SZAKÉRTŐKMUNKAKÖZVETÍTŐKALKULÁTORBABA-MAMA HÍRLEVELEKFOGANTATÁSTERHESSÉGBABAGYEREKNEVELÉSTB, PÉNZÜGYEKÉLETMÓD, EGÉSZSÉGSZABADIDŐRECEPTEK

Bőrterapeuta: több mint kozmetikus

Családinet [cikkei] - 2010-08-17
A plasztikai sebész jobb keze. Röviden így lehet összefoglalni a bőrterapeuta munkáját. Ő az a kozmetikus, aki a hagyományos kozmetikai kezeléseken túl az orvos - elsősorban a plasztikai sebész és a bőrgyógyász - keze alá dolgozik, és bizonyos, nem orvosi feladatokat átvállal tőle.
Bőrterapeuta: több mint kozmetikus
A kozmetikus szakma óriási fejlődésen ment keresztül az elmúlt évtizedekben. Míg a 90-es években legtöbben csak gyantáztatni, esetleg arctisztításra jártunk kozmetikushoz, addigra mára szinte megszámlálhatatlan szolgáltatást vehetünk igénybe a kozmetikai szalonokban. Választhatunk különböző krémes arckezeléseket, lézeres vagy ultrahangos kezeléseket, és többféle testformáló, bőrfeszesítő eljárást is. 
 
Nyugat-Európában és a tengerentúlon a kozmetikusok kezdenek kilépni megszokott szerepükből, és bővítve ismereteiket, bőrterapeuta képesítést szereznek.  A hazánkban egyelőre még gyerekcipőben járó szakmáról, a kozmetikus és a bőrterapeuta közötti különbségről, és a bőrterapeuták plasztikai sebészetben betöltött támogató szerepéről Dr. Szemerey Balázs István plasztikai sebészt, a Magyar Plasztikai Helyreállító és Esztétikai Sebész Társaság (MPHEST) Esztétikai Szekciójának elnökét kérdeztük. 
 
„A bőrterapeuta olyan kozmetikus, aki a hagyományos kozmetikai beavatkozásokon túl ismeri a bőrön végezhető orvosi, elsősorban plasztikai sebészeti, bőrgyógyászati, és kozmetológiai beavatkozásokat, és azok hatását. Segíti az orvos munkáját és bizonyos – nem orvosi – feladatokat átvállal tőle” – mondta Szemerey doktor.
 
A beavatkozásokat megelőző bőrdiagnosztikának és az alapos előkészítésnek köszönhetően pontos, személyre szabott kezelési terv készíthető. A bőrterapeuta az előzetes állapotfelmérés eredménye alapján felkészíti a pácienseket az esetlegesen rájuk váró kezelésekre, műtétekre. Amennyiben szükséges, a beavatkozást követően további utókezeléseket javasol és végez annak érdekében, hogy a végeredménnyel a páciens maximálisan elégedett legyen. A bőrterapeuta munkája során folyamatosan kapcsolatban áll a kezelőorvossal.
 
Dr. Szemerey azt is elmondta, hogy ugyan lézeres kezeléseket, microdermabrasiót, vagy tartós szőrtelenítést plasztikai sebészetek mellett szépségszalonokban is végeznek, azonban a beavatkozásokhoz használt készülékek hatásfokában, így a kezelések hatékonyságában nagy különbségek vannak. A kozmetikákban például, a microdermabrasiót homokszemcsés lézerrel végezik, a plasztikai sebészeteken azonban, ugyanerre a kezelésre gyémántfejes készüléket használnak. Míg a homokszemcsés lézerrel 10 alkalomra is szükség lehet, hogy észrevehető változást tapasztaljunk bőrünkön, addig a gyémántfejjel már 5 alkalom utána is látványos eredményt érhetünk el. 
 
„A bőrterapeuta tudja, és jogosult is használni a hatékonyabb, erősebb orvosi lézereket, ultrahangos, vagy villanófényes készülékeket. Pontosan tisztában van az eszközök működésével, a kezelések hatásával, és a velük elérhető eredménnyel. Így ha hozzá fordulunk segítségért, biztosak lehetünk a magas színvonalú ellátásban és a tökéletes végeredményben”- mondta Dr. Szemerey.
 
Magyarországon egyelőre nem indult még bőrterapeuta szakképzés, azonban több országban is mestervizsgához kötik a bőrterapeuta diploma megszerzését.
 
