SZAKÉRTŐKMUNKAKÖZVETÍTŐKALKULÁTORBABA-MAMA HÍRLEVELEKFOGANTATÁSTERHESSÉGBABAGYEREKNEVELÉSTB, PÉNZÜGYEKÉLETMÓD, EGÉSZSÉGSZABADIDŐRECEPTEK

Nincs túl nagy falat, vagy túl kicsi kutya - a Mancs őrjárat live kulisszái mögött jártunk

Teszáry Nikolett [cikkei] - 2019-12-31
Magyarországra látogat a Mancs őrjárat, méghozzá egy remek színpadi produkcióban! A Mentőfutam című, élőszereplős musicalben megelevenednek Kaland-öböl lakói, és egy újabb fergeteges mentőakciónak lehetünk szemtanúi - ezúttal a színpadon, zenével és tánccal körítve. Hogy miként, annak titkaiba a backstage túrán leshettünk bele egy icipicit.
Nincs túl nagy falat, vagy túl kicsi kutya - a Mancs őrjárat live kulisszái mögött jártunk

Világszerte gyerekek (és szülők) milliói rajonganak a Mancs őrjárat című animációs sorozatért. A Nickelodeon csatornán futó mesesorozat rendkívüli népszerűsége egyáltalán nem véletlen, gyermekközeliségével, kedves bájával és tanított értékeivel kiragyog a mai mesék sorából. Szerethető karaktereivel, mókás jeleneteivel, élvezhető zenéivel az egész családot a képernyő elé csábítja. Hazánkban is több ezren várják izgatottan, hogy felcsendüljön a jól ismert dal, és újabb kalandra induljanak a tv-ben a mentőkutyik: Marshall, Rubble, Chase, Rocky, Zuma, Sky, Everest és vezetőjük, a 10 éves technikai zseni, Ryder. Nem csoda, hogy a Mentőfutam című musical hazai bemutatóját óriási várakozás előzte meg, hiszen a hősök most lelépnek a vászonról, igazán élni , énekelni és táncolni kezdenek. 
 

Nincs túl nagy falat...

László Sándor, a Pannonprodukció  (akik a magyar és román előadássorozatért felelnek, és akiknek olyan remek produkciókat köszönhetünk, mint a Disney on ice, a Thomas a gőzmozdony, vagy Masha és a medve színpadra lépése) ügyvezetője elmondta, hogy rettentő komoly munka előzte meg a darab színpadra állítását Magyarországon. Egyeztetni a produkció gyártójával, a Mancs őrjárat brand tulajdonosával, a turné szervezőivel, olykor négy különböző időzónán át kellett, és távolról sem merül ki a szövegkönyvek, kották és a jelmezek postázásában egy ilyen volumenű előadás megszervezése. Az ausztrál TEG Life Like Touring, a színpadi produkció gyártója és tulajdonosa lézerpontos utasításokkal adja át a műsorszámot, melyektől eltérni nem lehet - így tudják ugyanis garantálni ugyanazt a magas minőséget, mely a korábbi előadások során világszerte már bizonyított. Az előadás koreográfusa utazik a produkcióval, és nem tanítja be bárkinek a tánclépéseket. Hogy milyen magasak, milyen testalkatúak lehetnek a színészek, az szigorúan kötött és az elvárt zenei és táncos tehetség mellett képesnek kell lenniük mozgatni a jelmezeket, melyek nem is akármilyenek!
 

Vágjunk bele!

A Bunraku jelmezekkel közelről találkozni felnőttként is élmény, gyermekszemmel egyenesen varázslatos. Rendszerint több bábszínész összehangolt munkájával kelnek életre az ilyen bábok, a Mancs őrjárat szereplői azonban egyedül látják el a feladatot, melyet egy-egy kutyus mozgatása, megszólaltatása jelent. A felnőtt ember - nagyságú bábokba ugyanis szó szerint belebújnak a színészek, és mozgatásuk rendkívül összetett feladat. A Mancs őrjárat kutyusainak mind a négy lába mozog, táncol, szteppel, és a figurák szeme, szája, füle és farka is külön életet él. Az összetett mozgás teszi igazán élővé, igazivá a szereplőket. Ottjártunkkor a jól ismert Mancs őrjárat dalt nézhettük-hallgathattuk meg, melynek során olyan valódian mozogtak, táncoltak, rappeltek a kutyik, hogy nézőként teljesen elfeledkeztünk arról, hogy a jelmezekben valójában egy-egy fiatal, roppant tehetséges színész rejtőzik. 

Az előadás interaktív, megszólítja a nézőket, a számunkra megmutatott részletbe is bevonták a lelkesen szemlélődő gyerekeket. Ryder elmesélte, milyen fontos verseny készülődik Kaland-öbölben, és szurkolásra buzdította a kicsiket. A gyerekek által megszólított kutyusok lelkes farokcsóválás közepette vakkantottak, majd a dal során táncolva, énekelve mutatkoztak be. A kutyik jellemvonásai is megcsillantak: Chase határozottsága, Rubble örökké slampos bulldogossága, Skye és Everest bája, esze, Marshall esetlensége, Zuma higgadtsága és Rocky kajlasága, mind megjelentek - az előadók tökéletesen formálják meg kutyusaikat.
 

