SZAKÉRTŐKMUNKAKÖZVETÍTŐKALKULÁTORBABA-MAMA HÍRLEVELEKFOGANTATÁSTERHESSÉGBABAGYEREKNEVELÉSTB, PÉNZÜGYEKÉLETMÓD, EGÉSZSÉGSZABADIDŐRECEPTEK

Tippek életmódváltáshoz

Végh-Fodor Mónika [cikkei] - 2016-08-19
Az egészség kincs. Ha életmódváltáson gondolkodsz, összegyűjtöttem 5 dolgot, ami segíthet elindulni.

Tippek életmódváltáshoz

1. Ép testben ép lélek ÉS ép lélekkel az ép testért.

Test és lélek kölcsönhatása ismert tény. Ha életmódváltásra határozod el magad, mindkét területre légy figyelemmel! Ha megújítod a táplálkozási szokásaid, vegyél fel olyan új szokásokat is, amelyek a lelki életednek kedveznek. Ha eddig nem volt napi csendességed, akkor például tedd szokásoddá, hogy minden nap adsz magadnak 15-20 percet átgondolni a napi céljaid, érzelmeid. Teheted ezt relaxálás közben, de akár egy nyugodt teázás vagy délutáni séta is megfelel erre a célra: legyen ez a te időd!
 

2. Találd meg és válaszd ki az alkatodhoz, helyzetedhez,  ízlésedhez passzoló módszereket!

Lehet, hogy az új, divatos diéta több ismerősnek is bevált, vagy a szomszédos fitneszteremről jókat mesélnek a kolléganők. Neked azonban az fog beválni, ami Hozzád igazán passzol. Ami iránt Te tudsz igazán lelkesedni, ami Benned megmozdít valamit. Ha utálsz futni, akkor ne kínozd magad vele. Ha viszont szívesen vagy jó társaságban, szóba jöhetnek a csapatsportok, vagy akár az is, hogy a pároddal együtt jártok el úszni. Akárhogy választasz, figyelj az önismereted szavára. Abban fogsz tudni kitartani, ami örömet és nem pedig önsanyargatást jelent számodra.
 

3. Életmódblogok, magazinok, ismerősök tippjei - légy nyitott meghallgatni mások tapasztalatát és tippjeit az életmódváltásról, olvass utána, hogy milyen megoldások jöhetnek szóba!

Ha például hallottál a paleó diétáról, és tudod magadról, hogy szívesen eszel húst, tojást,  akkor ezt a rendszert Neked találták ki! Olvass el róla mindent, szerezz minél több receptötletet, csatlakozz esetleg paleós csoporthoz, webáruházhoz (ahonnan a szükséges alapanyagokat be tudod szerezni). A google-ben rákeresve rengeteg ötletet fogsz találni! Ugyanez a helyzet más táplálkozási rendszerekkel. Ha számodra a 160 grammos diéta a vonzó, mert tudod, hogy a szénhidrátterhelésed csökkenteni kell, csak pötyögd be a keresőbe, rengeteg hasznos infóhoz fogsz jutni.
 

4. Motiváld magad a saját módszereddel!

Hogy számodra mi a legerősebb motiváció, azt csak Te tudhatod. A legsimább út, ha szavakkal és fotókkal megfogalmazod a célod, felragasztod egy A4-es papírra, azt pedig kiplakátolod a lakásod vagy az irodád jól látható helyén, hogy a szemed előtt legyen. 

Ha egészségi állapotod kedvezőbbé tétele a cél, ezt is fogalmazd meg, számszerűen is! Pl:" 90kg helyett 75kg-osan jól bírom a tempót, az unokáimmal gyalog megyünk a piacra bevásárolni." vagy "Fittségem növekszik, súlyom 10 kg-ot csökken október végéig, az 5. emeleten lévő lakásunkba kifulladás nélkül felszaladok." vagy "Fittségem növekszik, laborértékeim ebből és ebből a szempontból így és így javulnak a következő fél évben."

Célod eléréséhez tehát tedd le a voksod egy táplálkozási rendszer mellett, és hozzá válassz olyan mozgásformát, amelyet kedvvel tudsz beilleszteni az életedbe.
 

5. Keresd meg azokat a megoldásokat, amelyek a családi költségvetésbe is beleférnek!

Sportolni például lehet nagyon kedvező áron vagy akár ingyen is. A neten is vannak vonzó lehetőségek. (Én pl. a Jógaklikkel jógázom, kedvező tagdíjjal és rugalmas időbeosztással. Nincs kifogás, hogy nem értem rá elmenni az órára, az online felület bármikor megnyitható, van 15 perces, de másfél órás edzésprogram is.)

