a fej) nyomására a fájdalom csökken.

Glonoinum
Heves, pulzáló tarkótáji fejfájás, rákvörös arc, hányinger, hányás. Hőhullámok, látászavarok, vérnyomás emelkedés, orrvérzés kísérhetik a rosszullétet. A beteg olyan, mintha „gutaütés” kerülgetné. Melegre, mozgásra, rázkódásra állapota romlik, míg a szabad levegőn és hidegre, borogatásra javul. Állapota akkor is javul, ha a fejét feltámasztja.

Opium
Jellemző a kábultság, bágyadtság, aluszékonyság. A beteg „bamba” tekintettel néz a világba, arca puffadt, vörös, forró. Szabálytalan légzése lehet, pupillái szűkek. Bőre verejtékes, forró tapintatú. Jellegzetes a fájdalomérzet hiánya. Állapota javul, ha kitakarózik, ha hűvös levegőre megy, és ha hideg borogatást tesznek rá.


Napkiütés, napégés

Apis
Vörös (halvány) bőr, égő, szúró, viszkető fájdalom, mely érintésre fokozódik. Fő jellegzetesség az ödéma, duzzanat, valamint hogy a hidegre (levegőre, borogatásra) a panaszok jelentősen javulnak. Összességében a méhcsípéshez hasonló a bőrelváltozás.

Belladonna
Nagyon piros (tűz-vörös) bőr, forró lüktető érzéssel és tapintattal. Apró göbcsék is megjelenhetnek a leégett felületen.

Cantharis
A felégett bőrön nagy, víztiszta bennékű hólyagok jelennek meg, melyeket égő érzés kísér. Nem tűri az érintést, a nyomást, de még a ruhát sem viseli el magán.

Natrium muriaticum
Gyakran találkozunk strandokon olyan hölgyekkel, akik a dekoltázsukat vizes kendővel takarják el. Nekik és azoknak, akiknél a napfény hatására a dekoltázson apró, viszkető göbcsék jelennek meg, ajánlható ez a szer.

Rhus toxicodendron
A hólyagos napégés másik szere (lsd. Cantharis), amikor a bőr foltos, rajta apró, csoportos  víztiszta bennékű hólyagocskák láthatóak, melyek nagyon viszketnek. Akkor is jól használható szer, ha a napfény hatására apró hólyagú herpesz jön elő (például a száj körül) a betegen.

Urtica urens
Viszkető, kiemelkedő, vörös göbök, foltok a bőrön. Úgy néz ki, mint a csaláncsípés. Erős viszketés, heves, égő fájdalmak jelentkezhetnek, melyek hidegtől romlanak. Nyugalomban, dörzsölgetéstől javulnak.


Fontos tanácsok
 

  • Ilyen esetekben a gyógyszereket C,CH 15-30 potenciában ajánlott szedni, enyhébb rosszullét esetén  2-3 óránként, heveny esetben akár 20 percenként.
  • Súlyos vagy heveny esetekben, vagy kiscsecsemőnél a golyók feloldhatóak fél pohár vízben, és 5-10 percenként kiskanállal adható, akár többször egymás után is. Így gyorsabb és erősebb hatás érhető el.
  • Nagyon fontos, hogy a tünetekhez legjobban hasonlító szert válasszuk ki.
  • Fontos tudni, hogy a homeopátiás szerek mellékhatás mentesen adhatók újszülöttől a dédszülőkig, de nem helyettesítik az orvosi vizsgálatot, tanácsadást!
  • Végül a legfontosabb és leginkább megszívlelendő tanács: semmilyen gyógyító módszer nem lehet egyenértékű a megelőzéssel.                                                               

Kapcsolódó cikkeink:

Kép: skeeze / pixabay

Dr. Sebő Zsuzsanna


Dr. Sebő Zsuzsanna
Gyermekgyógyász, homeopátiás tanácsadó

Elérhetőségeim:
Telefon: 06-30/922-93-09
E-mail: sebozsuzsa@gmail.com
Honlap: www.homeoduo.hu (fejlesztés alatt)

Kérjük, támogasd munkánkat!

Ha szeretsz minket olvasni, ha csaltunk már mosolyt az arcodra, ha segített már neked valamelyik szakértõnk, vagy ha egyszerûen Te is fontosnak tartod, amit csinálunk, kérjük, támogasd munkánkat!

Banki átutalással:
Magnet Bank 16200106-11697987
Kedvezményezett: Családi Háló Közhasznú Alapítvány
Közlemény: Média támogatás

Vagy bankkártyás fizetés Simplepay-el az alábbi gombra kattintva:

 

(A hozzászólások megjelenítéséhez jelentkezz be Facebookra!)

LEGOLVASOTTABB

"Sosem főznek és nem engedik az unokámnak, hogy csokit egyen": Bele lehet-e szólni a fiatalok életébe? - Juci néni gondolatai

"Sosem főznek és nem engedik az unokámnak, hogy csokit egyen": Bele lehet-e szólni a fiatalok életébe? - Juci néni gondolatai

Ha nem esznek csokit, hát nem esznek. Ha rendelik az ebédet, hát rendelik. Látom, hogy a mai fiatalok másképp nevelik a gyerekeiket. Egyes dolgokban szigorúbbak és más dolgokban meg engedékenyebbek, mint amilyen én voltam. Néha persze jólesne ezt megmondani nekik, hogy én mit csinálnék másképp, de megtanultam, hogy okosabb dolog, ha csendben maradok. 
Holtan találták meg a kétéves szerb kislányt, akit már a magyar rendőrség is keresett

Holtan találták meg a kétéves szerb kislányt, akit már a magyar rendőrség is keresett

Rengetegen keresték a kétéves kislányt, sajnos már csak a holttestét találták meg.
"Az apám a saját nőgyógyászom, és ő közölte velem, hogy baj van" - kiakadtak a TikTokon a fiatal lány követői

"Az apám a saját nőgyógyászom, és ő közölte velem, hogy baj van" - kiakadtak a TikTokon a fiatal lány követői

Minden nő tudja, hogy a nőgyógyász kincs. Ez egy bizalmi viszony, így nem csoda, hogy olyan embert szeretnénk választani, aki szimpatikus, aki tudja kezelni az esetleges betegségeinket és aki felkészít a szülésre. Egy fiatal lány éppen ezért a lehető legközelebbi személyt választotta erre a nemes feladatra, aki nem más, mint az édesapja.
Van, aki pizsamában hozza ki a gyerekét - önkéntes nyugdíjasok kísérik iskolába a gyerekeket Gödöllőn

Van, aki pizsamában hozza ki a gyerekét - önkéntes nyugdíjasok kísérik iskolába a gyerekeket Gödöllőn

Láthatósági mellényben, csoportosan mennek iskolába reggelente a gyerekek Gödöllőn. A Pedibusz nevű kezdeményezést vezették be külföldi példák után - és rendkívül nagy sikere van. 
Erre a 8 dologra van szüksége egy kamasznak a szüleitől

Erre a 8 dologra van szüksége egy kamasznak a szüleitől

Szakértők szerint a legrosszabb, amit ilyenkor tehetünk, ha folyamatosan tiltjuk őt mindentől. Egy kamasznak szüksége van egy biztonságos helyre, szabadságra, útmutatásra, biztatásra és persze arra, hogy bármennyire is felbosszant, érezze, hogy szereted őt.
A szerkesztő ajánlja