SZAKÉRTŐKMUNKAKÖZVETÍTŐKALKULÁTORBABA-MAMA HÍRLEVELEKFOGANTATÁSTERHESSÉGBABAGYEREKNEVELÉSTB, PÉNZÜGYEKÉLETMÓD, EGÉSZSÉGSZABADIDŐRECEPTEKKarácsony

4 hatalmas előnye annak, ha háziállat mellett nő fel a gyerek

Tóth Nikolett [cikkei] - 2023-05-08
A gyereknek nagy szükségük van arra, hogy sokat legyenek a szabadban és találkozzanak különféle mikroorgamizmusokkal - nem kellene teljesen steril környezetben felnőniük. Több tanulmány is azt bizonyítja, hogy az állatokkal való találkozás erősíti az immunrendszert. 
4 hatalmas előnye annak, ha háziállat mellett nő fel a gyerek

Néhány ok, amiért jó, ha háziállattal nő fel a gyerek

Erősíti az immunrendszert

Egy tanulmány szerint már a rövid állatokkal való találkozások is erősítik az immunrendszert. A gyermek ugyanis például egy kutya vagy macska révén számos mikroorganizmussal kapcsolatba kerül. 

Varga Károly gyerekorvos évek óta kutyájával rendel. Ő is azt vallja, hogy a kutya a legjobb immunerősítő. 

”Sokszor kérdezik tőlem, hogy milyen immunerősítőt javasolok. Ha kutyája van valakinek, akkor azzal biztos, hogy ki kell menni a szabadba, a friss levegőn való séta vagy kocogás pedig erősíti az immunrendszert. Ha pedig egy gyerek kutyával együtt nő fel, az nemcsak testileg, de lelkileg is nagyon jó hatással van rá” – mondja.
 

Csökkenti az allergia és asztma kialakulásának esélyét

Szakértők szerint ha a gyerek az élete első évében háziállattal él együtt, akkor kisebb lesz az esélye annak, hogy később allergia alakul ki nála. Egy tanulmány pedig arra mutatott rá, hogy ha istállóban élő állatok mellett nő fel egy gyermek, akkor nemcsak az allergia, de az asztma kialakulására is sokkal kevesebb lesz az esély. A macskás családokban szintén ritkábban fordul elő asztma, vagy más légúti megbetegedés.
 

Az állat miatt többet mozognak a gyerekek 

Ha a családban van kutya, akkor a gyermek valószínűleg több több időt tölt a friss levegőn és többet is mozog - mindez jó hatással van az egészségre. Egy vizsgálat szerint azok az emberek, akik rendszeresen kutyát sétáltatnak, fittebbek, mint azok, akiknek nincs kutyájuk.
 

Csökkenti a stresszt, segít az autista gyerekeknek is

Számos tanulmány igazolja azt, hogy az állatokkal való érintkezés csökkenti a stresszt. Nem véletlen, hogy terápiás célokra is használják a kis kedvenceket: sokat segítenek az állatok az autista gyerekeknek is, akik gyakran nyitottabbá válnak, ha állatok is vannak körülöttük. 

Indexkép: Steffen L. képe a Pixabay-en

Kérjük, támogasd munkánkat!

Ha szeretsz minket olvasni, ha csaltunk már mosolyt az arcodra, ha segített már neked valamelyik szakértõnk, vagy ha egyszerûen Te is fontosnak tartod, amit csinálunk, kérjük, támogasd munkánkat!

Banki átutalással:
Magnet Bank 16200106-11697987
Kedvezményezett: Családi Háló Közhasznú Alapítvány
Közlemény: Média támogatás

Vagy bankkártyás fizetés Simplepay-el az alábbi gombra kattintva:

 

(A hozzászólások megjelenítéséhez jelentkezz be Facebookra!)
A szerkesztő ajánlja