SZAKÉRTŐKMUNKAKÖZVETÍTŐKALKULÁTORBABA-MAMA HÍRLEVELEKFOGANTATÁSTERHESSÉGBABAGYEREKNEVELÉSTB, PÉNZÜGYEKÉLETMÓD, EGÉSZSÉGSZABADIDŐRECEPTEK

Mindent a fülgyulladásról! - A gyermekorvos elárulja: hatékony megelőzés és gyógymódok

Dr. Sebő Zsuzsanna [cikkei] - 2019-02-28
A gyermekorvosi rendelőben megforduló betegek mintegy 30%-a - néha még több is - fülfájással küzd. Dr. Sebő Zsuzsanna gyermekgyógyász főorvos, homeopata elárulta, hogy mi ennek az oka, mit tehetünk, hogy megelőzzük a bajt, valamint a gyógymódokról is beszámolt.
Mindent a fülgyulladásról! - A gyermekorvos elárulja: hatékony megelőzés és gyógymódok

A fülgyulladás előfordulásának gyakoriságát gyermekkorban az anatómiai adottságok és az immunrendszer sajátosságai okozzák. Ennek ellenére nagyon sok mindent tehet a szülő, hogy megelőzze ezt a betegséget.

„A korai orrfújás fontosságára szeretném elsődlegesen felhívni a figyelmet, ugyanis amennyiben tiszta az orrjárat, nehezebben húzódik a gyulladás a fülre” – kezdte dr. Sebő Zsuzsanna. – „Már kisbaba kortól kezdve elkezdhetjük megtanítani a gyerekeket az orrfújásra. Fél éves kor körül akár fürdés közben tanítsuk fújni a babát, és mondjuk is neki. Nagyobb gyereknél pedig játékosan helyezzünk az arcára leheletvékony, egyrétegű papír zsebkendőt, és biztassuk arra, hogy próbálja meg az orrával fújva meglebbenteni azt. Amennyiben a gyermek nem tud még orrot fújni, akkor mindenképpen fontos az orrváladék eltávolítása leszívással" - magyarázta a doktornő, aki azt is hozzátette, hogy a fülgyulladás legtöbbször vírusos eredetű, ezért az egészségesebb életmód, hidegpára porlasztása, vitaminok szedése, és a gyakori szellőztetés segíthet a megelőzésben.

Sajnos ezekből a vírusfertőzésekből gyakran alakul ki bakteriális fertőzés, amikor már nem elegendő a tüneti terápia.

„Néhány kivételtől eltekintve, a protokoll szerint kezdődő középfülgyulladásnál várni kell az antibiotikum felírással, 24-36 órán át. Ebben az időszakban, amikor nem teszünk amúgy semmit, mindenképpen javaslom homeopátiás szerek használatát. A kezdődő panaszoknál, amikor csak kicsit fáj a fül, a Ferrum phosphoricum lesz a jól bevált házibarát. Itt közepes hígítás javasolt naponta többször is. Ajánlani szoktuk a melegítést is, de én csak olyan gyermekeknek javaslom a melegítő sapkát, akiknek a közérzetét ez javítja.  Annál, aki tiltakozik, nem erőltetném. Fontos a fájdalom csillapítása is, hogy ne szenvedjen a gyermek, erre alkalmasak a hagyományos gyógyszerek, de tudni kell, hogy a fájdalomcsillapító nem gyógyítja a betegséget, csak a tüneteket enyhíti, és akár el is fedi azokat.

A homeopátia gazdag fegyvertárral rendelkezik arra az esetre, ha a vezető tünet az erős fájdalom. Mindenkinek javaslom otthoni elsősegélyként az ABC keveréket, azaz az Aconitum, Belladonna és Chamomilla szerekből készített oldatot (5-5 golyócska mindegyik szerből, közepes potenciából 1 dl babavízbe) minden olyan panasznál, amikor erős fájdalom és esetleg magas láz jelentkezik. A fülfájással mindig forduljunk orvoshoz. A homeopata orvos kezében még számos más lehetőség is van, és a helyes szert a fülfájás minősége, a fül képe, és a beteg állapota alapján dönti el. Van olyan eset, amikor az antibiotikumot adását sem lehet mellőzni. Ez azonban mindig felelős orvosi döntés legyen, és a szülő semmiképpen ne kezdjen el magától antibiotikum kúrát.” – szögezte le a gyermekorvos.

