SZAKÉRTŐKMUNKAKÖZVETÍTŐKALKULÁTORBABA-MAMA HÍRLEVELEKFOGANTATÁSTERHESSÉGBABAGYEREKNEVELÉSTB, PÉNZÜGYEKÉLETMÓD, EGÉSZSÉGSZABADIDŐRECEPTEK

Vándortanítók

Szívós Mónika [cikkei] - 2013-03-21
Már a csapból is folyik, hogy minden gondolat, amit gondolsz, befolyásolja az egészséged, a boldogságod, a bőséged. Gondoljunk a Titok című filmre. Bár erről beszélni könnyebbnek tűnik, mint megvalósítani. Théta agyhullámot használva meglepően könnyűvé és izgalmassá tehető az út, ami a boldogságra visz. De mi is az a théta agyhullám? Egy újabb "csoda módszer" a spirituális kakofóniában?
Vándortanítók

Az Andrássy út egyik patinás házában, a harmadik emeleten egyszerű, kellemes hangulatú lakás. A bejárattal szemben zöld tábla hirdeti: Théta-Ház, ahol megtalálod önmagad. Nyurga, harminc körüli fiú fogad, mögüle szőke lány int, teát készít éppen. Mosolyog a szeme a fiúnak, mosolyog a szája, mosolyog még a testtartása is. Kihallani az akcentust, ha gyorsan beszél. Gabriel Norman többnyire mosolyogva, gyorsan beszél.

A jelenlegi tudomány öt jelentős agyhullám frekvenciát különböztet meg attól függően, hogy az alvás-ébrenlét melyik szakaszában vagyunk – magyarázza Gabriel Norman ThetaHealing® tanár. Az ébrenlét állapotát a béta, a relaxációt az alfa hullámmal írják le. Az alvás és ébrenlét határán a misztikus théta agyhullám tartománya van, míg a mély alvás alatt a delta állapotban van az agy.A gyors szemmozgás állapotában is théta illetve delta uralkodik. A gamma egy jóval magasabb agyhullám, ami 5O-25 Hz közé esik. Ezt olyankor tapasztalhatjuk meg, amikor például balesetet szenvedünk, és úgy érezzük mintha lassított felvételben lennénk. Ezred másodpercek alatt gondolatok és érzések sűrűsödnek be, ami igazolja tudatunk nagyszerűségét, hiszen korunk egyetlen egy számítógépe sem képes ezt a teljesítményt reprodukálni. Bennünket jelenleg az agy théta tartománya érdekel, mert ebben a frekvenciában képesek vagyunk a tudatalattinkhoz férni. Ez a kapu, ami a tudatos és a tudattalan részünket összekapcsolja. Az agyunk kilencven százalékban képekben gondolkodik, képekben emlékszünk, a képek hívják elő az érzéseinket. De ilyenkor nem mindenki lát képeket belül az agyában, vannak, akik ezt érzésnek hívják. A théta tartomány nagyszerűsége még abban rejlik, hogy hidat képez a tudat és a tudatalatti között. A tudatosság mindössze 12%-át képezi agyunk tevékenységének, míg a maradék 88%-kot a tudatalatti tartomány jellemzi. Minden gondolat és érzés a tudatalattiból indul ki, ami meghatározza a cselekvésünk minőségét. Itt húzódik meg a láthatatlan hitrendszerek hálója.

· Köztudomású, hogy fogantatásunk óta minden érzés, minden szín, íz, fény, szag, hangulat elraktározódik a tudatalattiban - bólintok.

Azonban a képeken felül azokat a hitrendszereket is a tudatalattiban tároljuk –mondja Gabriel, amit csak tudunk, hogy így és így van. Mondok példákat a hitrendszerekre: A magyarok folyton széthúznak. Vagy: A gazdag emberek boldogtalanok, gőgösek, jellemtelenek. Helyettesítse be mindenki a számára legtöbbször hallottat. Másik: A gyógyítók szegények. A végtelenségig tudnám folytatni. Azonban ezek a hitrendszerek nem örök érvényűek. A csodálatos théta tartományban erőfeszítés nélkül hozzáférhetünk a hitrendszereinkhez, a traumáinkhoz, a stresszeinkhez. Egyszóval, az érzelmeinkhez. Az egyik legerőteljesebb módszer az érzelmi munka. Tapasztalatom szerint az emberek életében nagyon gyors változások érhetők el ezzel a technikával.

