SZAKÉRTŐKMUNKAKÖZVETÍTŐKALKULÁTORBABA-MAMA HÍRLEVELEKFOGANTATÁSTERHESSÉGBABAGYEREKNEVELÉSTB, PÉNZÜGYEKÉLETMÓD, EGÉSZSÉGSZABADIDŐRECEPTEK
Szakbarbár


Szakbarbár
TB szakértő

TB ügyintéző, családtámogatási (családi pótlék, GYES, GYET, anyasági támogatás) és pénzbeli egészségbiztosítási ellátások (táppénz, terhességi gyermekágyi segély, gyed) szakértője.
Mielőtt kérdést teszel fel, kérlek, olvasd el bemutatkozásomnál az alapelveket!

Kérdezz-felelek

Kérdezni a gomb megnyomásával tudsz, amennyiben a napi kérdések száma még nem haladta meg a napi limitet.

Terhes táppénz, gyed kérdés

Kedves Szakértő,
Arról szeretnék meggyőződni, hogy jó infót kaptam , és nem járok majd pórul a gyed időszakban.
2021.04 ota dolgozom hatarozatln szerződéssel, első gyermekem 2022.03 ban született. Nala az elláttásokkal minden rendben volt. 2023.10 ben visszatertem dolgozni, részmunkaidős, 1 éves határozott szerződéssel, 2 órában. Jelenleg kismama vagyok, március végéig tervezek ebben a 2 oraban dolgozni, es elvileg igy meg nem lesz meg a terhes tp szamitashoz a 180 egybefuggo napom 2 oraskent, igy a gyedem lesz a tp alapja.
A csed + gyed a kedvezmény szabály alapján nem lehet kevesebb, mint az első gyereknél, ugye?
Az nem volt nekem tiszta, hogy azt írták, hogy ezt a 2 órás szerződést nem kell megszakítani, csak elmegyek tp-re, de ez akkor nem kavar be a masik 8oras szerződés mellett?
Illetve a leirtak alapján jol ertelmezem a helyzetet?
Ha valamiert jobban jarnek, akkor 8oraba mondjuk egy honapra meg vissz tudnék menni, de ha jol ertelmezem mivel ez sem lenne 180 nap, felesleges, igaz?

Nagyon nem latom ezeket át, remélem nem írtam össze visszasagot...:)
Nagyon szépen köszönöm, ha válaszolsz!
Szép napot mindenkinek!
A táppénz alapja annyi lesz, mint amennyi az előző gyedé volt, a csed és a gyed alapja pedig annyi,mint amennyi az előző csedé.

Szakbarbár
2024-03-15 17:58:03
Olvasói értékelés: 5/5
A szerkesztő ajánlja