SZAKÉRTŐKMUNKAKÖZVETÍTŐKALKULÁTORBABA-MAMA HÍRLEVELEKFOGANTATÁSTERHESSÉGBABAGYEREKNEVELÉSTB, PÉNZÜGYEKÉLETMÓD, EGÉSZSÉGSZABADIDŐRECEPTEK

Egészítsük-e ki étrendünket?

Szőke Judit [cikkei] - 2008-11-11
A viták kereszttüzében áll a dilemma: szükség van-e egyáltalán étrendkiegészítőkre, vagy más fogalommal, táplálékkiegészítőkre? Az igen-nel válaszolók érvei: ha valaki sportol, nagy stressznek van kitéve, vagy éppen diéta miatt egyoldalúan táplálkozik, vegetáriánus, az étrendkiegészítők fontos szerephez jutnak.
Egészítsük-e ki étrendünket?
 Ellenkező esetben az előző szituációkban könnyen előfordulhat a vitamin-ásványi anyaghiány. Arról nem beszélve, hogy a zöldségek, gyümölcsök biokémiai kezelése folytán azok hasznos anyag tartalma nem elegendő.
Az üzletekben egyre több, az egészséghez nélkülözhetetlen, vagy annak tűnő étrendkiegészítő termék kapható. Szinte mindenki fogyaszt kapszulát, tablettát, hogy megőrizze frissességét és egészségét. Egyesek csupán vitaminokat használnak, mások pedig probiotikumokkal, ásványi anyagokkal is kiegészítik étrendjüket. Ám, vigyázat! Hasznos, ha ügyelünk a megfelelő tápanyagbevitelre, ám a vény nélkül kapható gyógyszerekkel, és gyógyhatású készítményekkel nem szabad felelőtlenül bánni. Elengedhetetlen a mértékletesség és a tájékozottság.

Vízben oldódók

Azokkal a vitaminokkal kevesebb kockázatot vállalunk, melyek vízben oldódóak. Hiszen a felesleg kiürül a szervezetből. Például az ajánlott napi 60 mg C-vitamin helyett akár 500 mg is fogyasztható. Nők esetében a havonta elveszett vas utánpótlása is fontos, azonban sokan nem kedvelik a vastartalmú ételeket, ezért kiegészítő megoldás után kell nézni.
Léteznek vitaminok, ásványi anyagok, roboráló szerek, az emésztést segítő étrend-kiegészítők, immunerősítők és egyebek. Gondosan olvassuk el a mellékelt tájékoztatót, mely tartalmazza az összetételt és az adagolási útmutatót. Az ajánlott mennyiséget soha nem szabad túllépni! A túladagolások okozhatnak mellékhatásokat.
Közkedvelt az almaecet. Kalciumot, magnéziumot, és számtalan értékes tápanyagot tartalmazó szer, mely a szépség megőrzése mellett a fogyókúrában is segítséget nyújt.


Fertőtlenít

Most kezd divatba jönni az ezüstkolloid: Amerikában már hosszú évek óta ismert és használt univerzális fertőtlenítőszer, mely nemcsak külsőleg alkalmazható, de fogyasztásra is alkalmas. Néhány perc alatt több száz féle kórokozót (vírusok, gombák) képes elpusztítani.
A flavonidok védik a sejteket az öregedéssel szemben. Erősítik az immunrendszert, erős antioxidáns hatással bírnak.
A sokat hallott probiotikumok helyreállítják a bélflórát, ezáltal segítik az emésztést, a test vitamintermelését, s erősítik az immunrendszert.
Az 1905-ben sörélesztőből felfedezett NADH-t (Q1-vitamin) a sejtek működése, de különösen az idegrendszer, a szív, a máj és az izmok számára elengedhetetlen alkotóelem. Mivel izoláltan 10-15 perc után lebomlik, korábban terápiás felhasználásra alkalmatlan volt. Az ubikinont (Q10-vitamin) 1957-ben fedezte fel Amerikában Wisconsin professzor, ám csak 1977-ben jött rá Mitchel professzor a koenzim létfontosságú sejtvédő szerepére. A szövetek és a vér Q10-vitamin szintjének 30%-os esése az egészséges embert is rendkívül gyengévé, fáradékonnyá, betegessé teszi, 40-50%-os csökkenésnél radikális gyorsasággal megindul a sejtekben az elhalás, felgyorsul az öregedés. Az NADH (Q1) és a Q10-vitaminok lassítják a szervezetünkben zajló káros oxidatív folyamatokat, védik a szívet és az érrendszert, támogatják az immunrendszert és az idegi funkciókat, enyhítik a fáradságot, mivel a sejtek energiatermelő folyamatainak fő katalizátorai. Mivel ezen vitaminokat 35 év fölött a szervezet egyre kisebb mennyiségben tudja csak előállítani, külső pótlásra szorulunk. A két vitamin együttes adása egymás hatását fokozza.