Közepes homeopátiás potenciák: 9 CH, C9, 15 CH, C15

További információk: https://homeopatia.info.hu/fules-bajok/mindent-a-fulgyulladasrol

Dr. Sebő Zsuzsanna


Dr. Sebő Zsuzsanna
Gyermekgyógyász, homeopátiás tanácsadó

Elérhetőségeim:
Telefon: 06-30/922-93-09
E-mail: sebozsuzsa@gmail.com
Honlap: www.homeoduo.hu (fejlesztés alatt)

Kérjük, támogasd munkánkat!

Ha szeretsz minket olvasni, ha csaltunk már mosolyt az arcodra, ha segített már neked valamelyik szakértõnk, vagy ha egyszerûen Te is fontosnak tartod, amit csinálunk, kérjük, támogasd munkánkat!

Banki átutalással:
Magnet Bank 16200106-11697987
Kedvezményezett: Családi Háló Közhasznú Alapítvány
Közlemény: Média támogatás

Vagy bankkártyás fizetés Simplepay-el az alábbi gombra kattintva:

 

(A hozzászólások megjelenítéséhez jelentkezz be Facebookra!)

LEGOLVASOTTABB

"Sosem főznek és nem engedik az unokámnak, hogy csokit egyen": Bele lehet-e szólni a fiatalok életébe? - Juci néni gondolatai

"Sosem főznek és nem engedik az unokámnak, hogy csokit egyen": Bele lehet-e szólni a fiatalok életébe? - Juci néni gondolatai

Ha nem esznek csokit, hát nem esznek. Ha rendelik az ebédet, hát rendelik. Látom, hogy a mai fiatalok másképp nevelik a gyerekeiket. Egyes dolgokban szigorúbbak és más dolgokban meg engedékenyebbek, mint amilyen én voltam. Néha persze jólesne ezt megmondani nekik, hogy én mit csinálnék másképp, de megtanultam, hogy okosabb dolog, ha csendben maradok. 
Holtan találták meg a kétéves szerb kislányt, akit már a magyar rendőrség is keresett

Holtan találták meg a kétéves szerb kislányt, akit már a magyar rendőrség is keresett

Rengetegen keresték a kétéves kislányt, sajnos már csak a holttestét találták meg.
"Az apám a saját nőgyógyászom, és ő közölte velem, hogy baj van" - kiakadtak a TikTokon a fiatal lány követői

"Az apám a saját nőgyógyászom, és ő közölte velem, hogy baj van" - kiakadtak a TikTokon a fiatal lány követői

Minden nő tudja, hogy a nőgyógyász kincs. Ez egy bizalmi viszony, így nem csoda, hogy olyan embert szeretnénk választani, aki szimpatikus, aki tudja kezelni az esetleges betegségeinket és aki felkészít a szülésre. Egy fiatal lány éppen ezért a lehető legközelebbi személyt választotta erre a nemes feladatra, aki nem más, mint az édesapja.
Van, aki pizsamában hozza ki a gyerekét - önkéntes nyugdíjasok kísérik iskolába a gyerekeket Gödöllőn

Van, aki pizsamában hozza ki a gyerekét - önkéntes nyugdíjasok kísérik iskolába a gyerekeket Gödöllőn

Láthatósági mellényben, csoportosan mennek iskolába reggelente a gyerekek Gödöllőn. A Pedibusz nevű kezdeményezést vezették be külföldi példák után - és rendkívül nagy sikere van. 
Erre a 8 dologra van szüksége egy kamasznak a szüleitől

Erre a 8 dologra van szüksége egy kamasznak a szüleitől

Szakértők szerint a legrosszabb, amit ilyenkor tehetünk, ha folyamatosan tiltjuk őt mindentől. Egy kamasznak szüksége van egy biztonságos helyre, szabadságra, útmutatásra, biztatásra és persze arra, hogy bármennyire is felbosszant, érezze, hogy szereted őt.
A szerkesztő ajánlja