SZAKÉRTŐKMUNKAKÖZVETÍTŐKALKULÁTORBABA-MAMA HÍRLEVELEKFOGANTATÁSTERHESSÉGBABAGYEREKNEVELÉSTB, PÉNZÜGYEKÉLETMÓD, EGÉSZSÉGSZABADIDŐRECEPTEK
Szakbarbár


Szakbarbár
TB szakértő

TB ügyintéző, családtámogatási (családi pótlék, GYES, GYET, anyasági támogatás) és pénzbeli egészségbiztosítási ellátások (táppénz, terhességi gyermekágyi segély, gyed) szakértője.
Mielőtt kérdést teszel fel, kérlek, olvasd el bemutatkozásomnál az alapelveket!

Kérdezz-felelek

Kérdezni a gomb megnyomásával tudsz, amennyiben a napi kérdések száma még nem haladta meg a napi limitet.

Terhesség táppénz

Kedves Szakértő!
Olyan kérdéssel fordulok Önhöz, hogy elmentem egy új munkahelyre dolgozni,( amit tudni kell róla 2023.11.20-án kezdtem, 8 órás bejelentés, 90 nap próbaidő, határozatlan szerződéssel.) a próbaidő alatt megtudtam hogy terhes vagyok! Szólni még ugye nem szóltam nehogy kirugjanak. Kérdésem az lenne ugye a próbaidőm 2024.02.18 án lejár, de ha nagyon akarom akkor biztosra megyek 2024.02.20-át megvárom. A bejelentéssel.( A bejelentést érdemes írásban közölni vagy emegvéd a 9-es kódú táppénzes papír?) 2024.02.21 elmennek táppénzre mivel veszélyeztetett terhes vagyok egy baba elvesztése miatt, illetve enyhe kiszáradás miatt (jelenleg most vagyok 16 hetes). Lesz e valami jogi következménye, hogy nem szóltam nekik csak próbaidő után? Meg mivel egyből tápp?nzre megyek 9- es kóddal az alatt ugye nem rughatnak már ki?
Köszönöm előre is a válaszát.
A kérdés nagy késéssel jutott el hozzám, szerintem már nem aktuális.

Szakbarbár
2024-03-15 17:55:32
Olvasói értékelés: nincs még értékelés
A szerkesztő ajánlja