A CsaládiNet szakértői CsaládiNet Szolgáltatás Közvetítő Kalkulátorok Hírlevél feliratkozás
SZAKÉRTŐKMUNKAKÖZVETÍTŐKALKULÁTORBABA-MAMA HÍRLEVELEKFOGANTATÁSTERHESSÉGBABAGYEREKNEVELÉSTB, PÉNZÜGYEKÉLETMÓD, EGÉSZSÉGSZABADIDŐRECEPTEK
Dr. Kaszó Beáta


Dr. Kaszó Beáta
Allergológus és gyermek-tüdőgyógyász

Allergológus és klinikai immunológus
gyermektüdőgyógyász
csecsemő- és gyermekgyógyász


Elérhetőségeim:
Telefon: 06-30/992-21-51
Honlap: http://www.allergiadoktor.com/

Témakörök

összes téma      állatszõr allergia     allergia     allergiás kötõhártya gyulladás     allergiás nátha     allergiavizsgálat     antihisztamin     arcbõr problémák     arcüreggyulladás     asztma     asztmagyógyszer     atkaallergia     atopia     atópiás dermatitisz     barlangterápia     bõrteszt     cisztás fibrózis     coeliakia     csalánkiütés     diéta     ekcéma     emelt családi pótlék     ételallergia     ételalleria     fulladás     gégegyulladás     gégetükrözés     glutén     gyógyszerallergia     gyógyszerszedés     gyulladáscsökkentõ     h1n1 védõoltás     hasfájás     hasmenés     haspuffadás     háziállat a családban     háziporatka allergia     hiper ige szindróma     hipoallergén tápszer     hörgõgörcs     hörgõtágító     hörgõtükrözés     iga hiány     immunbetegség     immunhiány     immunrendszer erõsítés     influenza     inhalátor     köhögés     közgyógyigazolvány     krupp     laktóz intolerancia     légúti fertõzés     légzésfunkció     lisztérzékenység     meghosszabbított gyes     mézallergia     nátha     nehézlégzés     nyákoldó     oltások     orrdugulás     orrmelléküreg-gyulladás     orrmelléküreg gyulladás     össz ige     pneumococcus oltás     reflux     rhinitis allergica     rovarcsípés     sípoló légzés     skarlát     sókamra     szénanátha     szójaallergia     szoptatás     szteroid mellékhatás     tápanyagallergia     tápanyagterhelés     tbc     tej tojás allergia     tejallergia     tejcukor érzékenység     tejfehérje allergia     tejmentes tápszer     tejterhelés     tojásallergia     tüdõgyulladás     tüdõgyulladás után     védõoltás     vérszegénység     zöldségallergia  

Kérdezz-felelek

Kérdezni a gomb megnyomásával tudsz, amennyiben a napi kérdések száma még nem haladta meg a napi limitet.

Zsófia

T. Doktornő!
67 éve vagyok. Életemben először ez év márc. 15.-én reggelre bedagadt a torkom, a nyelvem nagyra nőtt, nem tudtam beszélni. Az orvosi ügyeleten kötöttem ki. Kaptam allergia gyógyszert /Lordestin tablettát/. Március óta már 2-szer bedagadt a szám, tegnap pl. megnőtt a bal oldalon a szám széle, és a bal oldalon bedagadt az arcom. Voltam már allergia vizsgálaton, az IgE molekulám 675, de a specifikus IgE nem mutat semmi allergiát/vérből lett megnézve/ Hogyan lehetne kideríteni, hogy mire vagyok allergiás, vagy mit kell ilyenkor megnézetni? Voltam már allergológusnál is, annyit mond, hogy szedjek valamilyen antihisztamin tablettát, ha előjön a problémám /Zyrtec, Xyzal tabletta recept nélkül is van/ Köszönöm előre is a válaszát! Üdv: Zsófia
Kedves Zsófia!
Ilyen esetben alaposan át kell beszélni a körülményeket, a tüneteket. Ezen ismeretek hiányában nehéz véleményt mondani.
Üdvözlettel:

Dr. Kaszó Beáta
2021-09-06 16:13:15
Olvasói értékelés: nincs még értékelés

rovar csípés

Tisztelt Dr. Kaszó Beáta!

