SZAKÉRTŐKMUNKAKÖZVETÍTŐKALKULÁTORBABA-MAMA HÍRLEVELEKFOGANTATÁSTERHESSÉGBABAGYEREKNEVELÉSTB, PÉNZÜGYEKÉLETMÓD, EGÉSZSÉGSZABADIDŐRECEPTEK
Kulcsár Krisztina


Kulcsár Krisztina
Családi vállalkozások szakértője, mediátor, mentor, coach, tréner

Elérhetőségeim:
Cím: Budapest, I. Csalogány u. 55. és Tata
Telefon: 06-20/662-45-69
E-mail: christina.kulcsar@gmail.com
Honlap: www.kulcsarkrisztina.hu,
www.soultherapy.hu

Kérdezz-felelek

Kérdezni a gomb megnyomásával tudsz, amennyiben a napi kérdések száma még nem haladta meg a napi limitet.

könyveladás utáni adózás

Kedves Krisztina!
Jelenleg 6 hónapos gyermekemmel GYED-en vagyok, előtte 6 órában bejelentve dolgoztam egy magyar cégnél. Írtam egy mesekönyvet, amit saját költségen 150 példányban szeretnék kiadatni. A könyveket saját magam értékesíteném, az egészből lenne maximum 100 ezer forint jövedelmem, több hónap eladásaiból. Kérdésem, hogy hogyan tudom legalizálni ezt a tevékenységet, hogy ne bukjak rajta? A KATA-hoz ha jól tudom, havi 50 ezer forintot mindenképpen be kell fizetnem, ennyit pedig nem hoz az egész. Van esetleg más javaslata?
Nagyon köszönöm a segítséget előre is!
Tisztelt Hölgyem!

Sajnos itt nem egyszerű a helyzet. 200.000 Ft-ig az ingóság eladása adómentes, de mivel itt könyvekről van szó ez már az üzletszerű kategóriába esik. Így ezután nemcsak adózni kell, hanem különböző bejelentési kötelezettség is van. Sajnos nem éri meg ez a könyvkiadás így. Amit tudok ajánlani, ha van ismerőse, akinél fel van véve a könyvértékesítés úgy vele köthet megbízási szerződést és rajta keresztül értékesíti.
KATA-ban GYED mellett 25e Ft kell fizetni. De még így sem éri meg.
Üdvözlettel:

Kulcsár Krisztina
2016-10-18 11:45:28
Olvasói értékelés: nincs még értékelés
A szerkesztő ajánlja