A Mediburg Klinikáról
A Mediburg Klinika 1991-től működik, és elsősorban plasztikai sebészettel foglalkozik. A klinikán teljes körű plasztikai sebészeti szolgáltatás érhető el: mellen, fejen és arcon végzett műtétek, intim plasztika, valamint az alakformáláshoz kötődő műtétek. A Mediburg Klinika Magyarország leginnovatívabb plasztikai sebészete, ennek jegyében a műtéti beavatkozások mellett a minimál invazív (pl. lézeres és botox kezelések, microdermabrasió, anyajegy eltávolítás) és a non invazív beavatkozások (pl. ultrahangos alakformálás, bőrfeszesítés) széles tárházát kínálja pácienseinek. A klinikán 2009. augusztusában kezdték meg a kezeléseket az új Thermage készülékkel.
A plasztikai sebészeti beavatkozásokon kívül orvos-kozmetológiai tanácsadás és kezelés, személyre szabott anyagcsere-beállítás és fogyókúra is elérhető, valamint a klinikán a svéd Akademikliniken orvos-kozmetológiai készítményei is megvásárolhatók.
 
Forrás: Morpho Communications

Kérjük, támogasd munkánkat!

Ha szeretsz minket olvasni, ha csaltunk már mosolyt az arcodra, ha segített már neked valamelyik szakértõnk, vagy ha egyszerûen Te is fontosnak tartod, amit csinálunk, kérjük, támogasd munkánkat!

Banki átutalással:
Magnet Bank 16200106-11697987
Kedvezményezett: Családi Háló Közhasznú Alapítvány
Közlemény: Média támogatás

Vagy bankkártyás fizetés Simplepay-el az alábbi gombra kattintva:

 

(A hozzászólások megjelenítéséhez jelentkezz be Facebookra!)

LEGOLVASOTTABB

"Sosem főznek és nem engedik az unokámnak, hogy csokit egyen": Bele lehet-e szólni a fiatalok életébe? - Juci néni gondolatai

"Sosem főznek és nem engedik az unokámnak, hogy csokit egyen": Bele lehet-e szólni a fiatalok életébe? - Juci néni gondolatai

Ha nem esznek csokit, hát nem esznek. Ha rendelik az ebédet, hát rendelik. Látom, hogy a mai fiatalok másképp nevelik a gyerekeiket. Egyes dolgokban szigorúbbak és más dolgokban meg engedékenyebbek, mint amilyen én voltam. Néha persze jólesne ezt megmondani nekik, hogy én mit csinálnék másképp, de megtanultam, hogy okosabb dolog, ha csendben maradok. 
Holtan találták meg a kétéves szerb kislányt, akit már a magyar rendőrség is keresett

Holtan találták meg a kétéves szerb kislányt, akit már a magyar rendőrség is keresett

Rengetegen keresték a kétéves kislányt, sajnos már csak a holttestét találták meg.
"Az apám a saját nőgyógyászom, és ő közölte velem, hogy baj van" - kiakadtak a TikTokon a fiatal lány követői

"Az apám a saját nőgyógyászom, és ő közölte velem, hogy baj van" - kiakadtak a TikTokon a fiatal lány követői

Minden nő tudja, hogy a nőgyógyász kincs. Ez egy bizalmi viszony, így nem csoda, hogy olyan embert szeretnénk választani, aki szimpatikus, aki tudja kezelni az esetleges betegségeinket és aki felkészít a szülésre. Egy fiatal lány éppen ezért a lehető legközelebbi személyt választotta erre a nemes feladatra, aki nem más, mint az édesapja.
Van, aki pizsamában hozza ki a gyerekét - önkéntes nyugdíjasok kísérik iskolába a gyerekeket Gödöllőn

Van, aki pizsamában hozza ki a gyerekét - önkéntes nyugdíjasok kísérik iskolába a gyerekeket Gödöllőn

Láthatósági mellényben, csoportosan mennek iskolába reggelente a gyerekek Gödöllőn. A Pedibusz nevű kezdeményezést vezették be külföldi példák után - és rendkívül nagy sikere van. 
Erre a 8 dologra van szüksége egy kamasznak a szüleitől

Erre a 8 dologra van szüksége egy kamasznak a szüleitől

Szakértők szerint a legrosszabb, amit ilyenkor tehetünk, ha folyamatosan tiltjuk őt mindentől. Egy kamasznak szüksége van egy biztonságos helyre, szabadságra, útmutatásra, biztatásra és persze arra, hogy bármennyire is felbosszant, érezze, hogy szereted őt.
A szerkesztő ajánlja