SZAKÉRTŐKMUNKAKÖZVETÍTŐKALKULÁTORBABA-MAMA HÍRLEVELEKFOGANTATÁSTERHESSÉGBABAGYEREKNEVELÉSTB, PÉNZÜGYEKÉLETMÓD, EGÉSZSÉGSZABADIDŐRECEPTEK

Storcz Botond vízivándornak állt

Családinet [cikkei] - 2017-07-10
 [X]

Az idei évtől újraindul hazánkban a vándortábor mozgalom. Ennek apropóján beszélgettünk Storcz Botond sokszoros Olimpiai-, Világ- és Európa-bajnok kajakozóval a Vízivándor program nagykövetével.
Storcz Botond vízivándornak állt

Mi a legfontosabb tudnivaló a Vándortábor programról?

Talán az a leglényegesebb, hogy rengeteg 11-18 év közötti gyereket és fiatalt viszünk el az idei nyártól vándortáborozni az ország legszebb folyóira és erdőibe. Én a vízi vándortáborok szervezésében segítek, de emellett gyalogos erdei vándortáborok is indulnak.

Miért gondolod, hogy a mai világban vonzó lehet egy vándortábor az általános és középiskolás gyerekeknek?

Azt gondolom, hogy pont a mai világban fontosak az ilyen táborok. Amikor én voltam ennyi idős, teljesen természetes volt, hogy gyerekként nyáron egész nap a vízen vagyunk, de ha épp nem kajakoztunk, akkor is a szabadban és a természetben voltunk. Ma ez már nem ennyire magától értetődő. A gyerekeket nem könnyű kimozdítani a szobából, elhívni a számítógép elől, érdekesebb programot ajánlani nekik a kezükben lévő telefon nyomkodásánál. A Vándortábor programban mi pont erre teszünk kísérletet. Szeretnénk a fiatalokat kivinni a természetbe, megmutatni nekik, hogy milyen csodálatos helyek vannak ebben az országban, és hogy milyen valóságos élményeket lehet gyűjteni vízi túrázás vagy épp erdei túrázás közben.

Szülőként az elsődleges szempont egy nyári tábornál, hogy mennyire biztonságos elküldeni oda a gyereket. Óhatatlanul felmerül a kérdés, hogy mennyire biztonságosak ezek a vízitúrák?

Szülőként ez nekem is kiemelten fontos szempont. Nagyon figyeltünk rá, hogy minden táborvezető egyben képzett vízitúra vezető legyen. Így én is nyugodtan engedem el a gyerekeimet a táborokba. Egy dolog azért a gyerekek részéről is lényeges: Minden résztvevőnek tudnia kell úszni, sajnos enélkül nem tarthat velünk a vízitúrákon.

Többes szám első személyben fogalmaztál. Te is ott leszel a túrákon?

Szívem szerint mindegyiken részt vennék, de az sajnos nem fér bele a nyárba. Egy túrát azonban a Szigetközben augusztus elején én fogok vezetni. Úgy tudom, hogy erre is vannak még szabad helyek, úgyhogy mindenkit buzdítanék, hogy jelentkezzen, mert életre szóló élményben lesz része.

Storcz Botond vízivándor

Hol lesznek még vízi vándortáborok? Illetve aki jelentkezik, hogyan készüljön a táborra?


A Szigetköz mellett a Felső-Tiszára szervezünk táborokat. Sokat készülni nem kell. A szervezők a szállásokat, a hajókat, lapátokat, mentőmellényt és természetesen a napi háromszori étkezést is biztosítják a gyerekeknek.

Mennyibe kerülnek ezek a táborok?

Ez az egyik kedvenc kérdésem, mert azt mondhatom, hogy a mai táborokhoz képest nagyon olcsó. Mindössze 18 ezer forint a részvételi díj, amiben minden benne van, a gyerekeknek igazából még költőpénzre sem igazán van szükségük.

Ezeken a táborokon kívül egyébként te szoktál magad is vízitúrázni?

Igazi sátras túrákon már nem nagyon veszek részt, de bárhová is megyek, viszem magammal a hajómat és mindig találok olyan izgalmas és érdekes vízfelületet, amit mindenképp érdemes kipróbálni. Legutóbb ilyen volt Szlovéniában a Száva, ami nem kimondottan túrakajakos folyó, de nagyon érdekes volt a vadvízi zúgókon átemelni, evezni a sebes sodrású kristálytiszta vízen. Persze ezek teljesen más hangulatúak, mint a magyarországi folyókon való evezés. A vízi vándortáborokban szelíd, lassú folyású folyókon fogunk evezni, ahova az is bátran jöhet, aki még korábban életében nem ült túrakenuban.