6 napja történt az eset ,éjjel megcsípte egy rovar a Bal kéz IV-es ujjam .St.b.IV.ujj kp. perc ulnaris szélén babnyi nagyságú suffusios indurált bőrterület látható és az ujjam bedagadt .Rossz közérzet nem társult ,csak erősen viszketett az ujjam pár napig ,mára ez megszünt Minden nap Betadines párakötés.AT. spatulat kapok .A mai nap duzzanat csökkent ,bőr ráncosodik,beolvadás nem látható,a IV -es ujj flexioja indul,de nem teljes.

Diagnózis
S6090
W57HO
Z2980

Nem tudom mi csíphetett meg az éjjel ,az orvos szerint egy pók lehetett.Viszont nem tudom ,hogy az autoimmun betegségemnek /Raynaud szindroma / illetve Hodgkin lymphoma van -e köze a lassú gyógyulásomhoz .

Köszönettel

Ildikó
Kedves Ildikó!
Egy rovarcsípés alapbetegség nélkül is gyógyulhat ilyen lassan.
Üdvözlettel:

Dr. Kaszó Beáta
2021-08-29 13:16:22
Olvasói értékelés: nincs még értékelés

Hisztamin intolerancia erõs tünetekkel és covid oltás

Kedves Doktornő!

A lányomnál 16 évesen nagyon súlyos allergiaszerű tünetek jelentek meg, amely miatt sokszor kötöttünk ki a sürgősségin. Ételre, gyógyszerekre, vitaminokra, külsőleg használatos krémekre, de még fogkrémre és az ingadozó hőmérsékletre is rosszullétei voltak. Szigorú diéta és tartós antihisztamin alkalmazása mellett is sokáig tünetezett, mire kiderült, hogy alacsony a DAO értéke- vagyis ún, hisztamin intoleranciája van. Emellett az évek során autoimmun pajzsmirigy betegsége is kialakult sajnos. Az intoleranciája jelenleg nem befolyásolja súlyosan az életminőségét (bár érzelmileg hatalmas stressz), de teljesen kiszámíthatatlan, még így is, hogy betartja a diétát. Most 19 éves, egyetemre jár, egy kutatócsoportba ,,dolgozik be", azonban az előzetes PCR teszt nélkül-és a covid vakcina hiányában- nagyon sok közegészségügyi ellátást igénybevételétől eltiltanák (meg még ki tudja mitől). A háziorvos bár nem ismeri el ezt az intoleranciát, de persze felelősséget nem tud jószándék mellett sem vállalni -nem is az oltás, hanem a hatóanyaggal kapcsolatos - esetleges következményekért. Míg a család mindentagja be van oltva (mondjuk nincs is krónikus beteg közöttünk) a lányom -bár mindentől kvázi el van tiltva- nem szeretne kockáztatni és mi sem, addig míg egy egyszerű probiotikum is pánikrohamot, vagy egy kabátban való kimelegedés aszmatikus rohamot tud indikálni nála. Gondolkodtunk azon, hogy mivel a jelenleg elérhető vakcinák adásának ellenjavallata közül egyébként az endokrin betegség és az autoimmunitás külön-külön is szerepel, mindez hisztamin intoleranciával megküldve talán okot adhat esetleg-ha átmenetileg is-, hogy szakorvosi felmentésben részesüljön? Nem jár el tömegekbe és felelősségteljesen betartja a rendeleti utasításokat is, viszont nem merünk kockáztatni. Ön mit javasol ebben az esetben, forduljunk szakorvoshoz a kérelemért? Egyáltalán, hogyan érdemes ilyenkor mérlegelni (csak az állatszőrökre allergiás valóban, de mindenmásra különböző mértékben érzékeny..)?

Válaszát és segítségét köszönöm,

Üdvözlettel: Ildikó
Kedves Ildikó!
Véleményem szerint lánya megkaphatja a védőoltást olyan kórházi oltóponton, mely fel van készülve egy esetleges allergiás reakció kezelésére. Sem az autoimmun betegség, sem a hisztaminintolerancia nem jelenti az oltás ellenjavallatát.
Üdvözlettel:

Dr. Kaszó Beáta
2021-08-26 06:35:33
Olvasói értékelés: nincs még értékelés

Érdeklõdés

Kedves Doktornő!