Csak szólj és jövünk!

A történet teljesen új, a tv-ben korábban nem láthattuk: A Kaland-öböl futam fontos esemény, melyre kutyik, gyerekek, kicsik és nagyok mind elmennek szurkolni. Goodway polgármester-asszonynak azonban - akit Várhegyi Lucas Palmira kelt életre - nyoma vész a verseny közepette. Ryder és a kutyik azonnal felkerekednek, hogy megszervezzék a mentőakciót. Kétség sem fér hozzá, hogy sosem tapasztalt izgalmaknak lehetünk szem-, és fültanúi, hiszen a néző gyermekek is részesei lesznek a mentésnek, a kutyikkal együtt énekelhetnek és táncolhatnak.

A Mancs Őrjárat live! - A Mentőfutam magyarországi előadásaira jegyek még kaphatók, az ifjú közönség a turné során december 29-én Veszprémben,  30-án Sopronban, majd 2020. január 2-án Debrecenben és végül január 4-5-én a Papp László Budapest Sportarénában találkozhat kedvenceivel. Az összesen hét előadás valamelyikére mindenképpen érdemes ellátogatni a kis Mancs Őrjárat-rajongóknak, hiszen ritka, különleges alkalom nyílik arra, hogy találkozzanak a hős kutyusokkal! 

 

Kérjük, támogasd munkánkat!

Ha szeretsz minket olvasni, ha csaltunk már mosolyt az arcodra, ha segített már neked valamelyik szakértõnk, vagy ha egyszerûen Te is fontosnak tartod, amit csinálunk, kérjük, támogasd munkánkat!

Banki átutalással:
Magnet Bank 16200106-11697987
Kedvezményezett: Családi Háló Közhasznú Alapítvány
Közlemény: Média támogatás

Vagy bankkártyás fizetés Simplepay-el az alábbi gombra kattintva:

 

(A hozzászólások megjelenítéséhez jelentkezz be Facebookra!)

LEGOLVASOTTABB

"Sosem főznek és nem engedik az unokámnak, hogy csokit egyen": Bele lehet-e szólni a fiatalok életébe? - Juci néni gondolatai

"Sosem főznek és nem engedik az unokámnak, hogy csokit egyen": Bele lehet-e szólni a fiatalok életébe? - Juci néni gondolatai

Ha nem esznek csokit, hát nem esznek. Ha rendelik az ebédet, hát rendelik. Látom, hogy a mai fiatalok másképp nevelik a gyerekeiket. Egyes dolgokban szigorúbbak és más dolgokban meg engedékenyebbek, mint amilyen én voltam. Néha persze jólesne ezt megmondani nekik, hogy én mit csinálnék másképp, de megtanultam, hogy okosabb dolog, ha csendben maradok. 
Holtan találták meg a kétéves szerb kislányt, akit már a magyar rendőrség is keresett

Holtan találták meg a kétéves szerb kislányt, akit már a magyar rendőrség is keresett

Rengetegen keresték a kétéves kislányt, sajnos már csak a holttestét találták meg.
"Az apám a saját nőgyógyászom, és ő közölte velem, hogy baj van" - kiakadtak a TikTokon a fiatal lány követői

"Az apám a saját nőgyógyászom, és ő közölte velem, hogy baj van" - kiakadtak a TikTokon a fiatal lány követői

Minden nő tudja, hogy a nőgyógyász kincs. Ez egy bizalmi viszony, így nem csoda, hogy olyan embert szeretnénk választani, aki szimpatikus, aki tudja kezelni az esetleges betegségeinket és aki felkészít a szülésre. Egy fiatal lány éppen ezért a lehető legközelebbi személyt választotta erre a nemes feladatra, aki nem más, mint az édesapja.
Van, aki pizsamában hozza ki a gyerekét - önkéntes nyugdíjasok kísérik iskolába a gyerekeket Gödöllőn

Van, aki pizsamában hozza ki a gyerekét - önkéntes nyugdíjasok kísérik iskolába a gyerekeket Gödöllőn

Láthatósági mellényben, csoportosan mennek iskolába reggelente a gyerekek Gödöllőn. A Pedibusz nevű kezdeményezést vezették be külföldi példák után - és rendkívül nagy sikere van. 
Erre a 8 dologra van szüksége egy kamasznak a szüleitől

Erre a 8 dologra van szüksége egy kamasznak a szüleitől

Szakértők szerint a legrosszabb, amit ilyenkor tehetünk, ha folyamatosan tiltjuk őt mindentől. Egy kamasznak szüksége van egy biztonságos helyre, szabadságra, útmutatásra, biztatásra és persze arra, hogy bármennyire is felbosszant, érezze, hogy szereted őt.
A szerkesztő ajánlja