SZAKÉRTŐKMUNKAKÖZVETÍTŐKALKULÁTORBABA-MAMA HÍRLEVELEKFOGANTATÁSTERHESSÉGBABAGYEREKNEVELÉSTB, PÉNZÜGYEKÉLETMÓD, EGÉSZSÉGSZABADIDŐRECEPTEK

Az én ajándékom a jótékonyság szalagjával lett átkötve

Pintér Dóra [cikkei] - 2020-12-30
A karácsony nálam egy dologról szó: adni, mindig csak adni. Ahogy Goethe is megfogalmazta egykoron: "Jó szót, bátorítást, mosolyt, hitet. És sok-sok önzetlen, tiszta szeretetet."
Az én ajándékom a jótékonyság szalagjával lett átkötve

Nekem általában elég az, ha a szeretteim szemén azt látom, hogy megint meg tudtam lepni Őket valamivel, aminek tiszta szívből örülnek és nem a sarokba dobják szenteste másnapján, mint holmi nem tetsző nyakkendőt vagy egy újabb pár zoknit.

Hosszú évek óta nem vágytam semmiféle kézzel fogható ajándékra. Az idei karácsony azonban mindenben más volt. Az együtt töltött ünnep megélése, a konyhában zajló sürgés-forgás, a szűk család fogadása vagy mikor a négyéves megunta a rongyosra hallgatott karácsonyi dalokat és full hangerőn „kocsis zenét” mixelt nekünk a YouTube-on. Pedig mi csak egy kis ünnepi lázat szerettünk volna a ruhánk alá bújtatni, ami az idei nehézkes év után nemigen akart összejönni…

Nálunk még az angyalok díszítik titokban a fát, a szaloncukrokat mi aggatjuk fel cérnával, hogy segítsünk nekik és hogy a négyévesnek legyen mit lecsenni az ágakról. Saját díszek kerülnek fel, amik egytől egyig mind emlékeket hordoznak a már megfakult, kopott külső alatt. Jelképesen felkerül az állataink egy része is: a kutyák és a papagájok, amik kézzel készült kincsei a karácsonyfánknak. A fiúk lelépnek, hogy megnézzék, máshol járt-e már a Jézuska, mi, nők pedig mindent a helyére teszünk: megterítünk, feldíszítjük a fát, becsomagoljuk az ajándékokat, kiöltözünk és várunk. A Jézuska akkor jön, amikor senki nem látja, ezért elbújunk a szobákba, ki az egyikbe, ki a másikba. Csapódik az ajtó, megszólal a várva várt Mennyből az angyal és csengetnek: elő lehet bújni, meg lehet csodálni a mesés karácsonyfát, ki lehet osztani az aprócska csomagokat és a nagy „vigyázzunkegymásra” miatt most még ölelkezni és pusziszkodni is szabad.

Egyetlen ajándék maradt csupán, ami nem díszcsomagolásban került a fa alá. Tökéletesen megteszi a selyempapír is, amiben érkezett. Ez az én ajándékom. Magamnak. Számomra a legnagyobb értékkel bíró tárgy, amit valaha licitáltam, megvásárlásával támogatva egy olyan alapítványt, aminek én magam is büszkén vagyok az önkéntese. Ugyan sem mókust, sem baglyot nem nevelek itthon, ám egy-egy apróbb madár esetében szívesen besegítek, a közösségi oldal munkájába néhol bekapcsolódok, a jótékonysági licitek szervezését és lebonyolítását pedig büszkén vállalom. Ehhez értek, azt mondják. Ez az a hely, ahol nem a pénz számít, hogy egy-egy licittel mennyit sikerül összeharácsolni. Itt az a fontos, hogy azok az emberek, akik segítenek, kapjanak is cserébe valami felejthetetlent: az élményen túl egy olyan tárgyat, amire, ha ránéznek, melegség önti el a szívüket.

Az én szívemet idén karácsonykor egy festmény melengeti. A 205 felajánlásból ez volt az első látásra szerelem, a nagy betűs AJÁNDÉK, amiről tudtam, hogy az enyém lesz. Bármi áron.

Pontosan egy évvel ezelőtt, 2019. december 7-én állt össze a Fehér Holló Vadmentő Alapítvány „magja”, hogy létrehozzanak egy közösségi oldalt azoknak az embereknek, akik szívükön viselik a vadállatok sorsát, akik így vagy úgy, de segíteni szeretnének: menteni, nevelni, szabadon engedni. Az oldal mostanra több mint 19 ezer követőt számlál, kiket napi szinten boldogítunk védenceink életével, az aktuális szezonális mentésekkel, a sikerélményekkel és a tragédiákkal, a mindennapok nehézségeivel és az önkéntes csapat folyamatos bővülésével. Idővel rá kellett jönnünk, hogy ugyan nem lehet mindenkit megmenteni, de egyre többen és többen vagyunk, akik igenis akarjuk menteni a menthetőt. Rá kellett jönnünk, hogy jócskán vannak még a Föld nevű bolygón olyan fan(t)a(sz)tikus állatvédők és állatszeretők, mint mi.