· A kineziológusok, a Hellinger féle családállítók, a pszichológusok, a pszichodráma képviselői szintén az érzelmekkel dolgoznak. Eddig ebben semmi újdonság nincs. Mitől olyan egyedi a ThetaHealing®?

ThetaHealing®-ben a saját tudatunk meditatív állapotát használjuk, mint eszközt – kapcsolódik a beszélgetésbe Orshee Spirit, az Ausztrália és Magyarország között utazó ThetaHealing® tanár. A saját tudatunk állandóan velünk van – folytatja Orshee. Minden élethelyzetben tudjuk használni. Thétában azt vizsgáljuk: Hogy érint ez engem? A ThetaHealing®-re kapcsolódás az ajtó, ami a problémára nyit, és ott van a megoldás is bennünk. A ThetaHealing® technikával képessé tesszük magunkat arra, hogy az általunk eddig megélt stresszeink és traumás élményeink, a „megnemértettség” és a frusztráció mint érzelmi elemek megszűnjenek, ezáltal harmonikusabbá tehetjük mindennapi életünket. A sérelmek elengedése nem kis lépés az egyén életében, így ezt támogató környezetben tesszük. Ezt hívjuk Univerzumnak vagy Teremtő Energiának, ami mi magunk is vagyunk tulajdonképpen. Ha meditációval rendszeresen ezzel egybeolvadunk, akkor mindig érzékelhetjük az egység érzetét.

· Szóval kell egyfajta hívő hozzáállás?

Vianna Stibal, a ThetaHealing® módszer megalkotója, úgy tanított bennünket a tanári kurzusain – meséli Orshee, hogy nem kell vallásosnak, vagy hívőnek lennie annak, aki a ThetaHealing® technikát alkalmazza, vagy felhasználja. Vallási hovatartozás nélkül is úgy tapasztaljuk, hogy az Univerzum, vagy Teremtő Erő intelligens. ThetaHealing®-ben ebbe a térbe lépünk. A tér van. Olyan minőség, ami nem osztályoz, ami önmagától létezik, a feltétel nélküli szeretet által. Azért kell bele kapcsolódni ebbe a minőségbe, mert a teljességen keresztül pillanatokon belül el tudjuk engedni a blokkjainkat, ugyanakkor le tudjuk tölteni a pozitív érzelmi mintákat. Az öröm rezgését fel tudjuk erősíteni. A tiszta öröm a teremtés tere. Thétában nagyon felerősödik a teremtés képessége. Théta állapotban gyorsan, könnyen és egyszerűen megtaníthatod valakinek, hogy milyen érzés például a szeretet, megbecsülés, öröm, bizalom, felelősség, elfogadás, bőség, szépség, teljesség stb.

· Mit szeretnél elérni a ThetaHealing®-el? –kérdezem Orsheet.

Az álmom a tudat ébredésének megismertetése a világon mindenfelé – gondolkodik hangosan Orshee. Idehaza fontosnak tartom a magyarok kedélyének javítását, mert ez az alap! A jó kedélyre lehet biztonsággal alapozni.

· Ez egyfajta pozitív gondolkodás?

Manapság a „megértünk mindenkit” maszlag teljesen elferdíti bennünk a tisztánlátás képességét. Amíg a kedvünk nem jó, addig a félelem és a kilátástalanság jellemzi a döntéseink energetikáját. Ebből az „erőtérből” nem sok jó születhet, hisz hasonló - hasonlót vonz. Ismerjük már ezt a saját életünkből. Ezért a legfontosabb, hogy fedezzük fel: a "pozitív gondolkodás" azoknak "segít", akik egészséges, jókedvű, kritikus és egyben kreatív tudatú emberek. A gondolkodásmódot már elsajátították és nem útkeresők a szó legszorosabb értelmében. Ezeket az embereket a pozitív gondolkodás repíti tovább az elégedett és boldog életből tovább és tovább, hisz az áramlatban vannak és a legtöbb tervük úgy sikerül, ahogyan azt eltervezték! Legyen ez hétköznapi terv és hangulat, élethelyzetek vagy a munka területe.