Kislányomnál 6 hónaposan derült ki, hogy immunhiányos, az IgG értéke (2,3) alacsony.Visszahívtak minket 3 hónap múlva ellenőrzésre, ekkor az IgG értéke 2,5 volt. A vérvételt kérő doktornő azt javasolta, azonnal kezdjük meg az infúziós pótlást. 9 hónaposan kapta az első immun pótlást, ami nagyon megviselte a szervezetét. Hányás illetve egész napos láz jelentkezett a kezelés után. Az IgG érte az infúzió után 5,1 lett.
A második infúziót követően már nem volt gond. 6 infúziót kapott, 6 hónapon keresztül, majd fél év szünet következett, mert meg kellett kapnia a 15. hós oltást. Az utolsó infúzió után 6,8 volt az IgG értéke.
4 hónap után volt egy ellenőrző vérvétel, hogy hogyan alakulnak az értékei. 5,7-re csökkent.
6 hónap szünet után 2 hete kapta meg a soron következő kezelést, ekkor az IgG értéke 5,1 volt. Ez után az infúzió után is jelentkezett hányás és láz is.
A kérdésem az volna, hogy a jelenleg 22 hónapos lányom IgG értékének mennyinek kellene lenni ideális esetben, infúzió nélkül?
Illetve minden áron szükséges-e számára az infúziós kezelés?

Válaszát előre is köszönöm!
Kedves Kérdező!
Az IgG normálértéke ebben az életkorban 7,1-10,7 közötti.
Célszerű, hogy a kezelés szükségességét a gyermeket gondozó immunológus határozza meg.
Üdvözlettel:

Dr. Kaszó Beáta
2021-06-26 06:05:59
Olvasói értékelés: nincs még értékelés

allergi vizsgálat

Kedves Doktornő!
Van olyan allergiavizsgálat, ami teljeskörű?
Gyógyszetől kezdve ételen át mindent kimuat?
hány éve kortól ad pontos képet ?
Illetve fennálló allergia amenniyben kinőhető az meddig kell megtörténjen?
És felnőtt korban visszatérhet?
Kedves Kérdező!
Nincs olyan allergiavizsgálat, mely az összes allergénre kiterjed.
Az allergiateszt indokolt esetben már csecsemőkorban elvégezhető. Az értékelése szakértő feladata.
Az allergia rendkívül változékony betegség: bármely életkorban kialakulhat és el is múlhat.
Üdvözlettel:

Dr. Kaszó Beáta
2021-05-17 16:44:54
Olvasói értékelés: 5/5

Hörög a baba. Normális? Mit tegyek?

Jó napot doktornő!

Fiam 7 hónapos, már nagyon régóta hörög, igazából azóta ad fura hangokat, mióta megszületett. Úgy érzem, ez egyre rosszabb és rosszabb. Már azon gondolkodom, hogy tüdőorvoshoz viszem. Így hörög, szinte semmi nincs az orrában ha kiszívom. Van hogy csinálja, van hogy teljesen tisztán veszi a levegőt. A gyermekorvos kinevet az elejétől kezdve, neki már nem is merem felhozni. Kicsit gyengébb az immunrendszere, kb 2 hete inomedet szed rá. Refluxos, de már szinte nem is bukik, neocate diétán volt 4 hónapot, most milumil 1 comfortot kap. +pürék. Orr fül gégész mindent rendben talált. Mit tegyek ön szerint? Ez normális vagy kell vele foglalkozni, esetleg mi okozhatja ezt?
Kedves Kérdező!
Javaslom, vigye el kisfiát gyermek-tüdőgyógyászatra. Készítsen felvételt a hangjelenségről, ha az nem folyamatos, hogy meg tudja mutatni az orvosnak!
Üdvözlettel:

