SZAKÉRTŐKMUNKAKÖZVETÍTŐKALKULÁTORBABA-MAMA HÍRLEVELEKFOGANTATÁSTERHESSÉGBABAGYEREKNEVELÉSTB, PÉNZÜGYEKÉLETMÓD, EGÉSZSÉGSZABADIDŐRECEPTEK
Szakbarbár


Szakbarbár
TB szakértő

TB ügyintéző, családtámogatási (családi pótlék, GYES, GYET, anyasági támogatás) és pénzbeli egészségbiztosítási ellátások (táppénz, terhességi gyermekágyi segély, gyed) szakértője.
Mielőtt kérdést teszel fel, kérlek, olvasd el bemutatkozásomnál az alapelveket!

Kérdezz-felelek

Kérdezni a gomb megnyomásával tudsz, amennyiben a napi kérdések száma még nem haladta meg a napi limitet.

Gyed mellett táppénz

Tisztelt Szakértő!
Kisfiam 6 hónapot töltötte. 2021.09.24-én járt le a CSED-em. Most újra várandós vagyok.
Gyed melletti táppénzt igényelhetem már vagy meg kell várni, hogy a kisfiam betöltse az 1 évet?
A munkahelyen hála Istennek hihetetlenül rugalmas és segítőkész így ezért nem aggódok hogy bármi gond lenne ha bejelentem.
Előre is köszönöm a választ
Ha dolgozol a GYED mellett és keresőképtelen vagy, akkor akár az első napjától kaphatod a táppénzt, de a két ellátás csak akkor jár együtt, ha dolgozol. Ha babázás miatt fizetés nélküli szabadságon vagy, akkor nem értelmezhető az, hogy a táppénzt azért kapod, mert nem tudsz dolgozni, hiszen nem is akarnál. Tehát a fizetés nélküli szabadságot előbb meg kell szüntetni. A zökkenőmentesebb elbírálás érdekében tanácsos ezt követően pár nap fizetett szabadságot kivenni és csak ezután táppénzre menni, mert így egyértelmű, hogy aktív státuszba kerültél a táppénz előtt, nem kell ezt bizonygatni a fizetés nélküli végéről szóló levelezéssel.

Szakbarbár
2021-10-13 08:43:16
Olvasói értékelés: nincs még értékelés
A szerkesztő ajánlja