A ThetaHealing®technikával is és a théta agyhullámot napi szinten használók számára is ez a kreatív energia kel életre, vagyis saját módszert kapunk és saját életünkben hatékonyabbá és boldogabbá tesszük magunkat.

· Hogyan vagytok képesek Ausztrália és Magyarország között tanítani?

Egyelőre itthon vagyunk. Idén május végén, június táján Gabriel előre megy Sydneybe, mert már várják, hogy tanfolyamot tartson. Én csak augusztus vége felé kelek útra – sorolja Orshee. Kétszintű életteret alakítunk ki, és vagy személyesen, vagy skype-on tanítunk, egyéni terápiát tartunk. Mindkét országban otthon érezzük magunkat, ezért számunkra természetes, hogy időnként itthon vagyunk, máskor otthon, Ausztráliában.

Sz. M.

Kérjük, támogasd munkánkat!

Ha szeretsz minket olvasni, ha csaltunk már mosolyt az arcodra, ha segített már neked valamelyik szakértõnk, vagy ha egyszerûen Te is fontosnak tartod, amit csinálunk, kérjük, támogasd munkánkat!

Banki átutalással:
Magnet Bank 16200106-11697987
Kedvezményezett: Családi Háló Közhasznú Alapítvány
Közlemény: Média támogatás

Vagy bankkártyás fizetés Simplepay-el az alábbi gombra kattintva:

 

(A hozzászólások megjelenítéséhez jelentkezz be Facebookra!)

LEGOLVASOTTABB

"Sosem főznek és nem engedik az unokámnak, hogy csokit egyen": Bele lehet-e szólni a fiatalok életébe? - Juci néni gondolatai

"Sosem főznek és nem engedik az unokámnak, hogy csokit egyen": Bele lehet-e szólni a fiatalok életébe? - Juci néni gondolatai

Ha nem esznek csokit, hát nem esznek. Ha rendelik az ebédet, hát rendelik. Látom, hogy a mai fiatalok másképp nevelik a gyerekeiket. Egyes dolgokban szigorúbbak és más dolgokban meg engedékenyebbek, mint amilyen én voltam. Néha persze jólesne ezt megmondani nekik, hogy én mit csinálnék másképp, de megtanultam, hogy okosabb dolog, ha csendben maradok. 
Van, aki pizsamában hozza ki a gyerekét - önkéntes nyugdíjasok kísérik iskolába a gyerekeket Gödöllőn

Van, aki pizsamában hozza ki a gyerekét - önkéntes nyugdíjasok kísérik iskolába a gyerekeket Gödöllőn

Láthatósági mellényben, csoportosan mennek iskolába reggelente a gyerekek Gödöllőn. A Pedibusz nevű kezdeményezést vezették be külföldi példák után - és rendkívül nagy sikere van. 
Parkinson-kór vagy Parkinson-szindróma? - Ismerjük meg a betegséget!

Parkinson-kór vagy Parkinson-szindróma? - Ismerjük meg a betegséget!

1977 óta április 11-e a Parkinson-kór világnapja. Magyarországon a becslések szerint közel 20 ezer embert érint, a második leggyakoribb idegi károsodással járó betegség.
Még valóra válthatta élete legnagyobb álmait a bakancslistás Csire Zsuzsi - a lány szíve hétfőn adta fel a harcot

Még valóra válthatta élete legnagyobb álmait a bakancslistás Csire Zsuzsi - a lány szíve hétfőn adta fel a harcot

A 21 éves lány két szívtranszplantáción is átesett, harmadik szíve pedig hétfő este feladta a harcot. A lány tudta, hogy csak hónapjai vannak hátra, ezért bakancslistát írt - a halála előtt több álma is valóra vált.
Az én időmben még fel sem merült, hogy a nőknek élvezniük kellene az együttléteket

Az én időmben még fel sem merült, hogy a nőknek élvezniük kellene az együttléteket

A férfi munka után fáradt, hagyni kell őt enni és pihenni. Akkoriban mindenki így tartotta. Ami pedig a házaséletünket illeti: akkoriban senki sem beszélt arról, hogy a nőknek élvezniük kellene az együttléteket. Igazából én úgy voltam vele, hogy amikor a férjem kívánta, akkor hagytam magam.
A szerkesztő ajánlja