SZAKÉRTŐKMUNKAKÖZVETÍTŐKALKULÁTORBABA-MAMA HÍRLEVELEKFOGANTATÁSTERHESSÉGBABAGYEREKNEVELÉSTB, PÉNZÜGYEKÉLETMÓD, EGÉSZSÉGSZABADIDŐRECEPTEK

Tanulható nevelés

Családinet [cikkei] - 2006-02-21
A női egyenjogúságnak és társadalmi szerepük megerősödésének köszönhetően ma már sok családban az anyák hordják a nadrágot. Pedig a gyerekek neveléséhez az apára is nagy szükség van...
Tanulható nevelés

Fontos, hogy a gyerekben erős apakép alakuljon ki. Minden kisfiú olyan férfihoz szeretne hasonlítani, aki tudja, mit akar, és nem befolyásolható. Már az iskoláskor előtt meg kell kezdeni a gyerek személyiségének építgetését. Jó, ha elkerüljük a "feleségül veszem a mamát" vagy a "gyerekeket szeretnék a papától" típusú játékokat.

Az apáról kialakult torz kép ugyanis később megbosszulhatja magát: felnőtt korban szexuális zavarokhoz és viselkedési problémákhoz vezethet.

Sok család éppen a szereptévesztések miatt esik szét. A túl határozottan viselkedő  feleség, vagy a nem elég erélyes fellépésű férj feszültségek forrása lehet a kapcsolatban. A helyes viselkedésformákat játékosan is átadhatjuk csemetéinknek.

Határozottság

Ha nem fogják elég kemény kézzel, a gyerek a tekintély hiányára végletesen reagálhat. Vannak olyan kisfiúk, kislányok, akik mindenféle ostobaságokat elkövetnek, csak hogy felhívják magukra a figyelmet, és hogy apjuk beavatkozzék. Sajnos, nem minden szülő veszi észre idejében ezeket a jelzéseket. Jobb esetben csak egy hisztis csemete az eredmény, rosszabb esetben szélsőséges, maradandó viselkedésformák alakulnak ki.

Az anya soha nem helyettesítheti az apát. El kell fogadnia, hogy kisebb a tekintélye, de azért törekednie kell bizonyos egyensúlyra. Az apa feladata, hogy "letörje" a lázadó kölykök szarvát. A gyereknek tisztában kell lennie a családban uralkodó erőviszonyokkal, és azzal, hogy kinek mi a szerepe.

A legjobb éreztetni vele, hogy a döntéseket a szülők mindig ketten hozzák meg: "apáddal úgy döntöttünk..."

Játékok

Vannak bizonyos fiús játékok, amikhez apára van szükség. A foci, a fáramászás, a fogócska vagy a birkózás mind-mind vele a legszórakoztatóbb. Ha az apa partner ezekben a mókákban, méginkább megerősíti a tekintélyét. Játék közben az igazságosságra, a becsületességre és a tisztességre is taníthatjuk a kicsiket.

www.nana.hu

(A hozzászólások megjelenítéséhez jelentkezz be Facebookra!)

LEGOLVASOTTABB

A globális felmelegedés és a szolárium is növeli a melanóma kialakulásának kockázatát

A globális felmelegedés és a szolárium is növeli a melanóma kialakulásának kockázatát

Az elmúlt húsz évben folyamatosan nőtt Magyarországon a bőrrákos esetek száma. A bőrdaganatok közül a melanóma az egyik legagresszívebb típus, ezért különösen fontos a betegség korai felismerése. Ráadásul a globális felmelegedés jelentősen növeli a kialakulás kockázatát, mivel ennek következtében tartósan egyre több UV-sugárzás éri a bőrünket. A szoláriumban pedig már akár egyetlen alkalom is tartós bőrkárosodást okozhat. A Budai Egészségközpont a rendszeres önellenőrzésre és a bőrgyógyászati szűrővizsgálat fontosságára, valamint a megelőzésre hívja fel a figyelmet a május 7-ei melanóma világnap alkalmából.
Megugrott a szamárköhögéses esetek száma hazánkban

Megugrott a szamárköhögéses esetek száma hazánkban

Már a Semmelweis Egyetem Gyermekgyógyászati Klinikáján is kezeltek idén súlyosan beteg gyermeket szamárköhögéssel. Míg a korábbi években maximum egy-két megbetegedést tapasztaltak éves szinten Magyarországon, addig az idei első negyedévben már 12 esetet regisztráltak. A betegség ellen létezik védőoltás, amit a gyerekek kötelező oltásként kapnak meg, de a kisbabákra különösen veszélyes lehet, ha a védettség kialakulása előtt fertőződnek meg a kórral.
Ingyenes gyereknapi programok 2024-ben: több tucat izgalmas rendezvény Budapesten és vidéken

Ingyenes gyereknapi programok 2024-ben: több tucat izgalmas rendezvény Budapesten és vidéken

Május utolsó vasárnapján vidám gyerekzsivajjal és kacagással telik meg az ország: ez a nap a gyerekekről szól. Érdemes ellátogatni valamelyik családi rendezvényre - mutatjuk gyereknapi programajánlónkat, melyben ingyenes eseményeket gyűjtöttünk össze. Gyűjteményünk a teljesség igénye nélkül készült, hisz országszerte megszámlálhatatlan helyen tartanak gyereknapi rendezvényt: ha nem találsz hozzád közel esőt a listán, nézz szét a hozzád közel eső városok, települések programajánlói között is!
Ha ilyen kolbászt vettél, ne fogyaszd el!

Ha ilyen kolbászt vettél, ne fogyaszd el!

A Nébih kéri a vásárlókat, hogy az alábbi azonosító adatokkal megegyező termékeket ne fogyasszák el!
A diabétesz kialakulása előtt évekkel lehetnek jelei egy gyakori szövődményének

A diabétesz kialakulása előtt évekkel lehetnek jelei egy gyakori szövődményének

Idegbántalomra utaló kisebb eltéréseket már egészséges cukoranyagcseréjű, de cukorbetegség szempontjából magasabb kockázati csoportba tartozóknál is találtak a Semmelweis Egyetem kutatói. A vegetatív és érzőidegrendszer zavarát okozó állapot jeleinek mielőbbi felismerése segítheti a betegség megelőzését és hatékonyabb kezelését.
A szerkesztő ajánlja