SZAKÉRTŐKMUNKAKÖZVETÍTŐKALKULÁTORBABA-MAMA HÍRLEVELEKFOGANTATÁSTERHESSÉGBABAGYEREKNEVELÉSTB, PÉNZÜGYEKÉLETMÓD, EGÉSZSÉGSZABADIDŐRECEPTEK

Hogy a nyaralás ne legyen terhes...

Családinet [cikkei] - 2011-07-08
Babáddal a pocakodban is fürdőzhetsz a napfényben, és hazánk, vagy külföldi országok édes illetve sós vizeiben, ha betartasz néhány alapvető szabályt. Érdemes megtervezned hová és hogyan utazol, és bölcsen teszed, ha nyaralás előtt vitaminokkal, nyomelemekkel töltöd fel a szervezeted- ez utóbbival még a frontok kellemetlenségeit is megelőzheted!
Hogy a nyaralás ne legyen terhes...

nyaralasMielőtt útra kelsz, feltétlenül keresd fel az orvosodat, hogy megnézze, minden rendben van-e. Ha „áldását adja” az üdülésre, kezdhetsz azon gondolkodni, milyen közlekedési eszközzel szeretnél utazni. Ha az autóra voksolsz, gyakran iktass be néhány perces pihenőt, mert a sok ülés nem tesz jót a vérkeringésnek; egyrészt nagyobb a vérrögképződés veszélye, másfelől, ha romlik a vérkeringés, kevesebb oxigén áramlik az ereidben, következésképpen kevesebb oxigén jut el a babához. Ezt elkerülendő, állj fel, nyújtózkodj, sétálgass, mozgasd meg a tagjaidat. Várandósan talán a buszos kirándulás a legkényelmetlenebb, mert kevés a helyed és a pihenőket nem a Te szükségleteidhez igazítják. A pici létfontosságú szerveinek kifejlődése után, körülbelül 16. és a 31. hét között, ha megteheted, nyugodtan választhatod a légi közlekedést. Az utolsó trimeszterben egyes légitársaságok már nem, vagy csak orvosi igazolással engednek repülőre ülni. Ennek oka, hogy ha a gépen beindul a szülés, akkor kényszerleszállást kell végrehajtani. Nyilván otthon, a saját orvosoddal szeretnéd világra hozni babádat, de ne ess pánikba akkor sem, ha a kicsi úgy dönt, nem vár tovább. Már csak azért sem, mert a világ egyre több táján - csak Európában legalább egy tucat országban, például Svájcban, Hollandiában, Törökországban, Észtországban, vagy éppen hazánkban - bármikor hozzáférhetsz egy olyan szülészeti gélhez, amely speciális összetevőinek köszönhetően mindkettőtök számára megkönnyíti a szülést úgy, hogy közben nagyobb biztonságot nyújt Neked és a Babádnak is! További információ: www.dianatal.hu

Ha a legváratlanabb helyzetekre is igyekszel előre felkészülni, valóban át tudod majd adni magad a felhőtlen nyaralásnak. Ennek a felkészülésnek része az is, hogy kideríted, várható-e valamilyen fronthatás a nyaralás alatt. Kutatások szerint a nők eleve érzékenyebbek az időjárás változásokra, pláne akkor, amikor szervezetük két ember egészségének biztosításáról gondoskodik. Mi, akik Közép-Európában élünk, még az átlagnál is hevesebben reagálunk a frontokra, hiszen térségünkben különösen gyakoriak a frontátvonulások. Melegfront-áthaladás előtt fáradtnak, ingerültnek, nyugtalannak érezheted magad, nehezebben tudsz koncentrálni, talán rosszabbul alszol, szédülsz, fáj a fejed. Hidegfront átvonulása után rosszabbodik az allergia, felerősödhetnek a reumás, ízületi panaszok, gyakoribbak a görcsök, leeshet a vérnyomás, és ugyancsak jellemzőek lehetnek az alvászavarok. Szerencsére sokat tehetsz a kellemetlenségek ellen, például tudatos táplálkozással. A vitaminban és ásványi anyagokban gazdag étrend elfújhatja a panaszaid, jó szolgálatot tesznek többek között az A, B, C, E vitaminban, illetve a káliumban, foszforban, kalciumban, magnéziumban bővelkedő élelmiszerek. Az erős immunrendszer könnyebben alkalmazkodik az időjárás változásokhoz, ezért a táplálkozás mellett az állapotodnak megfelelő testmozgással is megelőzheted a nehézségek kialakulását.


