SZAKÉRTŐKMUNKAKÖZVETÍTŐKALKULÁTORBABA-MAMA HÍRLEVELEKFOGANTATÁSTERHESSÉGBABAGYEREKNEVELÉSTB, PÉNZÜGYEKÉLETMÓD, EGÉSZSÉGSZABADIDŐRECEPTEK
Szakbarbár


Szakbarbár
TB szakértő

TB ügyintéző, családtámogatási (családi pótlék, GYES, GYET, anyasági támogatás) és pénzbeli egészségbiztosítási ellátások (táppénz, terhességi gyermekágyi segély, gyed) szakértője.
Mielőtt kérdést teszel fel, kérlek, olvasd el bemutatkozásomnál az alapelveket!

Kérdezz-felelek

Kérdezni a gomb megnyomásával tudsz, amennyiben a napi kérdések száma még nem haladta meg a napi limitet.

Elmaradt GYES igénylés

Kedves Szakértő!

Kislányom februárban töltötte be 2. évét. Sajnos saját hibámból késve igényeltem meg a rá járó GYES-t 4 hónappal. Most újra babát várunk, és aggódni kezdtem, hogy erre a 4 hónapra volt-e így TB fizetve nekem. Illetve ha nem, akkor mi a teendő. Valamint ez a mulasztás számít-e a mostani baba esetén a CSED és GYED számításába. Van munkaviszonyom 2018 január óta.

Köszönöm a válaszát és a segítségét!
A levegőben lógás időszakára meg kell fizetni az egészségügyi szolgáltatási járulékot, ami csak egészségügyi ellátásra jogosít(ott), biztosítási és szolgálati időt nem adott. Az előzetes biztosításod a kieső hónapokkal is bőven rendben lesz (lesz 2 éven belül 365nap), tehát a csedet és a gyedet nem érinti, de ha táppénzre mennél, az a megszakadt biztosítás miatt csak a minimálbér 50%-a lesz.

A munkahelyeden jelezd, hogy mi történt, inkább most módosítsák a hiányzás okát a havi járulékbevallásokban gyesről fizetés nélküli szabadságra, minthogy később úgyis kibukik és megakasztja az ellátások igénylését. Küldd be a határozatot, hogy lássák, mikortól lett megállapítva a gyes.

Szakbarbár
2022-10-10 12:45:34
Olvasói értékelés: nincs még értékelés
A szerkesztő ajánlja