Dr. Kaszó Beáta
2021-03-31 06:33:44
Olvasói értékelés: nincs még értékelés

Asztma

Tisztelt Doktornő!
Kisfiam 3 és fél ?ves és asztmás. Gyógyszerei a Flixotide, Ventolin, szükség esetén Beroduál és Prednisolon kúp.
Erra a betegségre megadható az emelt összegű családi pötlék?
Köszönöm szépen a válaszát!
Kedves Kérdező!
Kisfiának nem adható meg az emelt családi pótlék. A jogosultságnak az az alapfeltétele, hogy a gyermek legalább kétféle állandó megelőző asztmagyógyszert szedjen. Emellett feltétel az is, hogy a gyermeknek az állandó gyógyszerek mellett is havonta kétszer legyen asztmás tünete, melyet orvos állapít meg és dokumentál.
Üdvözlettel:


Dr. Kaszó Beáta
2021-03-26 21:59:23
Olvasói értékelés: 5/5
Kedves Doktornô!
Szeretn?m kik?rni a v?lem?ny?t. Ikerl?nyaim múlt szeptemberben kezdt?k az ovit, októberben múltak 3 ?vesek. Eg?szen december elej?ig kihúztuk betegs?g n?lkül, akkor lettek elôször n?th?sak. Az egyik lányomnak onnantól kezdve folyamatosan megmaradt egy sz?raz, sokszor fuldokló köhög?se. Amikor n?th?s akkor sokkal rosszabb volt a helyzet, a n?tha elmúlt, de a köhög?s megmaradt. Jellemzôen felvô ?llapotban, mozg?sra ?s kint a hidegben jön a köhög?s. Szinte hetente vittem a gyerekorvoshoz, hogy meghallgass?k a tüdej?t, sose hallottak semmit. V?ltogattuk a köptetôt, inhal?lunk salvus vízzel, p?r?sítunk, de seemi nem segített. Elvittem fül-orr-g?g?szetre, ott nem tal?ltak n?la semmi elt?r?st. Most p?r napja gyerek tüdôgy?gy?szaton j?rtunk. Prick tesztet csin?ltak ami negatív lett. Doktornô szerint nem asztm?s ?s Ô sem hallott semmit a tüdej?n se. Mivel mi sipolo hamgot nem hallottunk soha az asztm?t is kiz?rta. A kisl?nyomnak van egy kis túlsúlya. A vizsg?lat v?gen annyit mondott a Doktornô tal?n ez lehet a gond...Ön szerint összefüghet? Mivel r?k?rdeztem, hogy valamit tudna e felírni a köhög?sre m?gis, azt mondta prób?ra felírja Monteculast sandoz granul?tumot. Ön szerint ezt elkezdjem adni? Úgy ?rzem csak az?rt adta, mert külön k?rtem. De egy?bk?nt a gyerekorvos azt mondta, lehet jön a jó idô ?s elmúlik... teljesen tan?cstalan vagyok merre indulhatn?k m?g. H?l?san köszönöm elôre is v?lasz?t!
Kedves Kérdező!
Az asztmát okozhatják ismétlődő légúti fertőzések is; a negatív allergiateszt nem zárja azt ki. Az sem kizáró tényező, hogy nem sípol a gyermek a tüdeje, hisz a hörgőgörcs megnyilvánulhat száraz köhögésben, nem csak sípoló légzésben vagy nehézlégzésben. Ugyanakkor nagyon jellemző, hogy a köhögési rohamot terhelés vagy hideg levegő váltja ki. Ezért én is javasolnám a Montelukast adását, hisz az egy gyulldáscsökkentő gyógyszer, amely ilyen esetekben szokott segíteni.
Üdvözlettel:


