SZAKÉRTŐKMUNKAKÖZVETÍTŐKALKULÁTORBABA-MAMA HÍRLEVELEKFOGANTATÁSTERHESSÉGBABAGYEREKNEVELÉSTB, PÉNZÜGYEKÉLETMÓD, EGÉSZSÉGSZABADIDŐRECEPTEK
Mányi Julianna


Mányi Julianna
TB szakértő

Kérdezz-felelek

Kérdezni a gomb megnyomásával tudsz, amennyiben a napi kérdések száma még nem haladta meg a napi limitet.

Kifizetetlen szabadság

Kedves Julianna!
2015-ben született a kisfiam, elötte 8hónapot táppénzen voltam, onnan mentem szülni. A születéstől TGYAS-on voltam, ha jól emlékszem fél évig, majd Gyed-en és jelenleg is GYES-en, mert a kisfiam tartós beteg. 1975-ben születtem, a munkahelyemen 2007óta dolgozom és jelenleg is alkalmazásban állok, de dolgozni nem tudtam visszamenni.
Nem is szándékozom, nem alkalmasak a feltételek a kisfiam nevelése mellett.
Szeretném megkérdezni, hogyha kilépek akkor a kifizetetlen szabadságaimat kérhetem-e egy összegben tőlük, abban az esetben is ha én mondok fel? Hozzávetőlegesen hány nap szabadság járhat erre az időszakra?
Nagyon szépen köszönöm ha esetleg tud segíteni!
Üdvözlettel
Mária
Kedves Mária!

A Munka törvénykönyve 115.§-a alapján ön mind a táppénzen töltött idő, a szülési szabadság és a gyermekgondozás céljából igénybe vett fizetés nélküli szabadság első hat hónapját illetően alap- és pótszabadságra jogosult. A szülési szabadság idejére folyósított társadalombiztosítási ellátás a csecsemőgondozási díj (korábbi nevén tgyás), a fizetés nélküli szabadság ideje alatt gyermekgondozási díj (gyed) és gyermekgondozást segítő ellátás (gyes) kerülhet folyósításra. Amennyiben megszűnik a munkaviszonya, a bennmaradt szabadságokat meg a munkáltatónak meg kell váltania.
Pontos számokat a dátumok és a szülése előtt kiadott szabadságok számának ismeretében tudnék önnek csak kalkulálni.


Mányi Julianna
2023-10-09 14:33:46
Olvasói értékelés: nincs még értékelés
A szerkesztő ajánlja