A CsaládiNet szakértői CsaládiNet Szolgáltatás Közvetítő Kalkulátorok Hírlevél feliratkozás
SZAKÉRTŐKMUNKAKÖZVETÍTŐKALKULÁTORBABA-MAMA HÍRLEVELEKFOGANTATÁSTERHESSÉGBABAGYEREKNEVELÉSTB, PÉNZÜGYEKÉLETMÓD, EGÉSZSÉGSZABADIDŐRECEPTEK

5 tipp, hogyan készítsünk szép pocakfotót

Családinet - 2010-03-08
A legtöbb kismama meg szeretné örökíteni valamilyen formában várandós pocakját, anyává váló női testünk legszebb megnyilatkozását, mely állapot - egyszer, vagy akár többször is - de csak kilenc hónapon keresztül látható. Vannak, akik "pocakmaszkot" készítenek gipszből, és ezt teszik el emlékbe, de minimum egy fotóval mindenki igyekszik megőrizni eme domborulatot. Mi most abban próbálunk segíteni, hogy ez a fotó, a lehető legszebb legyen.
5 tipp, hogyan készítsünk szép pocakfotót

1. Várj addig, amíg szépen megnő a pocakod, de azért ne az utolsó hétre tervezd be a fotózást

Mindnyájan szép nagy pocakkal szeretnénk megörökítetni magunkat, de azért mégse legyen túl hatalmas, mert pózolni, kitartani bizonyos mozdulatokat a terhesség végén már igen fárasztó lehet. Az erre szakosodott fotográfusok szerint a terhesség harmincadik hete körül érdemes fényképeket készíteni. Ilyenkor a legkerekebb a hasad, de még nem túl nehéz. Természetesen minden terhesség és pocak, más és más, te látod, mikor jön el ez az optimális időszak.

2. Kerüld a zűrzavaros hátteret!

Mint a profi fotósok – tervezd meg te is a hátteret, gondolj arra, mi fog látszódni mögötted. Válaszd meg jól a helyszínt, ne egy rendetlen nappali, vagy ami még rosszabb, egy rendetlen fürdőszoba képe keretezzen téged és gyönyörű pocakod! Inkább heveredj le „hableány-stílusban” egy egyszínű kanapéra, vagy ragassz fel magad mögé a falra pár ív fehér rajzlapot és – voilá – kész is a profi fotós háttered, akár egy műteremben. De választhatsz külső helyszínt is: keress egy csendes sarkot a kertben, vagy a parkban, de kimehetsz vízpartra is. A fotósok nagyon szeretik a fának támaszkodós és vízpartos beállításokat. Ha vízparton vagy, akkor érdemes kipróbálni, hogy oldalról készüljön rólad fotó, amint üldögélsz a parton és csendben nézed a vizet. Ez a beállítás igazán tengerparton, egy végtelen víz mellett a legszebb, de egy tükörsima tavacska, vagy rohanó folyó partján is gyönyörű, más és más hangulattal, tartalommal töltve meg a képet.

3. Ne használj vakut!

A vakuval tudnád a legjobban agyoncsapni a képet. Inkább állj közvetlen a nyitott ajtóval vagy ablakkal szemben, hogy a lehető legtöbb természetes fény világíthasson meg. Ha a szabadban készül a fotó, akkor kerüld a déli napsütést. A legjobb időszak a korai reggeli órák, vagy egy-két órával napnyugta előtt, mikor az arany napsugarak kiemelik hajad ragyogását.

4. A fotózáshoz válassz valami testre simuló, rugalmas anyagú ruhát

Az egész felhajtás lényege a pompás pocakod, nem igaz? A testhez simuló rugalmas ruha rajzolja ki legszebben a domborulataidat. A hagyományos kismamaruhák inkább elrejtik, kisebbnek mutatják a pocakod, mintsem kihangsúlyoznák. Válassz inkább egyszínű streccs pólót. Kerüld a kisvirágokat, pettyeket, skótkockás mintákat! Ugye meg szeretnéd nézni ezeket a képeket tíz-húsz év múlva is? Egy nagyon egyszerű semleges holmi lenne a legmegfelelőbb. Az egyszínű, sötétebb tónusú, ruhák időtlenek. Alternatív megoldásként drapériákat is használhatsz, ruha helyett. Egyet a melledre, egyet a pocakodra.

5. Keress egy jó fotóst!

Bizonyára olyan valakit szeretnél, aki előtt fesztelenül pózolhatsz, akivel a fotózás is jó móka lenne. Ha a férjed erre a legalkalmasabb személy, akkor kérd meg őt, de akár rendezhetsz egy vicces „fotó-partit” is a barátnőiddel.

Beállítások, amiket kipróbálhatsz:
 
- egy közeli pocakkép
- a kanapén heverészel a hátadon fekve
- a nagyobb csemetéd megpuszilja a pocakod,
- vagy az öledben van, a pocakodon ül, szembefordulva veled
- törökülésben ülsz, szemben a kamerával
- formálj a testeddel egy laza S-t (kontraposzt) – állj szemben a kamerával, az egyik csípődet told ki, az ellentétes válladat húzd egy kicsit feljebb, (ha kimozdítod az egyik irányba a csípődet a tested automatikusan beáll erre a finom egyensúlyi pozícióba) a karjaidat engedd le lazán. Akár egy modell!
- fotó oldalról – pocakprofil
- bármilyen jóga testhelyzet, amit könnyedén meg tudsz csinálni

Babát vársz? Nagy segítséged lehet a Kismamák számára tervezett határidőnapló! Az alap határidőnaplón túl számos kiegészítőlapot tartalmaz, melyek sorrendjét úgy variálhatod, ahogy neked tetszik. Pattintsd be a terhességi heted lapját az aktuális hét elé, és olvass minden héten a rád váró vizsgálatokról, a pici fejlődéséről; tudd meg, mit csinálhat épp odabent! :) Babakelengye- és kórházi lista, bababuli tervező, hasznos tudnivalók, az elmúlt évek legnépszerűbb nevei és jelentésük - és még sok érdekesség vár a Kismamák számára készült AnyaNaptárban. Most AKCIÓS áron!

A Kismama naptárhoz terveztünk egy tündéri matricacsomagot is. Örökítsd meg dekoratív matricákkal a várandósság mérföldköveit, az első rúgást, a vizsgálatok időpontját, a nagy hír bejelentését, hogy épp hogy érzed magad - és még sok mást! Ismerd meg a Várandós élet matricacsomagot - imádni fogod! :)

 

Közösségi hozzászólások:
© 2004-2021 Családi Háló Közhasznú Alapítvány - minden jog fenntartva.
Ügynökségi értékesítési  képviselet: Adaptive Media
A szerkesztő ajánlja