Mire ügyelj még a nyaralás alatt? Mindig tarts magadnál egy nagy üveg ásványvizet! Az izzadással nemcsak vizet, hanem a babád fejlődéséhez szükséges ásványi anyagokat is veszítesz, ezért lényeges a folyamatos folyadék-utánpótlás, lehetőség szerint szénsavmentes ásványvíz formájában.



Ha még nem lépted át az utolsó trimesztert - amikor már nyitva lehet a méhszáj -, és nincs semmilyen panaszod, akkor a vízügyi hatóságok által megfelelőnek ítélt vízben, különösen pedig a tengerekben nyugodtan lubickolhatsz. A medencék vizeivel bánj óvatosabban, mert a nagy melegben, amikor tömegek látogatják az uszodákat, strandokat, nagyobb a fertőzésveszély. A napsugarak csábításáról sem kell lemondanod, de ne feledkezz meg a fényvédő krémről, és egyszerre ne tölts túl sok időt a napon, már csak azért sem, mert a napsugarak melege képes áthatolni a hasfaladon!

Ha minderre odafigyelsz, nemcsak Te, hanem a kis pocaklakó is élvezi majd a pihenést. Kellemes nyaralást Nektek!

Fotók: Dario Krobath: Rentner am Strand

Kérjük, támogasd munkánkat!

Ha szeretsz minket olvasni, ha csaltunk már mosolyt az arcodra, ha segített már neked valamelyik szakértõnk, vagy ha egyszerûen Te is fontosnak tartod, amit csinálunk, kérjük, támogasd munkánkat!

Banki átutalással:
Magnet Bank 16200106-11697987
Kedvezményezett: Családi Háló Közhasznú Alapítvány
Közlemény: Média támogatás

Vagy bankkártyás fizetés Simplepay-el az alábbi gombra kattintva:

 

(A hozzászólások megjelenítéséhez jelentkezz be Facebookra!)

LEGOLVASOTTABB

"Sosem főznek és nem engedik az unokámnak, hogy csokit egyen": Bele lehet-e szólni a fiatalok életébe? - Juci néni gondolatai

"Sosem főznek és nem engedik az unokámnak, hogy csokit egyen": Bele lehet-e szólni a fiatalok életébe? - Juci néni gondolatai

Ha nem esznek csokit, hát nem esznek. Ha rendelik az ebédet, hát rendelik. Látom, hogy a mai fiatalok másképp nevelik a gyerekeiket. Egyes dolgokban szigorúbbak és más dolgokban meg engedékenyebbek, mint amilyen én voltam. Néha persze jólesne ezt megmondani nekik, hogy én mit csinálnék másképp, de megtanultam, hogy okosabb dolog, ha csendben maradok. 
Holtan találták meg a kétéves szerb kislányt, akit már a magyar rendőrség is keresett

Holtan találták meg a kétéves szerb kislányt, akit már a magyar rendőrség is keresett

Rengetegen keresték a kétéves kislányt, sajnos már csak a holttestét találták meg.
"Az apám a saját nőgyógyászom, és ő közölte velem, hogy baj van" - kiakadtak a TikTokon a fiatal lány követői

"Az apám a saját nőgyógyászom, és ő közölte velem, hogy baj van" - kiakadtak a TikTokon a fiatal lány követői

Minden nő tudja, hogy a nőgyógyász kincs. Ez egy bizalmi viszony, így nem csoda, hogy olyan embert szeretnénk választani, aki szimpatikus, aki tudja kezelni az esetleges betegségeinket és aki felkészít a szülésre. Egy fiatal lány éppen ezért a lehető legközelebbi személyt választotta erre a nemes feladatra, aki nem más, mint az édesapja.
Van, aki pizsamában hozza ki a gyerekét - önkéntes nyugdíjasok kísérik iskolába a gyerekeket Gödöllőn

Van, aki pizsamában hozza ki a gyerekét - önkéntes nyugdíjasok kísérik iskolába a gyerekeket Gödöllőn

Láthatósági mellényben, csoportosan mennek iskolába reggelente a gyerekek Gödöllőn. A Pedibusz nevű kezdeményezést vezették be külföldi példák után - és rendkívül nagy sikere van. 
Erre a 8 dologra van szüksége egy kamasznak a szüleitől

Erre a 8 dologra van szüksége egy kamasznak a szüleitől

Szakértők szerint a legrosszabb, amit ilyenkor tehetünk, ha folyamatosan tiltjuk őt mindentől. Egy kamasznak szüksége van egy biztonságos helyre, szabadságra, útmutatásra, biztatásra és persze arra, hogy bármennyire is felbosszant, érezze, hogy szereted őt.
A szerkesztő ajánlja