SZAKÉRTŐKMUNKAKÖZVETÍTŐKALKULÁTORBABA-MAMA HÍRLEVELEKFOGANTATÁSTERHESSÉGBABAGYEREKNEVELÉSTB, PÉNZÜGYEKÉLETMÓD, EGÉSZSÉGSZABADIDŐRECEPTEK
Szakbarbár


Szakbarbár
TB szakértő

TB ügyintéző, családtámogatási (családi pótlék, GYES, GYET, anyasági támogatás) és pénzbeli egészségbiztosítási ellátások (táppénz, terhességi gyermekágyi segély, gyed) szakértője.
Mielőtt kérdést teszel fel, kérlek, olvasd el bemutatkozásomnál az alapelveket!

Kérdezz-felelek

Kérdezni a gomb megnyomásával tudsz, amennyiben a napi kérdések száma még nem haladta meg a napi limitet.

CSED után munka

Kedves Szakértő!

Köszönöm a gyors választ, annyi lenne még az előzőhöz a kérdésem, hogy az apuka veszi igénybe a Gyedet de Ő dolgozna a munkahelyen is ( 8 órában) és a GYEDet is igényelné, nekem a 2 órás (bejelentett) munkaviszonyom az Home offic lenne ami itthon végzek a fél éves pici mellett.

A férjem ugyan úgy megkapja mind a kettő helyről a "fizetést" (Amiért dolgozik fizetést és külön megkapja a GYEDet) ?-Nem lesz ezáltal kevesebb a GYED hogy én 2 órában dolgozni fogok itthonról ?

Köszönöm válaszát!


Előző kérdéseim, amire választ kaptam, de hogy tudjuk hogy miről is van még kérdés az esetembe.
„Kedves Szakértő!

Egy olyan kérdésem lenne hogy nekem lejár következő hónap azaz szeptember 16.-val a CSEDem. Lehetőségem van arra hogy 2 órába eltudok menni dolgozni (a picike mellett).
A mi esetünkbe Apuka veszi igénybe a GYEDet mert kevés bérrel voltam.

Kérdésem elmehetek Szeptember 17-vel dolgozni 2 órába, illtve ezáltal folyamatos lesz a munkaviszonyom azaz tb biztosításom van és kell ilyenkor még fizetni pluszba a 8.000.-forintot vagy a 2 órás munkaviszony elég a tb ellátáshoz?

Illetve ha szeretnék a párommal 1-2 év múlva kistesót akkor ez a 2 órás munkaviszony miatt nem szakad e meg a biztosítás, akár ha munkahelyet is váltok (ha nem vennének fel több órára) és folyamatos marad (amire törekszem hogy ne haladja meg a 30.napot a két munkahely közötti váltás) és lesz egy 8 órás főállásom akkor a 8 órásból számolnák a CSEDET és a GYEDet?”
Bármelyik szülő igényelheti a gyedet, a jogosultságot nem befolyásolja, hogy ő maga vagy a másik szülő dolgozik.

Szakbarbár
2021-08-12 08:46:53
Olvasói értékelés: 5/5
A szerkesztő ajánlja