SZAKÉRTŐKMUNKAKÖZVETÍTŐKALKULÁTORBABA-MAMA HÍRLEVELEKFOGANTATÁSTERHESSÉGBABAGYEREKNEVELÉSTB, PÉNZÜGYEKÉLETMÓD, EGÉSZSÉGSZABADIDŐRECEPTEK

Torokfájás? Segíthet a homeopátia!

Családinet [cikkei] - 2014-01-16
Bár ezekben a hetekben számos általános szerért nyúlhatunk a polcokon, a homeopátia is akkor a leghatékonyabb, ha a konkrét problémához illő szert alkalmazunk. Dr. Telegdy Margit, az Oxygen Medical belgyógyász, homeopatája a torokfájdalomra ajánlott szerek megfelelő kiválasztásáról és a kivizsgálás jelentőségéről beszélt.
Torokfájás? Segíthet a homeopátia!

A diagnózis alapelvei

A helyes homeopátiás gyógyszer megtalálásának legfontosabb, nagy szakértelmet igénylő része a diagnózis felállítása. A nyugati orvoslásnál megszokott fizikális vizsgálatok itt is jelentősek, de a homeopátiás anamnézis célja az is, hogy az orvos megértse a betegség természetét, ismerje a betegség kialakulásának körülményeit. A szerválasztásnál ugyanakkor lényeges momentum a dózis és a potenciál meghatározása is.

Mivel a torokgyulladás jellemzően akut betegség tünete, többnyire lassú alacsony-közepes potencia választása a célravezető. Ugyanakkor dr. Telegdy Margit, az Oxygen Medical belgyógyász, homeopatája szerint nem szabad általánosítani, még a viszonylag egyszerű esetekben sem. A torok, garat problémája esetén például meg kell figyelni a torokképletek színét, duzzadtságát, szimmetriáját, kutatni a lepedék, esetleg tüszők után, vizsgálni kell, hogy a nyelv bevont-e, vagy éppen élénkpirosan domborodó ízlelőbimbók láthatók a felületén. Ha jól sikerül a választás, jó eséllyel elkerülhető az antibiotikumos terápia, a tünetek enyhíthetők, a betegség lefolyása gyorsítható.

Jellemző tünetek és szerek

Kezdődő torokfájás:
ACONITUM
Az induló torokgyulladás esetén használjuk, mikor a torokfájdalom nagyfokú szomjúsággal, nyugtalansággal, gyakran magas lázzal jár.

Fájdalmas nyelés:
BELLADONNA

A betegség jellemző  tünetei  a lüktető  torokfájdalom,  vörös, száraz garat,  nyelési nehézség, forróságérzés, gyakori  a hirtelen felszökő láz.   A kezdeti fehéres lepedék után az ízlelőbimbók pirosan kidudorodnak.

Szúró, égő fájdalom:
APIS 15 CH

(méhcsípésre érzékenyek ne használják orvossal való megbeszélés nélkül)
Rózsaszín, piros a torok és nincs szomjúság érzés. A fájdalom hideg ital ivására, hideg borogatásra javul.

Kisugárzó fájdalom:
PHYTOLACCA

Éles fájdalom a torokban, mely a fülek, nyak felé sugárzik ki, a garat vörös, főleg a széli részeken. A fájdalom meleg ital fogyasztásakor romlik. A nyakon megnagyobbodott nyirokcsomók, testszerte izomfájdalmak, összetörtség érzése jelentkezhet.

Kaparó torok:                                                                                                               
BRYONIA

A torok kaparása miatt gyakori a krákogás, amely azonban csak nehezen hozza fel a nyákot. A lassan kialakuló, erősödő tünetek mellett a száj rossz ízű, kiszárad, a beteg nagyon sok folyadékot kíván. Pihenésre, a mozgás kerülésére van szüksége.

Bűzös lehelet, köhögés:
MERCURIUS SOLUBILIS

Vörös torok, minden nyelésre fájdalom jelentkezik. Erős, maró orrfolyás, bő váladékozás, mely lehet zöldes színű, bűzös. A köhögés sok köpettel jár. A torok lepedékes lehet, s a beteg nagyon szomjas. A nyelv a foglenyomatot megtartja. A szemhéj is gyulladt lehet.

