SZAKÉRTŐKMUNKAKÖZVETÍTŐKALKULÁTORBABA-MAMA HÍRLEVELEKFOGANTATÁSTERHESSÉGBABAGYEREKNEVELÉSTB, PÉNZÜGYEKÉLETMÓD, EGÉSZSÉGSZABADIDŐRECEPTEK

Ide mehetünk külföldre nyaralni babával 2021-ben: 3 kiváló helyszín

Juhászné Ráthgéber Réka [cikkei] - 2021-06-16
Ugyan tavaly is megnyitották a határokat nyáron, még úgy is, hogy világszerte tombolt a koronavírus - a járványhelyzet miatt mégsem volt felhőtlen a pihenés. 2021-ben sokak számára fontos szempont volt a nyaralás, amikor beoltatták magukat, ugyanis az országot legegyszerűbben védettségi kártyával lehet elhagyni. Mutatunk néhány olyan desztinációt, ahová bátran elindulhatunk akár babával is.
Ide mehetünk külföldre nyaralni babával 2021-ben: 3 kiváló helyszín

A jelenlegi szabályok szerint 16 országba tudunk utazni védettségi igazolvánnyal: Albánia, Bahrein, Ciprus, Cseh-köztársaság, Észak-Macedón Köztársaság, Georgia, Horvátország, Marokkó, Moldova, Mongólia, Montenegró, Szerb Köztársaság, Szlovákia, Szlovénia, Törökország, Ukrajna. A konzuli szolgálat oldalán folyamatosan frissítik az információkat, érdemes néha rápillantani az aktuális listára.

Nyaralás 2021-ben gyerekkel, babával - ajánló

Lopar, Rab-sziget, Horvátország

Horvátországot gyakran kerülik el a kisgyerekes családok, ugyanis nagyon sok helyen kavicsos a tengerpart, ami totyogós kisbabával nem éppen ideális. Szerencsére a horvátoknál is van olyan tengerpart, ami felnőttek és gyerekek számára is ideális. A Budapesttől 6 és fél óra alatt elérhető Loparon található Rajska beach pontosan megfelel a fent említett kritériumoknak, és nem csak a homokos strand miatt, hanem a sekély víz végett is tökéletes választás lehet. A parton számtalan vízi játék és sport várja az ide látogatókat, a szigeten pedig többféle túrázási lehetőség közül választhatunk.

Az egyik legnagyobb szálláskereső oldalon jelenleg 94.000 Ft és 585.000 Ft közötti áron foglalhatunk szállást egyhetes nyaralásra, június utolsó hetére, két gyermek és két felnőtt részére. Fontos megemlítenünk, hogy Horvátországba nem elegendő csak a védettségi igazolvány, mindkét oltás szükséges a belépéshez, valamint a második oltás után 14 nappal mehetünk csak át a horvát határon.

Rab-sziget, kép forrása: fotosforyou_rk/pixabay.com

Postojna, Szlovénia

Szlovénia az utóbbi pár évben nagyon kedvelt nyaralóhely lett. Sajnos a tengerparti szakasza nem túl nagy, ezáltal pedig eléggé zsúfolt minden évben. A négy legkedveltebb város Piran, Koper, Izola és Portoroz, ahová időben le kell foglalnunk a szállást, még most, a pandémia után is. Ha nem ragaszkodtok a tengerparthoz, kiváló alternatíva lehet Postojna városa, ami 5 órányi utazásra található Budapesttől. A városban található egy cseppkőbarlang, ahová kisvasúttal is elmehetünk, valamint egy természettudományi múzeum, ami a 2-3 éves gyerekek számára már izgalmas lehet.

Egy szálláskereső oldal ajánlatai alapján jelenleg 103.000 Ft és 486.000 Ft közötti áron foglalhatunk szállást egyhetes nyaralásra, június utolsó hetére, két gyermek és két felnőtt részére. Szlovéniában nem szükséges a második oltás igazolása a határátlépéskor, csak a védettségi kártya megléte számít.

Postojna, kép forrása: Andres Zorko/pixabay.com

Side, Törökország

Ha tényleg csak a pihenéssel szeretnétek tölteni a nyaralást, az ideális helyszín számotokra Törökország, ezen belül is Side. Ide csak repülővel lehet eljutni, és jelenleg nem olyan egyszerűek az utazási feltételek, ezért érdemes alaposan felkészülni utazás előtt. Sideben számtalan all inclusive szálloda közül lehet választani, többségében animátor, saját medence, saját homokos tengerpart, különböző vízi játékok is adottak, így tényleg csak egy fürdőruhát kell csomagolni, és már indulhattok is (persze ezen kívül még egy táskányi holmit a babának).