Dr. Kaszó Beáta
2021-03-13 10:53:58
Olvasói értékelés: nincs még értékelés
Tisztelt Doktornő! 4 éves kisfiam aki koraszülött mióta bekerült az ovodába betegeskedik, azelőtt csak nagyon ritkán volt megfázva. Most egy hetet megyünk oviba, 1-2 hét itthon vagyunk. Egyszer sem volt idén lázunk, csak orrfolyás és nagyon erős száraz köhögés sokszor már hányassal. Persze vittük is mindig orvoshoz, de olyan mikor viszem újra ovodába mintha ki sem gyógyulna teljesen a köhögés marad. Most is elvittem egy orvoshoz, aki Acc 100 , cetirizin hexalt, eonic-ot írt fel neki. Beszéltük hogy régebben inhalált szalvus vízzel abba berodual oldat vagy 6 csepp, de ezt nem írta fel nekünk gondolom hogy van itthon. Kérdésem az hogy az eonicot meg a többi gyógyszert lehet ezzel a beroduallal eggyütt alkalmazni? Immunerősítésként 10 csepp beres cseppet adok neki, 10 csepp cebionnal. Válaszát előre is köszönöm!
Kedves Kérdező!
Az Eonicot és a Berodualt lehet együtt adni, annál is inkább, mivel az Eonic gyulladáscsökkentő, a Berodual hörgőtágító, s ezek a tünetek (hörgőgyulladás hörgőgörccsel) nagyon sokszor együtt jelentkeznek. ACC-t csak akkor adjon, ha a köhögés hurutos, akkor is óvatosan! A cetirizinnek nincs hatása a köhögésre. A Salvus-inhalálás jót szokott tenni.
Üdvözlettel:

Dr. Kaszó Beáta
2021-03-09 14:43:03
Olvasói értékelés: nincs még értékelés

Tisztelt Doktornő!

4 éves kisfiam hetek óta köhög,nem jár óvodába. Már mindenféle módszert próbáltunk, kapott többféle köptetőt,antihisztamint,antibiotikumot is, inhalált, salvus vizes párásítást is csinátunk a szobájában éjszakára (porlasztót nem hajalandó használni), légzéskönnyítő krémmel is kenem a mellkasát-hátát éjszakára. Pár napja már a szokásos vitaminjai mellé csak mézet adok neki. De még mindig van egy kis váladék az orrában (Sterimart és estére Nasivint használunk) és köhög továbbra is, van hogy felszakadozik valami, van amikor száraz köhögés csak. Inkább akkor jelentkezik már csak a köhögés amikor például szaladgál vagy sír.
Azt szeretném kérdezni,hogy mit tudunk tenni,hogy teljesen megszűnjenek a tünetei,illetve meddig ne menjen így közösségbe?
Válaszát előre is köszönöm!

Kedves Kérdező!
A köhögés okának kiderítéséhez meg kell vizsgálni kisfiát. Javaslom, keressenek fel személyesen gyermektüdőgyógyászt.
Üdvözlettel:



Dr. Kaszó Beáta
2021-02-26 06:20:23
Olvasói értékelés: nincs még értékelés
Kedves Dr.Nő!
Van egy 2 éves kisfiam kb 2 hete állandóan dörzsöli az orrát van amikor éjszaka fel is ébred rá nem taknyos. Próbáltunk inhalálni só oldattal is az sem segített kenem neki az orrát krémmel de eddig az sem változtatott rajta. A mai nap már kezdett pirosodni az orra és a szeme estére mostanában hamarabb is elalszik este mint szokott és délután is. Mi lehet ennek az oka kihez forduljak ezzel?
Kedves Kérdező!
Kisfia tünetei hátterében állhat allergia. Forduljanak személyesen allergológushoz.
Üdvözlettel:

Dr. Kaszó Beáta
2021-02-17 20:08:04
Olvasói értékelés: nincs még értékelés
Kedves Doktornő!
Az elmúlt napokban el kezdtem fulladni. A levegőt nagyon mélyről kell szednem, a mellkasom nagyon fáj. Köhögés, láz, reflux, nincs. Különösebb stressz sem ért, túlsúly nincs. Volt mellkas röntgen,ami negatív, Covid gyors teszt, szintén negatív, EKG rendben. Vérvizsgálat jövőhéten lesz. Mitől lehet ez doktor nő? Retafilyn írtak fel, de azt nem mondták, egy nap mennyi tablettát lehet szedni. Válaszát előre is köszönöm.
Kedves Kérdező!
Tüdőgyógyászati vizsgálattal lehet megállapítani, hogy nehézlégzése tüdő eredetű-e. Légzésfunkciós vizsgálat, allergiateszt segíthet kideríteni panasza okát.
Üdvözlettel:

Dr. Kaszó Beáta
2021-01-14 17:06:45
Olvasói értékelés: nincs még értékelés
Kedves Dr.nő!