Teljesen kezdők is veletek tarthatnak?

Igen, számukra az első napokban megtanítjuk a kenuzás alapjait, hogyan tegyék vízre a hajót, mi a teendő, ha beborulnak. Az a cél, hogy szerezzenek egy kis biztonságot a vízen. A gyakorlott kenusoknak, kajakosoknak pedig hosszabb túrákat szervezünk, ők nagyobb folyószakaszon evezhetnek végig a tábor során.

A táborokra ezen a linken lehet jelentkezni: http://vizivandor.hu/legyetek-vizivandorok

 

 

Kérjük, támogasd munkánkat!

Ha szeretsz minket olvasni, ha csaltunk már mosolyt az arcodra, ha segített már neked valamelyik szakértõnk, vagy ha egyszerûen Te is fontosnak tartod, amit csinálunk, kérjük, támogasd munkánkat!

Banki átutalással:
Magnet Bank 16200106-11697987
Kedvezményezett: Családi Háló Közhasznú Alapítvány
Közlemény: Média támogatás

Vagy bankkártyás fizetés Simplepay-el az alábbi gombra kattintva:

 

(A hozzászólások megjelenítéséhez jelentkezz be Facebookra!)

LEGOLVASOTTABB

"Sosem főznek és nem engedik az unokámnak, hogy csokit egyen": Bele lehet-e szólni a fiatalok életébe? - Juci néni gondolatai

"Sosem főznek és nem engedik az unokámnak, hogy csokit egyen": Bele lehet-e szólni a fiatalok életébe? - Juci néni gondolatai

Ha nem esznek csokit, hát nem esznek. Ha rendelik az ebédet, hát rendelik. Látom, hogy a mai fiatalok másképp nevelik a gyerekeiket. Egyes dolgokban szigorúbbak és más dolgokban meg engedékenyebbek, mint amilyen én voltam. Néha persze jólesne ezt megmondani nekik, hogy én mit csinálnék másképp, de megtanultam, hogy okosabb dolog, ha csendben maradok. 
Holtan találták meg a kétéves szerb kislányt, akit már a magyar rendőrség is keresett

Holtan találták meg a kétéves szerb kislányt, akit már a magyar rendőrség is keresett

Rengetegen keresték a kétéves kislányt, sajnos már csak a holttestét találták meg.
"Az apám a saját nőgyógyászom, és ő közölte velem, hogy baj van" - kiakadtak a TikTokon a fiatal lány követői

"Az apám a saját nőgyógyászom, és ő közölte velem, hogy baj van" - kiakadtak a TikTokon a fiatal lány követői

Minden nő tudja, hogy a nőgyógyász kincs. Ez egy bizalmi viszony, így nem csoda, hogy olyan embert szeretnénk választani, aki szimpatikus, aki tudja kezelni az esetleges betegségeinket és aki felkészít a szülésre. Egy fiatal lány éppen ezért a lehető legközelebbi személyt választotta erre a nemes feladatra, aki nem más, mint az édesapja.
Van, aki pizsamában hozza ki a gyerekét - önkéntes nyugdíjasok kísérik iskolába a gyerekeket Gödöllőn

Van, aki pizsamában hozza ki a gyerekét - önkéntes nyugdíjasok kísérik iskolába a gyerekeket Gödöllőn

Láthatósági mellényben, csoportosan mennek iskolába reggelente a gyerekek Gödöllőn. A Pedibusz nevű kezdeményezést vezették be külföldi példák után - és rendkívül nagy sikere van. 
Erre a 8 dologra van szüksége egy kamasznak a szüleitől

Erre a 8 dologra van szüksége egy kamasznak a szüleitől

Szakértők szerint a legrosszabb, amit ilyenkor tehetünk, ha folyamatosan tiltjuk őt mindentől. Egy kamasznak szüksége van egy biztonságos helyre, szabadságra, útmutatásra, biztatásra és persze arra, hogy bármennyire is felbosszant, érezze, hogy szereted őt.
A szerkesztő ajánlja