A repülőjegy 284.000 Ft felett alakul a momondo.com oldalán Antalyába, kétgyerekes család számára, ahonnan még körülbelül 1 órára található Side. A szálláskereső oldal információi alapján jelenleg 46.000 Ft és 2.160.000 Ft közötti áron foglalhatunk szállást egyhetes nyaralásra, június utolsó hetére, két gyermek és két felnőtt részére. A Törökországba való belépéshez szükségetek lesz majd a védettségi kártyán kívül egy regisztrációs ívre, amit a konzuli szolgálat oldalán megtaláltok, ezt mindenképpen töltsétek ki, mielőtt útnak indultok.

Side, tengerpart, kép forrása: Mert Kahveci/unsplash.com

Te tervezel idén külföldi nyaralást?

A cikkben megjelölt árak a 2021.06.15-ei állapotot tükrözik, keresletnek megfelelően folyamatosan változnak. Bővebb és pontosabb információért látogassatok el a megjelölt oldalakra!

Olvasd el ezt is: Külföldre utazás 2021-ben, gyerekkel - összefoglaló a jelenlegi szabályokról

Indexkép: Valeria Zoncoll/unsplash.com

Kérjük, támogasd munkánkat!

Ha szeretsz minket olvasni, ha csaltunk már mosolyt az arcodra, ha segített már neked valamelyik szakértõnk, vagy ha egyszerûen Te is fontosnak tartod, amit csinálunk, kérjük, támogasd munkánkat!

Banki átutalással:
Magnet Bank 16200106-11697987
Kedvezményezett: Családi Háló Közhasznú Alapítvány
Közlemény: Média támogatás

Vagy bankkártyás fizetés Simplepay-el az alábbi gombra kattintva:

 

(A hozzászólások megjelenítéséhez jelentkezz be Facebookra!)

LEGOLVASOTTABB

"Sosem főznek és nem engedik az unokámnak, hogy csokit egyen": Bele lehet-e szólni a fiatalok életébe? - Juci néni gondolatai

"Sosem főznek és nem engedik az unokámnak, hogy csokit egyen": Bele lehet-e szólni a fiatalok életébe? - Juci néni gondolatai

Ha nem esznek csokit, hát nem esznek. Ha rendelik az ebédet, hát rendelik. Látom, hogy a mai fiatalok másképp nevelik a gyerekeiket. Egyes dolgokban szigorúbbak és más dolgokban meg engedékenyebbek, mint amilyen én voltam. Néha persze jólesne ezt megmondani nekik, hogy én mit csinálnék másképp, de megtanultam, hogy okosabb dolog, ha csendben maradok. 
Holtan találták meg a kétéves szerb kislányt, akit már a magyar rendőrség is keresett

Holtan találták meg a kétéves szerb kislányt, akit már a magyar rendőrség is keresett

Rengetegen keresték a kétéves kislányt, sajnos már csak a holttestét találták meg.
"Az apám a saját nőgyógyászom, és ő közölte velem, hogy baj van" - kiakadtak a TikTokon a fiatal lány követői

"Az apám a saját nőgyógyászom, és ő közölte velem, hogy baj van" - kiakadtak a TikTokon a fiatal lány követői

Minden nő tudja, hogy a nőgyógyász kincs. Ez egy bizalmi viszony, így nem csoda, hogy olyan embert szeretnénk választani, aki szimpatikus, aki tudja kezelni az esetleges betegségeinket és aki felkészít a szülésre. Egy fiatal lány éppen ezért a lehető legközelebbi személyt választotta erre a nemes feladatra, aki nem más, mint az édesapja.
Van, aki pizsamában hozza ki a gyerekét - önkéntes nyugdíjasok kísérik iskolába a gyerekeket Gödöllőn

Van, aki pizsamában hozza ki a gyerekét - önkéntes nyugdíjasok kísérik iskolába a gyerekeket Gödöllőn

Láthatósági mellényben, csoportosan mennek iskolába reggelente a gyerekek Gödöllőn. A Pedibusz nevű kezdeményezést vezették be külföldi példák után - és rendkívül nagy sikere van. 
Erre a 8 dologra van szüksége egy kamasznak a szüleitől

Erre a 8 dologra van szüksége egy kamasznak a szüleitől

Szakértők szerint a legrosszabb, amit ilyenkor tehetünk, ha folyamatosan tiltjuk őt mindentől. Egy kamasznak szüksége van egy biztonságos helyre, szabadságra, útmutatásra, biztatásra és persze arra, hogy bármennyire is felbosszant, érezze, hogy szereted őt.
A szerkesztő ajánlja