Az én ajándékom nem más, mint az a nagy kócsag, akit egy nappal a Fehér Hollók csapatának egyéves megalakulási évfordulója előtt kutyasétáltatás közben talált Noémi. Akinek mindkét lába és szárnya szilánkosra volt törve. Aki csak feküdt magatehetetlenül egyhelyben és várta, hogy megérkezzen a Messiás, aki meghozza Neki a megváltást egy szebb és jobb élet reményében. Nem volt kérdés, hogy csupán egyetlen végkimenetele lehet a történetnek. Az én ajándékom tehát Ő: a nagy kócsag, akire Noémi rátalált és akit Evelin megfestett. Azért, hogy aztán idáig repülhessen, hozzám, hogy jusson valaki a számára is, aki megőrzi az emlékét. Mindörökre.

Kérjük, támogasd munkánkat!

Ha szeretsz minket olvasni, ha csaltunk már mosolyt az arcodra, ha segített már neked valamelyik szakértõnk, vagy ha egyszerûen Te is fontosnak tartod, amit csinálunk, kérjük, támogasd munkánkat!

Banki átutalással:
Magnet Bank 16200106-11697987
Kedvezményezett: Családi Háló Közhasznú Alapítvány
Közlemény: Média támogatás

Vagy bankkártyás fizetés Simplepay-el az alábbi gombra kattintva:

 

(A hozzászólások megjelenítéséhez jelentkezz be Facebookra!)

LEGOLVASOTTABB

Így irányítja az életed egy manipulatív szülő

Így irányítja az életed egy manipulatív szülő

"A manipulatív szülők annyira ügyesen leplezik igazi szándékaikat, hogy gyerekeik állandó zavarodottságban élnek. Tudják, hogy becsapják őket, de nem tudnak rájönni, hogy hogyan."
Így mondj szépen és eredményesen nemet a gyerekednek - nagy szükség van erre időnként

Így mondj szépen és eredményesen nemet a gyerekednek - nagy szükség van erre időnként

Nemet mondani nem könnyű, főleg nem a gyerekünknek, mégis elengedhetetlen része a szülői szerepnek ez is: hiszen felelősségre, önkontrollra és érzelmi szabályozásra tanítja a kicsit. A következetes és szeretetteljes nevelés hatására a gyerekek biztonságban érzik magukat, és magabiztos, felelős felnőttekké válhatnak. De hogyan mondjunk nekik nemet?
Egy betegség, amelyet félreértések és előítéletek kísérnek - május 24. a Szkizofrénia Világnapja

Egy betegség, amelyet félreértések és előítéletek kísérnek - május 24. a Szkizofrénia Világnapja

A Szkizofrénia Világnapjának célja, hogy felhívja a figyelmet e komoly mentális betegséggel küzdők gondjaira, csökkentse a velük szembeni megbélyegzést, és elősegítse irányukba a társadalom megértését és támogatását.
Számoljunk le a szívelégtelenséget övező leggyakoribb tévhitekkel!

Számoljunk le a szívelégtelenséget övező leggyakoribb tévhitekkel!

A szívelégtelenség több mint 64 millió embert érint világszerte1, és ahhoz képest, mennyire gyakori betegség, rengeteg hiedelem és félelem övezi. Hamis feltételezésekre hagyatkozni azonban rendkívül veszélyes lehet, amelyek mind a betegség megelőzését, mind pedig a páciensek gyógyulását, illetve partnerként történő együttműködését hátráltathatják. Az alábbiakban összegyűjtött néhány fontos tévhit megcáfolásával mindezt elkerülhetjük.
Egyre nyitottabbak vagyunk a digitális egészségügyi megoldásokra egy új kutatás szerint

Egyre nyitottabbak vagyunk a digitális egészségügyi megoldásokra egy új kutatás szerint

Magyarországon öt emberből négy használja az e-receptet, a páciensek kétharmada pedig kért már online vizsgálati időpontot, beutalót. 2021-ben a koronavírus-járvány alatt a lakosság egyharmada vett igénybe okoseszközöket, egészséggel kapcsolatos szenzorokat, applikációkat, jelenleg ez a szám 50 százalék, derül ki a Semmelweis Egyetem Digitális Egészség kutatócsoportjának legújabb felméréséből. A mesterséges intelligencia (AI) alapú egészségügyi megoldások is egyre ismertebbek.
A szerkesztő ajánlja