SZAKÉRTŐKMUNKAKÖZVETÍTŐKALKULÁTORBABA-MAMA HÍRLEVELEKFOGANTATÁSTERHESSÉGBABAGYEREKNEVELÉSTB, PÉNZÜGYEKÉLETMÓD, EGÉSZSÉGSZABADIDŐRECEPTEK

Kezdje kipihent külsővel az újévet!

Családinet [cikkei] - 2014-01-02
A kevés alvás, az éjszakára le nem mosott smink, vagy a túl sok alkohol is okozhatja, hogy másnap reggel karikás, puffadt szemek néznek vissza a tükörből. Peterman Krisztina szépség-terapeuta, a Dermatica kozmetikusának segítségével kipihentebb külsőt varázsolhat magának.
Kezdje kipihent külsővel az újévet!

Gyors segítség duzzadt szemekre

A szemek körüli terület duzzanatát a legegyszerűbben enyhén hideg vizes arcmosással enyhíthetjük. A módszer lehetséges alternatívája, ha a reggeli készülődés közben szemmaszkot, vagy gyógyszertárból beszerezhető, hőálló műanyag bevonattal ellátott zselé maszkot helyezünk fel. Ezt érdemes a hűtőszekrényben tárolni, így reggel mindig kéznél lesz. Az uborkás pakolás is jól bevált megoldás a puffadt, karikás szemre, a hatóanyagok megfelelő bejutását azonban akkor érjük el, ha a zöldséget lereszeljük és pici tejszínt hozzá keverve visszük fel a szemkörnyékre.

Karikák helyett

A szemek alatti sötét területen, világosabb színű korrektorral, akár teljesen el is fedhetjük a karikákat. Ügyeljünk rá, hogy a megfelelő, szemkörnyék ápoló terméket válasszuk. A pattanások elfedésére való korrektor ki is száríthatja a szemek körüli érzékeny bőrt! Ha tartós megoldást szeretnénk, kozmetikai kezelésekkel is csökkenthetjük a pigmentációs elváltozást, de léteznek e célra megfelelő, a bőrt világosító kozmetikumok is.

Táskás szemek ellen

A kipihent külső elérésének legegyszerűbb módja természetesen az alvás. Ha van rá lehetőségünk, használjuk ki a hétvégét és ejtőzzünk akár napközben is pár órát. Figyeljünk az alvás közben felvett testhelyzetre, a szemek alatt kialakuló táskák problémája ugyanis jellemzően a hason, vagy oldalt alvóknál jelentkezik. Háton fekve, plusz párnával a fejünket megemelve csökkenthetőek a panaszok. Javasolt az étkezésen is változtatni, ugyanis a túl sok só fogyasztása is fokozhatja a panaszokat.

Borogatás, gőzölés gyógynövényekkel

A forralt vízzel felöntött gyógynövényeket tíz percig állni hagyjuk, majd szűrés után langyosan, vagy melegen alkalmazhatjuk borogatásként, szemöblítő poharas öblögetésként, vagy gőzölés céljából. Arra figyeljünk – különösen, ha árpa, gyulladás, vagy egyéb fertőzés áll fenn –, hogy külön borogatást készítsünk mindkét szemre – figyelmeztet Peterman Krisztina. Szemöblítő pohár használatánál a beletöltött főzetbe hajolva kell pislogni, a gőzölés során pedig az egész arc felfrissülhet, itt azonban a végén ne feledkezzünk meg a pórusösszehúzásról: ez történhet hideg vízzel vagy tonikkal. Legismertebb, e célból hatásos gyógynövény a szemvidítófű, a bojtorján, édesgyökér és az aranygyökér. Alkalmazásukat célszerű kúraszerűen végezni 6-7 napig, majd szünetet tartani.

Kérjen időpontot egy gyors, hatékony kezelésre!