- Mivel a szerválasztásnál egy képzett orvos jóval több szempontot figyelembe vesz, érdemes e téren is szakemberre bízni a gyógyítást– hangsúlyozza dr. Telegdy Margit, az Oxygen Medical belgyógyász, homeopata. – Ha akut probléma esetén jó szert választunk, a betegség gyorsan, könnyen gyógyul és nem követi hosszú lábadozási időszak. Amennyiben a három napos homeopátiás kezelés nem hoz javulást, vagy a mandulákon gennyesedést (tüszőt) látunk, feltétlenül keressük fel az orvost!

Forrás: www.oxygenmedical.hu
Fotó:
David Castillo Dominici - FreeDigitalPhotos.net

Kérjük, támogasd munkánkat!

Ha szeretsz minket olvasni, ha csaltunk már mosolyt az arcodra, ha segített már neked valamelyik szakértõnk, vagy ha egyszerûen Te is fontosnak tartod, amit csinálunk, kérjük, támogasd munkánkat!

Banki átutalással:
Magnet Bank 16200106-11697987
Kedvezményezett: Családi Háló Közhasznú Alapítvány
Közlemény: Média támogatás

Vagy bankkártyás fizetés Simplepay-el az alábbi gombra kattintva:

 

(A hozzászólások megjelenítéséhez jelentkezz be Facebookra!)

LEGOLVASOTTABB

"Sosem főznek és nem engedik az unokámnak, hogy csokit egyen": Bele lehet-e szólni a fiatalok életébe? - Juci néni gondolatai

"Sosem főznek és nem engedik az unokámnak, hogy csokit egyen": Bele lehet-e szólni a fiatalok életébe? - Juci néni gondolatai

Ha nem esznek csokit, hát nem esznek. Ha rendelik az ebédet, hát rendelik. Látom, hogy a mai fiatalok másképp nevelik a gyerekeiket. Egyes dolgokban szigorúbbak és más dolgokban meg engedékenyebbek, mint amilyen én voltam. Néha persze jólesne ezt megmondani nekik, hogy én mit csinálnék másképp, de megtanultam, hogy okosabb dolog, ha csendben maradok. 
Holtan találták meg a kétéves szerb kislányt, akit már a magyar rendőrség is keresett

Holtan találták meg a kétéves szerb kislányt, akit már a magyar rendőrség is keresett

Rengetegen keresték a kétéves kislányt, sajnos már csak a holttestét találták meg.
"Az apám a saját nőgyógyászom, és ő közölte velem, hogy baj van" - kiakadtak a TikTokon a fiatal lány követői

"Az apám a saját nőgyógyászom, és ő közölte velem, hogy baj van" - kiakadtak a TikTokon a fiatal lány követői

Minden nő tudja, hogy a nőgyógyász kincs. Ez egy bizalmi viszony, így nem csoda, hogy olyan embert szeretnénk választani, aki szimpatikus, aki tudja kezelni az esetleges betegségeinket és aki felkészít a szülésre. Egy fiatal lány éppen ezért a lehető legközelebbi személyt választotta erre a nemes feladatra, aki nem más, mint az édesapja.
Van, aki pizsamában hozza ki a gyerekét - önkéntes nyugdíjasok kísérik iskolába a gyerekeket Gödöllőn

Van, aki pizsamában hozza ki a gyerekét - önkéntes nyugdíjasok kísérik iskolába a gyerekeket Gödöllőn

Láthatósági mellényben, csoportosan mennek iskolába reggelente a gyerekek Gödöllőn. A Pedibusz nevű kezdeményezést vezették be külföldi példák után - és rendkívül nagy sikere van. 
Parkinson-kór vagy Parkinson-szindróma? - Ismerjük meg a betegséget!

Parkinson-kór vagy Parkinson-szindróma? - Ismerjük meg a betegséget!

1977 óta április 11-e a Parkinson-kór világnapja. Magyarországon a becslések szerint közel 20 ezer embert érint, a második leggyakoribb idegi károsodással járó betegség.
A szerkesztő ajánlja