SZAKÉRTŐKMUNKAKÖZVETÍTŐKALKULÁTORBABA-MAMA HÍRLEVELEKFOGANTATÁSTERHESSÉGBABAGYEREKNEVELÉSTB, PÉNZÜGYEKÉLETMÓD, EGÉSZSÉGSZABADIDŐRECEPTEK
Frank Orsolya


Frank Orsolya
Pszichológus, családi kommunikációs szakértő

Pszichológus, Gordon-instruktor
CSALÁDI KOMMUNIKÁCIÓS TANÁCSADÁS ÉS TRÉNING

Miért nem értek szót a gyerekemmel? Miként őrizhetnénk meg a családi békét és a párkapcsolatunkat? Hogyan csinálhatnám másként, mint a szüleim? És mi az a Gordon-módszer?

Egyéni tanácsadás igény szerint, felmérő beszélgetéssel.
Érdeklődjön, tájékozódjon, jelentkezzen itt:
Elérhetőségeim:
E-mail: posta@arete.hu
Honlap: http://www.szeresdjol.hu

Bemutatkozás

Hogyan értsünk szót gyermekeinkkel? Hogyan kezeljük a családon belüli konfliktusainkat? Milyen lelki szükségletek és feladatok jellemzik a különbözõ életszakaszokat az újszülött kortól a serdülõkoron át a leválásig? Hogyan közöljük igényeinket és érjük el, hogy a magunk és a gyerek igényei egyaránt teljesüljenek? Hogyan vészeli át párkapcsolatunk a kisgyermekes idõszakot? Hogyan értsem meg a páromat? Hogyan kommentáljuk a különféle családi eseményeket, mint pl. a testvér születése, válás vagy haláleset? Hogyan beszéljünk a szexualitásról és mikor? Mirõl kell tudnia a gyerekeknek és mirõl nem? Hogyan kezeljük a testvérek ellenségeskedéseit? Hogyan neveljünk másként, mint a szüleink? Miért teszem azt, amit nem akarok: pl. miért vagyok ingerült, miért nem mondok nemet, miért nem tudom, mire van szükségem? Milyen segítséget adhat mindebben a Gordon-módszer? Ilyen és ehhez hasonló kérdésekre ad választ a családi kommunikációs szakértõ a Családinet rovatában, illetve csoportos tréningek és egyéni tanácsadás keretében, a Thomas Gordon által kifejlesztett nyertes-nyertes kommunikációs modell, a rogers-i személyközpontú pszichológia, valamint a játszma- és sorskönyvelemzés alapján. 

Az ELTE PPK-n végeztem pszichológusként, emellett az F. Várkonyi Zsuzsa alapította Budapesti Gordon Iskolában szereztem okleveles Gordon-instruktori képesítést 2003-ban. Azóta vezetek Szülõi Eredményességi Tréningeket és családi kommunikációval kapcsolatos konzultációt. Kutatási témám a fentieken kívül a szexuális nevelés, valamint a nõk szexualitással kapcsolatos várakozásai és nehézségei serdülõkortól a felnõttkorig.

Csoportos és egyéni konzultációval, induló csoportokkal kapcsolatban tájékozódni, a problémák megbeszéléséhez szükséges találkozóra bejelentkezni az alábbi elérhetõségemen lehet: e-mailben az a.o.frank@freemail.hu címen. Weboldal: http://szeresdjol.hu
 

A szerkesztő ajánlja