A házi praktikák gyors megoldást jelenthetnek, igazán látványos és tartós eredményhez azonban célszerű szakember segítségét kérnünk – javasolja a Dermatica kozmetikusa. Létezik speciálisan, a szemkörnyék ápolására kifejlesztett kezelés, amelynek épp úgy része a tisztítás, soft peeling, mint a szemkörnyék masszázs. Ezt követi a szemmaszk, melynek hatóideje általában 15 perc és friss, finom, kipihent tekintetet eredményez. A teljes kezelés hossza átlagosan 40 perc, ezt egyéntől függő gyakorisággal érdemes megismételni.

Forrás: www.dermatica.hu
Fotó:
marin - FreeDigitalPhotos.net

Kérjük, támogasd munkánkat!

Ha szeretsz minket olvasni, ha csaltunk már mosolyt az arcodra, ha segített már neked valamelyik szakértõnk, vagy ha egyszerûen Te is fontosnak tartod, amit csinálunk, kérjük, támogasd munkánkat!

Banki átutalással:
Magnet Bank 16200106-11697987
Kedvezményezett: Családi Háló Közhasznú Alapítvány
Közlemény: Média támogatás

Vagy bankkártyás fizetés Simplepay-el az alábbi gombra kattintva:

 

(A hozzászólások megjelenítéséhez jelentkezz be Facebookra!)

LEGOLVASOTTABB

Holtan találták meg a kétéves szerb kislányt, akit már a magyar rendőrség is keresett

Holtan találták meg a kétéves szerb kislányt, akit már a magyar rendőrség is keresett

Rengetegen keresték a kétéves kislányt, sajnos már csak a holttestét találták meg.
Nem tudták ellátni a fulladó gyereket, mert az asszisztens késett, az orvos pedig nem tudott belépni a rendszerbe

Nem tudták ellátni a fulladó gyereket, mert az asszisztens késett, az orvos pedig nem tudott belépni a rendszerbe

Március 15-én reggel nyolckor vitték be a váci gyerekorvosi ügyeletre a szülők fulladó gyereküket, az orvos azonban nem tudott belépni a számítógépes rendszerbe az asszisztens segítsége nélkül, aki késett. Így az orvos nem tudta ellátni a kétéves kisfiút.
A gyerek a szülő tükre: ha szófogadatlan vagy rosszalkodik, akkor a családban lehet a gond

A gyerek a szülő tükre: ha szófogadatlan vagy rosszalkodik, akkor a családban lehet a gond

Amikor a szülő tanácstalan, mert a gyereke kezelhetetlen, szófogadatlan, akkor érdemes először tükörbe nézni: milyen a család működése, mi állhat a háttérben? Szakemberek szerint ugyanis nagy általánosságban nem létezik problémás gyerek, csak problémás szülők.
Újabb mérgezéses eset abban a pilisborosjenői óvodában, ahol nemrég porcukor helyett tisztítószer került a gyerekek reggelijébe

Újabb mérgezéses eset abban a pilisborosjenői óvodában, ahol nemrég porcukor helyett tisztítószer került a gyerekek reggelijébe

Az ovisok ezúttal az udvaron található lilaakácból ettek: néhányan rosszul lettek, az óvónők pedig azonnal mentőt hívtak. Pár héten belül ez már a második mérgezéses eset az óvodában. Nemrég ugyanis porcukor helyett tisztítószer került a gyerekek reggelijébe ugyanebben az intézményben.
Erre a 8 dologra van szüksége egy kamasznak a szüleitől

Erre a 8 dologra van szüksége egy kamasznak a szüleitől

Szakértők szerint a legrosszabb, amit ilyenkor tehetünk, ha folyamatosan tiltjuk őt mindentől. Egy kamasznak szüksége van egy biztonságos helyre, szabadságra, útmutatásra, biztatásra és persze arra, hogy bármennyire is felbosszant, érezze, hogy szereted őt.
A szerkesztő ajánlja