A CsaládiNet szakértői CsaládiNet Szolgáltatás Közvetítő Kalkulátorok Hírlevél feliratkozás
SZAKÉRTŐKMUNKAKÖZVETÍTŐKALKULÁTORBABA-MAMA HÍRLEVELEKFOGANTATÁSTERHESSÉGBABAGYEREKNEVELÉSTB, PÉNZÜGYEKÉLETMÓD, EGÉSZSÉGSZABADIDŐRECEPTEK

Gyerekszoba trendek

Engel Zita [cikkei] - 2015-03-02
Általában sok időt töltünk azzal, hogy otthonunkat csinosítjuk. Időről-időre felvetődik, mivel kéne még feldobni a nappalit? Mi lehet a meghittség kulcsa a hálószobában? Nem ósdi túlságosan a fürdő csempéje? A gyerekszoba díszítése néha csak utoljára jön, hiszen ott a funkció az első. Ugyanakkor, nem csak a jó fekvőhely, az izgalmas játékok számítanak, az is fontos, milyen körülmények között cseperedik fel gyermekünk.
Gyerekszoba trendek

Mielőtt még a legújabb divat jegyében nekiesnénk a teddy hengerel kicsink szobájának, nem árt megfontolni pár dolgot. Gyermekünk hálója legtöbbször játszószoba is. Ennek ellenére, hiába inspiratív és izgalmas, még sem érdemes rikító színekbe borítani a szobát, mert gyermekünk nem tud tőle pihenni.

A minimál dizájn évek óta trendi, mégsem pakolhatjuk ki az összes szekrényt a babaszobából, hiszen hol tartjuk akkor az a sok játékot és könyvet? Az olyan fontos berendezések, mint az ágy, vagy később, iskoláskorban, az íróasztal, sosem válhatnak a divat áldozatává, első a kényelem és a praktikusság.

Mindig érdekes és hasznos átlapozni egy-két, a témába vágó újságot, utánanézni néhány honlapon az aktuális divatnak és újításoknak, nem kevésbé izgalmas az onnan vett ötletek saját interpretációnkba forgatott megvalósítása sem. Nézzünk néhány trendet 2015-re.

1. Luxus bébi születik

Attól még, hogy senkinek sem jutna eszébe a nagyitól örökölt, féltve őrzött porcelánkészletét kitenni egy kisasztalkára a gyerekágy mellé, még nem kell mellőznünk a luxushatást. Egy falpár feketére mázolva aranyra festett kiegészítőkkel már elegendő lehet hozzá. A fekete fal egy részéhez használhatunk táblafestéket, így picink ott is kibontakozhatja tehetségét néhány kréta segítségével.

Az aranyozott tárgyak természetesen nem kell, hogy értékesek legyenek, az is jó, ha egy elhasznált, kopott darabot mi újítunk fel házilag egy kis aranyfestékkel.

2. Állati takarók!

Az elmúlt évek baglyos trendje új fordulatot látszik kapni az állatmintás takarók és egyéb kiegészítők térhódításával. Ha gyermekünknek van kedvence, és pénztárcánk is megengedi, rakassunk fel egy pólónyomó üzletben kedvenc állatkáját a takarójára, párnájára, így kölcsönözve egyediséget a szobának. Ezek a figurák a természetet magát is közelebb hozzák gyermekünkhöz, választhatunk még hozzá a témába illő játékokat, képeket.

3. Természetes szoba

Az állatkás takarók mellett a természet által megihletett kiegészítők is jól mutatnak az idei trendnek megfelelően berendezett gyerekszobában. A bölcső felett stabilan felakasztott, műanyag játék helyett válasszunk inkább egy séta során talált, izgalmasan kacskaringós, letisztított fadarabot. Díszíthetjük natúr színű szalagokkal, papírból kivágott pillangócskákkal, vagy, most hogy közeleg a húsvét, tojással.

Rakjunk ki a természet szépségét sugárzó képeket, posztereket a falra. Minden gyerek szeret fákat, virágokat rajzolni, gyűjtsük össze ezeket az alkotásokat, és keretezzük be, cserélgethetjük is őket. Boltban kapható fa, növény, állat sziluettű falmatricák is jól jöhetnek idén a díszítésben, ha nem találunk, mi is készíthetünk papírból néhányat. Szorítsuk a falhoz egy nekünk tetsző, kivágott mintát, és rajzoljuk körbe. Kész is a stílusos, házilag készített árnykép sziluettünk!

4. Pihi-puhiság mindenek mennyiségben

Idén nagyobb szerepet látszik kapni a pihi-puhiság. Jöhetnek a szobába a puha takarók, plüssel fedett párnák, és nem utolsó sorban, a nagy, süppedős szőrszőnyegek. A természetes, fehér, natúr szőnyegeket kombinálhatjuk egy megdöbbentően narancssárga, csíkos mennyezettel az érdekesebb hatás eléréséért. Ha merészek vagyunk, a falra is rakhatunk szőrös anyagból kivágott formákat.

5. Csíkos világ

A csíkok elég szokatlanok a mennyezeten, de tovább is mehetünk, idén bárhol alkalmazhatjuk őket, a nélkül, hogy a divatrendőrség megjelenne házunk előtt. A merészebb, vastagabb geometriai formáknál azért ügyeljünk az egyensúlyra, válasszunk ki inkább csak egy falat, a többit hagyjuk fehéren, vagy fessük halvány, natúr színűre. A fehér bútorzat jól balanszírozza az őrülten kavargó mintázatokat.

Forrás: babble.com
Kép forrása: babble.com

(A hozzászólások megjelenítéséhez jelentkezz be Facebookra!)
© 2004-2022 Családi Háló Közhasznú Alapítvány - minden jog fenntartva.
Ügynökségi értékesítési  képviselet: Adaptive Media
A szerkesztő ajánlja