SZAKÉRTŐKMUNKAKÖZVETÍTŐKALKULÁTORBABA-MAMA HÍRLEVELEKFOGANTATÁSTERHESSÉGBABAGYEREKNEVELÉSTB, PÉNZÜGYEKÉLETMÓD, EGÉSZSÉGSZABADIDŐRECEPTEK
Frank Orsolya


Frank Orsolya
Pszichológus, családi kommunikációs szakértő

Pszichológus, Gordon-instruktor
CSALÁDI KOMMUNIKÁCIÓS TANÁCSADÁS ÉS TRÉNING

Miért nem értek szót a gyerekemmel? Miként őrizhetnénk meg a családi békét és a párkapcsolatunkat? Hogyan csinálhatnám másként, mint a szüleim? És mi az a Gordon-módszer?

Egyéni tanácsadás igény szerint, felmérő beszélgetéssel.
Érdeklődjön, tájékozódjon, jelentkezzen itt:
Elérhetőségeim:
E-mail: posta@arete.hu
Honlap: http://www.szeresdjol.hu

Témakörök

összes téma      9 éves     akit aa megcsalás szele megcsapott     alkoholfüggés     anyós     autizmus     birtokló szülõk     büntetés     családi kapcsolatok     családi kommunikáció     családi rendszerek     csecsemõ     dackorszak     daganatos beteg     döntés     döntések     életvezetés     fejlõdés     felelõsségvállalás     felnõtt gyerek     férfi-nõ kommunikáció     gyerekek     gyereknevelés     gyereknyelv     gyerekvállalás     gyermekek félelmei     gyermeki fejlõdés     gyermeknevelés     halál     halálfélelem     hasfájás     házasságcsapda     iskola     iskolakezdés     kamaszkor     kapcsolati gyász     kétéves gyerekek     komfortszoptatás; digitális gyermekvédelem; altatás; testmozgás     kommunikáció     konfliktuskezelés     kötõdés     krízis     megváltozott családi helyzet     mentális egészség     mozaikcsaládok     nagyszülõhöz fûzõdõ viszony     nõi szerep     önismeret     önsorsrontás     ovis gyerek     ovis kor     ovisok gondjai     óvoda     óvodás korú gyerekek     óvodaválasztás     párkapcsolat     patchwork - családok     patchwork családok     pszichiáter     pszichológushoz fordulni     pszichoterápia     ragaszkodás     serdülés     serdülõ     serdülõk     serdülõkor     sorskönyv     stabilitás     személyiségfejlõdés     szeparációs szorongás     szerelem     szexualitás     szobatisztaság     szófogadás     teljesítmény-szorongás     terápia     testvér fogadása     testvérféltékenység     titok vagy nem titok a családban     totyogó; alvás; szülõ érzései     válás  

Kérdezz-felelek

Kérdezni a gomb megnyomásával tudsz, amennyiben a napi kérdések száma még nem haladta meg a napi limitet.

Párkapcsolat újrakezdése

Kedves Orsolya!

Párkapcsolati problémával szeretnék önhöz fordulni. Párommal 3 évig voltunk kapcsolatba miután szakítottunk veszekedés és elhidegülés miatt. Azóta eltelt félév és a sors úgy hozta, hogy mégis együtt tudjuk elképzelni az életünket. Tehát kibékültünk. Azonban ameddig külön voltunk nekem volt alkalmi kapcsolatom 2 férfival. Nem szerettem volna titokkal újra belevágni a kapcsolatba,így elmondtam neki. Nem mondom,hogy a nyakamba ugrott a boldogságtól,de úgy tűnt elfogadta. Azonban a napokba lett egy hatalmas vitánk és előkerült ez a téma is,hogy én hogy tehettem ilyet. Mert hogy ő ezt sose csinálta volna,hogy másnál köt ki. Hiába mondom,hogy nem voltunk együtt meg csak őszinte szerettem volna lenni. Azt is mondta h lehet soha nem fogja ezt nekem megbocsájtani és mindig felhozza majd és nem hiszi el már amit mondok. Nemtudok mit kezdeni a helyzettel. Egyáltalán nem értem azt,hogy miután én ezt bevallottam miért akarta mégis újrakezdeni velem,ha ennyire megbántottam ezzel. Mert azóta eltelt 3 hónap. Mit tegyek ön szerint? Vagy mit tegyünk? Nem szeretném,hogy folyamatosan ezen vitázzunk. Hogyan tudnám elfogadtatni vele,hogy ami történt az akkor volt amikor semmi közünk nem volt egymáshoz? Köszönöm válaszát. Üdvözlettel: Pati
Kedves Pati!
Amennyire látom, igencsak tisztán gondolkodik ezekről a kérdésekről, nemigen tudok sokat hozzátenni. Nehéz is kívülről igazságot tenni, hiszen ez az Önök élete, Önök ismerik igazán belülről.
Én a magam részéről azt gondolom, hogy felnőtt ésszel el kell fogadni, hogy ha szakítottunk, akkor a másik továbblép, és ezzel "visszakerül a húspiacra" is. Tehát aki a szakítás után más kapcsolattal is próbát tesz, az érthetően és elfogadhatóan viselkedik.
Az viszont nagyon aggasztó, ha az újra kezdett, azaz új kapcsolatuk eleve BIZALMATLANSÁGBAN indul, mínusszal, haraggal, szemrehányással. Ráadásul a párjának az a megérzése, hogy ez a szemrehányás maradandó is lesz. Ez aggasztó a kapcsolat későbbi minőségére nézve. Olyan, mintha az első rossz kapcsolatuk után most egy második, szintén problémás kapcsolatba fogtak volna.
Biztos, hogy ez a jó választás?
Ha ez az érzelmi minőség nem változik egy pár héten belül, akkor érdemes feltenni a kérdést: ha semmi nem változik, ha ez az érzelmi minőség marad, akkor akarok-e ebben élni évekig?

A szerelem nagyon erős érzés és a személyiség legmélyebb, kémiai mozgatói határozzák meg, olyan hormonok, amelyekkel elég nehéz vitába szállni. De mi emberek vagyunk, rendelkezünk a tudatos gondolkodás és döntés képességével is. Egy másik ember személyisége, viselkedése a sorsunkká válik akkor, amikor hozzá kötjük az életünket. Érdemes elgondolkodni azon, hogy milyen életünk lesz, ha minden így marad, és ésszel dönteni.
Legjobbakat!


Frank Orsolya
2018-01-27 14:33:50
Olvasói értékelés: nincs még értékelés
A szerkesztő ajánlja