SZAKÉRTŐKMUNKAKÖZVETÍTŐKALKULÁTORBABA-MAMA HÍRLEVELEKFOGANTATÁSTERHESSÉGBABAGYEREKNEVELÉSTB, PÉNZÜGYEKÉLETMÓD, EGÉSZSÉGSZABADIDŐRECEPTEK

4 hasznos tipp: így védd a kisbabád bőrét!

Családinet [cikkei] - 2020-10-26
 [X]

A bőr szervezetünk egyik legfontosabb szerve, amely a testünk védelmét csak akkor tudja megfelelően biztosítani, ha épségét megőrizzük. Ez azonban nagy odafigyelést igényel a mindennapokban, főleg a kisbabák esetében. Az ő bőrük vékonyabb és a hámsejtek egymáshoz kapcsolódása lazább, ezért sokkal nagyobb veszélynek vannak kitéve. A Magyar Védőnők Egyesülete szakértőinek segítségével összeszedtük a négy legfontosabb dolgot, amit a csecsemők bőrének védelméért tehetünk.
4 hasznos tipp: így védd a kisbabád bőrét!

A bőrünk az elsőszámú pajzsunk a mindennapokban: véd a mechanikai-, hő-, fény-, időjárás-, vegyi hatások, valamint a kórokozók ellen is, és szerepe van a testünk hőszabályozásában. Bőrünkön keresztül bizonyos kiválasztási és felszívódási folyamatok is zajlanak, és nem hanyagolható el érzékszervként sem. Az újszülöttek bőre nagyban különbözik a felnőttekétől, eltérő az áteresztőképessége, verejtékezése, fényérzékenysége, illetve reakcióképessége is, ezért kiemelten kell óvni a külső behatásoktól. Az alábbiakban tippeket adunk arra, hogy hogyan védjük a kicsik bőrét.

Lovela Baby

 
Megfelelő ruhák a megfelelő hőmérséklethez

Fontos, hogy mindig szem előtt tartsuk, hogy időjárásnak megfelelően öltöztessük csecsemőnket.  Elsődleges szabály, hogy a bőrrel érintkező ruhadarab jó nedvszívó képességgel rendelkezzen (pamut, gyapjú, bőrbarát anyagok) és kerüljük a műszálas textileket. Meleg időben olyan ruhát érdemes választani, ami kellemesen hűvösen tartja a babát, és felszívja a verejtékezést. Azonban hideg időben is fontos odafigyelni a bőr jó szellőzésére: inkább több réteg ruhát adjunk a gyermekre, mint egy vastagot.  A kinti sétához pedig használjunk bő overált, ami könnyen ráhúzható a szobai viseletre.


Divat helyett praktikum 

Sokan esnek abba a hibába, hogy a divatot helyezik előtérbe a csecsemők öltöztetésénél. Pedig különösen az első hónapokban a tetszetős ruhácskák helyett célszerű a minél egyszerűbb ruhadarabok választása, amelyeket könnyű feladni, illetve levenni a csecsemőről. A ruha és a nadrág ujjainak vége ne legyen szoros, mert az elszoríthatja a csuklót és a bokát, valamint részesítsük előnyben a széles, boríték alakú nyakat, ami könnyen tágul, mert ez egyszerűen áthúzható a csecsemő fején. A comb belső oldalán a patentos rugdalózó megkönnyíti a pelenkázást. A lábnál záródó kezeslábasok pedig elejét veszik a megfázásoknak és könnyedén lecserélhetőek.

Lovela Baby


A mosásnál is fontos a hipoallergén szerek használata!  

Nemcsak azok az anyagok károsíthatják a babák bőrét, melyek közvetlenül érintkeznek a testükkel. Ugyanígy irritációt okozhatnak a rosszul megválasztott mosószerek is. Fontos, hogy mosásnál kerüljük a felesleges adalékanyagokat tartalmazó mosóporokat, és mindig nagyon ügyeljünk a megfelelő alapos öblítésre. Szerencsére van már olyan hipoallergén mosószer család, mint például a Lovela Baby, amely ráadásul dermatológiailag is tesztelt, illetve mesterséges színezőanyagoktól és allergénektől is mentes. Ennek köszönhetően pedig már a baba születésének első napjától biztonságosan használható és ajánlott akár az egész család számára, hiszen érdemes a szülők és a testvérek ruháit is hipoallergén mosószerrel mosni az első időszakban, mivel az ő ruháik is érintkeznek a baba bőrével.

