SZAKÉRTŐKMUNKAKÖZVETÍTŐKALKULÁTORBABA-MAMA HÍRLEVELEKFOGANTATÁSTERHESSÉGBABAGYEREKNEVELÉSTB, PÉNZÜGYEKÉLETMÓD, EGÉSZSÉGSZABADIDŐRECEPTEK
Szakbarbár


Szakbarbár
TB szakértő

TB ügyintéző, családtámogatási (családi pótlék, GYES, GYET, anyasági támogatás) és pénzbeli egészségbiztosítási ellátások (táppénz, terhességi gyermekágyi segély, gyed) szakértője.
Mielőtt kérdést teszel fel, kérlek, olvasd el bemutatkozásomnál az alapelveket!

Kérdezz-felelek

Kérdezni a gomb megnyomásával tudsz, amennyiben a napi kérdések száma még nem haladta meg a napi limitet.

Ellátás

Kedves Szakértő!
2018. június óta dolgozom a munkahelyemen ahol szakképzett minimálbérrel voltam bejelentve majd most 2022 januártól munkahelyet váltok ahol szintén szakképezett minimálbérrel leszek bejelentve.
A párommal jövőre terveznénk a gyermekvárást és az lenne a kérdésem, hogy mennyi az a bruttó bér ami után jó ellátást kapnék, illetve mennyivel előtte kell ezt megemelni?
A maximális gyedhez a minimálbér kétszeresét elérő bér kell. Ha végig szeretnél maximumot kapni, akkor annak az évnek a minimálbér kétszeresét kell megcélozni - csak tippelni lehet - , amelyikben a baba 2 éves lesz.
Hogy melyik időszakból számolódik egy ellátás, arra többféle verzió van attól függően, hogy mennyit dolgzol az új helyen, mikor mész el táppénzre. Nagy általánosságban ha a béred mindig azonos, akkor akár 180, akár 120, akár 30-119 napi átlagból, akár szerzdődés szerinti bérből számolva ugyanannyi lesz mindennek az alapja. Legalább 120 napra az gyúr, akinek a bére (lényegesen) több a minimálbér kétszeresénél, alacsonyabb bérnél mindegy, hogy mennyit dolgozol táppénz előtt.

Szakbarbár
2021-12-13 19:59:02
Olvasói értékelés: 5/5
A szerkesztő ajánlja