Kérjük, támogasd munkánkat!

Ha szeretsz minket olvasni, ha csaltunk már mosolyt az arcodra, ha segített már neked valamelyik szakértõnk, vagy ha egyszerûen Te is fontosnak tartod, amit csinálunk, kérjük, támogasd munkánkat!

Banki átutalással:
Magnet Bank 16200106-11697987
Kedvezményezett: Családi Háló Közhasznú Alapítvány
Közlemény: Média támogatás

Vagy bankkártyás fizetés Simplepay-el az alábbi gombra kattintva:

 

(A hozzászólások megjelenítéséhez jelentkezz be Facebookra!)

LEGOLVASOTTABB

"Sosem főznek és nem engedik az unokámnak, hogy csokit egyen": Bele lehet-e szólni a fiatalok életébe? - Juci néni gondolatai

"Sosem főznek és nem engedik az unokámnak, hogy csokit egyen": Bele lehet-e szólni a fiatalok életébe? - Juci néni gondolatai

Ha nem esznek csokit, hát nem esznek. Ha rendelik az ebédet, hát rendelik. Látom, hogy a mai fiatalok másképp nevelik a gyerekeiket. Egyes dolgokban szigorúbbak és más dolgokban meg engedékenyebbek, mint amilyen én voltam. Néha persze jólesne ezt megmondani nekik, hogy én mit csinálnék másképp, de megtanultam, hogy okosabb dolog, ha csendben maradok. 
Holtan találták meg a kétéves szerb kislányt, akit már a magyar rendőrség is keresett

Holtan találták meg a kétéves szerb kislányt, akit már a magyar rendőrség is keresett

Rengetegen keresték a kétéves kislányt, sajnos már csak a holttestét találták meg.
"Az apám a saját nőgyógyászom, és ő közölte velem, hogy baj van" - kiakadtak a TikTokon a fiatal lány követői

"Az apám a saját nőgyógyászom, és ő közölte velem, hogy baj van" - kiakadtak a TikTokon a fiatal lány követői

Minden nő tudja, hogy a nőgyógyász kincs. Ez egy bizalmi viszony, így nem csoda, hogy olyan embert szeretnénk választani, aki szimpatikus, aki tudja kezelni az esetleges betegségeinket és aki felkészít a szülésre. Egy fiatal lány éppen ezért a lehető legközelebbi személyt választotta erre a nemes feladatra, aki nem más, mint az édesapja.
Van, aki pizsamában hozza ki a gyerekét - önkéntes nyugdíjasok kísérik iskolába a gyerekeket Gödöllőn

Van, aki pizsamában hozza ki a gyerekét - önkéntes nyugdíjasok kísérik iskolába a gyerekeket Gödöllőn

Láthatósági mellényben, csoportosan mennek iskolába reggelente a gyerekek Gödöllőn. A Pedibusz nevű kezdeményezést vezették be külföldi példák után - és rendkívül nagy sikere van. 
Erre a 8 dologra van szüksége egy kamasznak a szüleitől

Erre a 8 dologra van szüksége egy kamasznak a szüleitől

Szakértők szerint a legrosszabb, amit ilyenkor tehetünk, ha folyamatosan tiltjuk őt mindentől. Egy kamasznak szüksége van egy biztonságos helyre, szabadságra, útmutatásra, biztatásra és persze arra, hogy bármennyire is felbosszant, érezze, hogy szereted őt.
A szerkesztő ajánlja