SZAKÉRTŐKMUNKAKÖZVETÍTŐKALKULÁTORBABA-MAMA HÍRLEVELEKFOGANTATÁSTERHESSÉGBABAGYEREKNEVELÉSTB, PÉNZÜGYEKÉLETMÓD, EGÉSZSÉGSZABADIDŐRECEPTEK
Kis Melinda


Kis Melinda
Mentálhigiénés szakember

Peter Hess Hangmasszőr
Egyéni és kiscsoportos hangtál terápia, kismamáknak is


Elérhetőségeim:
E-mail: hangtal.com@gmail.com
Honlap: http://www.kismelinda.hu
http://www.hangtal.com
Facebook: Hangtál terápia Budapest

Témakörök

összes téma      baba emésztése     bukás     elválasztás     falánkság     ivás     kismama jóga     sírás     szoptatás     újszülött látogatás  

Kérdezz-felelek

Kérdezni a gomb megnyomásával tudsz, amennyiben a napi kérdések száma még nem haladta meg a napi limitet.

Újszülött baba látogatása

Tisztelt Hölgyem!
Hamarosan szülni fogok,első baba,kérdésem arra irányulna a babához látogatókat fogadni (szülők, testvéreink családja) mikortól szabad?Olyankor a kezükbe is adhatom a picit?
A babával mennyi idősen szabad átmenni hozzájuk?S mennyi időre?
Nagyon szeretném minden bajtól megóvni de izolálni se szeretném túlságosan.
Köszönöm válaszát.
Kedves Várandós Kismama!
Az újszülött babához a látogatók fogadását érdemes a szülés utáni 6. hét eltelte utánra tenni. Természetesen ez nem vonatkozik a közeli hozzátartozókra, nagyszülőkre és a testvérekre. Az azonban semmiképpen sem célszerű, hogy ha a testvéreknek is nagy családja van, akkor mindenki egyszerre látogassa meg az újszülöttet és a gyermekágyas anyukáját, mert ez az időszak nem a látogatókról szól. Ez az időszak a mama és a baba összeszokásának, valamint a szoptatás beindulásának és az apukával együtt a családdá formálódásnak az időszaka. Az sem utolsó szempont, hogy egy gyermekágyas frissen szült anyuka hogyan érzi magát a szülés után, és mennyi idő szükséges neki a regenerálódásra. Van, akinél ez a folyamat gyorsabb, van, akinél kevésbé. Ha Ön már úgy fogja érezni szülés után, hogy most már jöhetnek a látogatók, azaz a család szélesebb rokonsága, akkor jöjjenek. De ha nem érzi úgy, itt az ideje, akkor ne. Ezt nyugodtan meg lehet mondani a rokonságnak, mindenkinek meg kell értenie, főleg akinek már van gyermeke. Ha az első időben látogatóba jönnek, akkor sem szabad hosszasan időzni, fontos, hogy Ön és babája tudjanak pihenni, és nyugodtan szoptatni.
A látogatóknak kézbe lehet adni a picit, ha ébren van. Kicsit megkönnyítheti a dolgot, ha a látogatás ideje alatt pólyába teszi gyermekét és így adja kézbe Őt. Így a szakavatatlan kézben is biztonságban lesz majd.
Ha már Ön is úgy érzi, hogy képes egy hosszabb sétára a babával, szeretne kimozdulni és átmenni a rokonokhoz, nagyszülőkhöz, akkor meglátogathatja a közelben lévő családtagokat. Ezt akár egy séta keretén belül is megteheti (leveléből azt vettem ki, hogy közel laknak?), ha fölébredne és megéhezne, ott is megszoptathatja. Célszerű azért az első heteket inkább otthon tölteni, addig a szülők jöjjenek Önhöz. A babát tényleg nem szabad izolálni a külvilágtól, de fontos a fokozatosság elve, és a megfelelő idő kivárása.
Üdvözlettel:

Kis Melinda
2009-07-16 09:44:21
Olvasói értékelés: nincs még értékelés
A szerkesztő ajánlja