November 3 ával kezdődően átestem a covidon, elhúzódott, a háziorvos közbenjárásával, Sumameddel és Aktil duo val sikerült kijönni belőle, nem is volt semmi gond, Karácsony előtti napig , amikor is fullasztó szárazköhögés jelentkezett, a beroduált fújtam napi 1-2 puffot, amikor már nem bírtam nélküle, viszont nem sokat ért, 4 napja elkezdtem a Fixotide 125 öt, a haziorvos írta fel, 24 óránként 1 puff elég és teljesen elmúlik, viszont ahogy letelik a 20-24 óra újra köhécselek, kevés átlátszó váladék ürül, a spray után azonnal megszűnik, ezzel nem is lenne gond de a 2 ünnep között pozitív lett a terhességi tesztem már 3x, az lenne a kérdésem hogy már akkor is terhes lehettem amikor a Beroduált fújtam és most a Flixotidet, ( ma vagyok 4 hetes elvileg), ezek a szerek ilyen minimális mennyiségben jelentenek e kockázatot, érdemes e másra váltani ami biztonságos? Elég ehhez a háziorvos vagy keressek fel tüdőgyógyász szakorvost?
Köszönöm a választ!
Kedves Kérdező!
A használt gyógyszerek nem károsak a magzatra, de azt javaslom, keressen fel mielőbb tüdőgyógyászt, hogy megbeszéljék a várandósság alatti teendőket.
Üdvözlettel:

Dr. Kaszó Beáta
2021-01-03 21:02:16
Olvasói értékelés: 5/5
Tisztelt Doktornő!
Szájon át elfogyasztott, légúti allergiás tüneteket okozó allergén (valószínűleg
egy porcjavító kapszulában lévő betyárkóró kivonat) elfogyasztás után mennyi ideig okozhat tüneteket (fül és torokviszketés, nátha)? Lehet ennek a hatása 2-3 nap múlva is a tünet kisebb mértékben vagy gyanakodjak valami másra?
Köszönettel: Gergely Andrea
Kedves Gergely Andrea!
Valami más okozhatja a tüneteit.
Üdvözlettel:

Dr. Kaszó Beáta
2020-12-25 21:02:11
Olvasói értékelés: nincs még értékelés
Tisztelt Doktornő!
4éves kislányom a felső légúti megbetegedéseivel párhuzamosan általában jelentkezik egy furcsa száraz köhögés, ami sokszor rohamokban jelentkezik, de rendszerint el is múlik, viszont emiatt bejelentkeztünk magán úton pulomonológiai szakrendelésre.
A Doktornő meghallgatta a tüdejét és allergiavizsgálatot végzett el, majd kijelentette, hogy asztmás.
Írt fel neki flixotide-ot 2*1 szipp és ventolint szükség esetére.
Viszont épp most jártam utána, hogy egy pulmonológiai vizsgálat ennél több lépésből áll. Azt gondolom azok hiányában a diagnózis lehet, hogy elhamarkodott volt?
Vajon alkalmazzam ezen szereket?
Megértését köszönöm.
Mielőbbi válaszát várom.
Kedves Kérdező!
Ennyi idős korban ilyen adatok (előzmények, fizikális vizsgálat, allergiateszt) elegendőek lehetnek a diagnózis felállításához.
Üdvözlettel:

Dr. Kaszó Beáta
2020-11-14 16:43:00
Olvasói értékelés: nincs még értékelés
Tisztelt Doktor No! 34hetes kismama vagyok. A terhessegem eleje ota sajnos sokszor hanytam mara mar ez merseklodott,viszont e miatt fajdalmas nyelesem lett mivel allandoan vissza marodott a nyelocsovem,gyomortukrozessel allapitottak meg a nyelocsofelmarodast plusz refluxos is lettem,mind ez mar 3honapja volt a vizsgalat..szedtem ra savcsokkento gyogyszert ludeat de nem mindig segit,sot most abba is hagytam mert amint bevettem kis idore ra furcsa nyelesi fajdalom jelentkezett,most a rennievel probalkozom de nem sokat segit,viszont a napokba a labor ertekeim rosszak lettek a hemoglobin ertek 70es volt kiderult nagyon verszegeny lettem igy a korhazba is tartottak ket egyseg vert kaptam..viszont ez mar a veratomlesztes elott is ereztem hogy sokszor faj a torkom eg plusz a nyelvem is faj eg neha piros gyulladt vissza tero aphtak vannak,hajhullas faradekonysag,sapadtsag de nem is gondoltam volna hogy verszegenyseg alakul majd ki,kerdesem lenne hogy a verszegenyseggel ez osszekotheto lehet e? Okozhat e ilyen tuneteket? Vagy valamilyen leguti
allergia bujhat e meg ? Foleg a torok ego fajo erzes es a nyelv eges miatt .Mit kellene tennem ahhoz hogy ez kideruljon ? Vagy tenyleg a nagyon verszegenyseg okozza? Pajzsmirigy alulmukodes is van amivel minden rendben van napi szinten szedem a gyogyszert a labor ertek is jo! Valaszat nagyon szepen koszonom
Kedves Kérdező!
Panaszai nem utalnak allergiára, de ismert betegségei (vérszegénység, pajzsmirigy-alulműködés) okozhatnak ilyen tüneteket. Ha panaszai a vérátömlesztés után is megvannak/visszatérnek, forduljon háziorvosához, mert ki kell vizsgálni, mi okozza a vérszegénységet.
Üdvözlettel:

Dr. Kaszó Beáta
2020-11-13 18:38:37
Olvasói értékelés: nincs még értékelés
Tisztelt Doktornő!
A DAO enzim vizsg.eredményem 8. Ezzel az egy értékkel egyértelmű, hogy hisztamin intolleranciám van? Vagy szükséges további vér, esetleg egyéb vizsgálat? Ha igen, hová kell fordulnom? Úgyértem mely terület foglalkozik ezzel a betegséggel?
Válaszát előre is nagyon köszönöm!
Tisztelettel: B.Szilvia
Kedves B. Szilvia!
A DAO-vizsgálattal sajnos nem lehet egyértelműen felállítani a hisztaminintolerancia diagnózisát. Javaslom, keressen fel személyesen allergológust.
Üdvözlettel:

Dr. Kaszó Beáta
2020-09-24 21:19:23
Olvasói értékelés: nincs még értékelés

KIslányom 2 éves atópuás dermatitisze van. Jogosult vagyok emelt csaladi pótlékra? Gyes re 10 eves koráig?

Kedves Kérdező!
Atópiás dermatitisz esetén a nagyon súlyos, nagy kiterjedésű formáknál jogosult.
Üdvözlettel:



Dr. Kaszó Beáta
2020-09-16 06:47:51
Olvasói értékelés: nincs még értékelés
Kedves Beáta,
Parlagfű allergiám van, amely felsőlégúti panaszokat okoz (orrfolyás). Erre cetirizint szoktam szedni, azonban most 2 hónapos gyermeket szoptatok, aki ráadásul tejfehérje allergiás. Kérdésem, hogy van-e olyan antihisztamin, amely szedhető szoptatás mellett biztonsággal, illetve laktózmentes is.
Előre is köszönöm a válaszát!


Dr. Kaszó Beáta
2020-08-25 16:36:30
Olvasói értékelés: nincs még értékelés
Kedves Beáta,
Parlagfű allergiám van, amely felsőlégúti panaszokat okoz (orrfolyás). Erre cetirizint szoktam szedni, azonban most 2 hónapos gyermeket szoptatok, aki ráadásul tejfehérje allergiás. Kérdésem, hogy van-e olyan antihisztamin, amely szedhető szoptatás mellett biztonsággal, illetve laktózmentes is.
Előre is köszönöm a válaszát!
Kedves Kérdező!
A cetirizint lehet szedni szoptatás alatt.
Üdvözlettel:

Dr. Kaszó Beáta
2020-08-25 07:22:46
Olvasói értékelés: nincs még értékelés
© 2004-2021 Családi Háló Közhasznú Alapítvány - minden jog fenntartva.
Ügynökségi értékesítési  képviselet: Adaptive Media
A szerkesztő ajánlja