Az egészséges táplálkozás sokszor nem kerül többe, mint a hagyományos bevásárlás. Én házi felvágottat készítek és a zsömlét is magam sütöm egy ideje, mert találtam egyszerű és gyorsan elkészíthető recepteket. Árban ugyanott vagyok, viszont mesterséges anyagok nélküli reggelit, vacsorát teszek a család asztalára.
 

 +1. Élvezd az életmódváltást!

Figyeld meg és melengesse át a szíved az örömöd, hogy teszel magadért és a családodért! Ez erőt ad továbbmenni, hiszen az életmódváltás nem egy kampányszerű program, hanem "hosszútávfutás". Sikeres és örömteli életmódváltást kívánok! Ha tovább olvasnál a témában, keresd fel életmódkérdésekkel foglalkozó blogom.

Indexkép: arhy82/pixaqbay.com

Végh-Fodor Mónika


Végh-Fodor Mónika
Mesetréner-meseterapeuta, a Mesetréning szerzője

Elérhetőségeim:
E-mail: mesetrening@gmail.com
Blog: http://taltosparipa.cafeblog.hu/
Facebook: https://www.facebook.com/taltosparipa

Kérjük, támogasd munkánkat!

Ha szeretsz minket olvasni, ha csaltunk már mosolyt az arcodra, ha segített már neked valamelyik szakértõnk, vagy ha egyszerûen Te is fontosnak tartod, amit csinálunk, kérjük, támogasd munkánkat!

Banki átutalással:
Magnet Bank 16200106-11697987
Kedvezményezett: Családi Háló Közhasznú Alapítvány
Közlemény: Média támogatás

Vagy bankkártyás fizetés Simplepay-el az alábbi gombra kattintva:

 

(A hozzászólások megjelenítéséhez jelentkezz be Facebookra!)

LEGOLVASOTTABB

"Sosem főznek és nem engedik az unokámnak, hogy csokit egyen": Bele lehet-e szólni a fiatalok életébe? - Juci néni gondolatai

"Sosem főznek és nem engedik az unokámnak, hogy csokit egyen": Bele lehet-e szólni a fiatalok életébe? - Juci néni gondolatai

Ha nem esznek csokit, hát nem esznek. Ha rendelik az ebédet, hát rendelik. Látom, hogy a mai fiatalok másképp nevelik a gyerekeiket. Egyes dolgokban szigorúbbak és más dolgokban meg engedékenyebbek, mint amilyen én voltam. Néha persze jólesne ezt megmondani nekik, hogy én mit csinálnék másképp, de megtanultam, hogy okosabb dolog, ha csendben maradok. 
Holtan találták meg a kétéves szerb kislányt, akit már a magyar rendőrség is keresett

Holtan találták meg a kétéves szerb kislányt, akit már a magyar rendőrség is keresett

Rengetegen keresték a kétéves kislányt, sajnos már csak a holttestét találták meg.
A gyerek a szülő tükre: ha szófogadatlan vagy rosszalkodik, akkor a családban lehet a gond

A gyerek a szülő tükre: ha szófogadatlan vagy rosszalkodik, akkor a családban lehet a gond

Amikor a szülő tanácstalan, mert a gyereke kezelhetetlen, szófogadatlan, akkor érdemes először tükörbe nézni: milyen a család működése, mi állhat a háttérben? Szakemberek szerint ugyanis nagy általánosságban nem létezik problémás gyerek, csak problémás szülők.
Újabb mérgezéses eset abban a pilisborosjenői óvodában, ahol nemrég porcukor helyett tisztítószer került a gyerekek reggelijébe

Újabb mérgezéses eset abban a pilisborosjenői óvodában, ahol nemrég porcukor helyett tisztítószer került a gyerekek reggelijébe

Az ovisok ezúttal az udvaron található lilaakácból ettek: néhányan rosszul lettek, az óvónők pedig azonnal mentőt hívtak. Pár héten belül ez már a második mérgezéses eset az óvodában. Nemrég ugyanis porcukor helyett tisztítószer került a gyerekek reggelijébe ugyanebben az intézményben.
"Az apám a saját nőgyógyászom, és ő közölte velem, hogy baj van" - kiakadtak a TikTokon a fiatal lány követői

"Az apám a saját nőgyógyászom, és ő közölte velem, hogy baj van" - kiakadtak a TikTokon a fiatal lány követői

Minden nő tudja, hogy a nőgyógyász kincs. Ez egy bizalmi viszony, így nem csoda, hogy olyan embert szeretnénk választani, aki szimpatikus, aki tudja kezelni az esetleges betegségeinket és aki felkészít a szülésre. Egy fiatal lány éppen ezért a lehető legközelebbi személyt választotta erre a nemes feladatra, aki nem más, mint az édesapja.
A szerkesztő ajánlja