Lovela Baby

 
Kerüljük az irritáló anyagokat! 

Egyes tisztítószerek alkalmazásával sérülhet a bőr védő rétege, áteresztővé válhat a potenciális allergénekre. A különböző összetevőkre persze egyedi az érzékenység, de vannak olyan jellemzően irritáló anyagok, melyeket nem ajánlott csecsemők közelében alkalmazni. Ilyenek a színezékek, illatanyagok, durva szemcsés anyagok, klórtartalmú összetevők, valamint a fertőtlenítők is.

Kérjük, támogasd munkánkat!

Ha szeretsz minket olvasni, ha csaltunk már mosolyt az arcodra, ha segített már neked valamelyik szakértõnk, vagy ha egyszerûen Te is fontosnak tartod, amit csinálunk, kérjük, támogasd munkánkat!

Banki átutalással:
Magnet Bank 16200106-11697987
Kedvezményezett: Családi Háló Közhasznú Alapítvány
Közlemény: Média támogatás

Vagy bankkártyás fizetés Simplepay-el az alábbi gombra kattintva:

 

(A hozzászólások megjelenítéséhez jelentkezz be Facebookra!)

LEGOLVASOTTABB

"Sosem főznek és nem engedik az unokámnak, hogy csokit egyen": Bele lehet-e szólni a fiatalok életébe? - Juci néni gondolatai

"Sosem főznek és nem engedik az unokámnak, hogy csokit egyen": Bele lehet-e szólni a fiatalok életébe? - Juci néni gondolatai

Ha nem esznek csokit, hát nem esznek. Ha rendelik az ebédet, hát rendelik. Látom, hogy a mai fiatalok másképp nevelik a gyerekeiket. Egyes dolgokban szigorúbbak és más dolgokban meg engedékenyebbek, mint amilyen én voltam. Néha persze jólesne ezt megmondani nekik, hogy én mit csinálnék másképp, de megtanultam, hogy okosabb dolog, ha csendben maradok. 
Holtan találták meg a kétéves szerb kislányt, akit már a magyar rendőrség is keresett

Holtan találták meg a kétéves szerb kislányt, akit már a magyar rendőrség is keresett

Rengetegen keresték a kétéves kislányt, sajnos már csak a holttestét találták meg.
"Az apám a saját nőgyógyászom, és ő közölte velem, hogy baj van" - kiakadtak a TikTokon a fiatal lány követői

"Az apám a saját nőgyógyászom, és ő közölte velem, hogy baj van" - kiakadtak a TikTokon a fiatal lány követői

Minden nő tudja, hogy a nőgyógyász kincs. Ez egy bizalmi viszony, így nem csoda, hogy olyan embert szeretnénk választani, aki szimpatikus, aki tudja kezelni az esetleges betegségeinket és aki felkészít a szülésre. Egy fiatal lány éppen ezért a lehető legközelebbi személyt választotta erre a nemes feladatra, aki nem más, mint az édesapja.
Van, aki pizsamában hozza ki a gyerekét - önkéntes nyugdíjasok kísérik iskolába a gyerekeket Gödöllőn

Van, aki pizsamában hozza ki a gyerekét - önkéntes nyugdíjasok kísérik iskolába a gyerekeket Gödöllőn

Láthatósági mellényben, csoportosan mennek iskolába reggelente a gyerekek Gödöllőn. A Pedibusz nevű kezdeményezést vezették be külföldi példák után - és rendkívül nagy sikere van. 
Erre a 8 dologra van szüksége egy kamasznak a szüleitől

Erre a 8 dologra van szüksége egy kamasznak a szüleitől

Szakértők szerint a legrosszabb, amit ilyenkor tehetünk, ha folyamatosan tiltjuk őt mindentől. Egy kamasznak szüksége van egy biztonságos helyre, szabadságra, útmutatásra, biztatásra és persze arra, hogy bármennyire is felbosszant, érezze, hogy szereted őt.
A szerkesztő ajánlja