SZAKÉRTŐKMUNKAKÖZVETÍTŐKALKULÁTORBABA-MAMA HÍRLEVELEKFOGANTATÁSTERHESSÉGBABAGYEREKNEVELÉSTB, PÉNZÜGYEKÉLETMÓD, EGÉSZSÉGSZABADIDŐRECEPTEK

Kicsengettek! Előttünk a vakáció - gyerünk táborozni!

Családinet [cikkei] - 2009-06-19
 [X]

Kicsengettek. Szeptemberig üresen ásítoznak a tantermek, de az óvodák is takaréklángon működnek. A gyerekek megkapták szabadságlevelüket, kezdődhet a hóka-móka-kacagás! Ha még merő homály, mi mindent kínál a nyár egy gyereknek a családi nyaralás, a rokon- és barátlátogatások, a játszótér, a kirándulások, valamint az aggasztó fagylaltfogyasztás mellett, érdemes belekukkantani a Minitipp.hu interaktív vakációs programadatbázisba.
Kicsengettek! Előttünk a vakáció - gyerünk táborozni!

A Budapesti Művelődési Központ által szerkesztett honlapon országos táborkínálat található, és a szülő erről a virtuális tábor-svédasztalról kedvére válogathat, hogy a gyerkőcnek a legjobbat válassza. Hogy miért érdemes táborba küldeni szemünk fényét? Mert addig se unatkozik, mert társaságban lesz, mert önállóságot tanul és ha ismerjük az igényeit, még jó sokáig csillogó szemmel emlegeti fel a tábor során szerzett kalandokat.

A Minitipp.hu tábori tanácsadó szolgáltatását ez évben több, mint félezren vették igénybe személyesen vagy telefonon. A minitipp táborbeszélgetésekből és információkérésekből kiderül, hogy idén a sporttáborok különösen vonzóak, talán az egészséges életmód és a mozgás örvendetes divatjának köszönhetően. A kisebb gyerekek nyári szórakoztatására a szülők napközis, kötetlen programú vagy kreatív elfoglaltságot nyújtó táborokat, játszóházakat keresnek. Az örökmozgó középsős és nagycsoportos korú ovisok vízbiztonságát egyre több szülő szeretné napközis rendszerű úszótáborban megalapozni, míg az iskolás korú csemetéknek már inkább a nyelvtudását  acéloznák nyelvi táborban a felmenőik. Divatosak a bio- és életmódtáborok is, ahol a gyerkőcök testközelből tanulmányozhatják a természet és az ember viszonyát. A gyerekek választása érdekeltségi körüknek megfelelően alakul, így aztán nem csoda, ha a fantáziadús mese- és kalandtáborok gombamód szaporodnak. A kortárs csoporttal való bandázás tinédzserkorban olyan fontos, mint a kenyér és a víz, a kamaszok tehát táborkeresésben is egymást követik és jellemzően ismerkedni szeretnének a kiruccanás alatt, a tábor programjai csak katalizátorok ebbéli céljaik elérésében.

Bármilyen korú is a vakációzó gyerkőc, ha a táborozás mellett döntünk, a döntésnek a gyerek igényeinek, alkatának, a családi költségvetésnek, az időbeosztásnak és az utazási lehetőségeiknek megfelelően kell megszületnie: mindehhez a Minitipp.hu keresője és a honlap könnyen áttekinthető menürendszere egyszerű és felhasználóbarát segítséget nyújt.



Vakációs programokról információszolgáltatás:
www.minitipp.hu, tabor@bmknet.hu, 371-2760
Személyes információnyújtás és táborböngészde:
Budapesti Művelődési Központ, XI. kerület, Etele út 55. (Kelenföldi városközpontban)

Kérjük, támogasd munkánkat!

Ha szeretsz minket olvasni, ha csaltunk már mosolyt az arcodra, ha segített már neked valamelyik szakértõnk, vagy ha egyszerûen Te is fontosnak tartod, amit csinálunk, kérjük, támogasd munkánkat!

Banki átutalással:
Magnet Bank 16200106-11697987
Kedvezményezett: Családi Háló Közhasznú Alapítvány
Közlemény: Média támogatás

Vagy bankkártyás fizetés Simplepay-el az alábbi gombra kattintva:

 

(A hozzászólások megjelenítéséhez jelentkezz be Facebookra!)

LEGOLVASOTTABB

"Sosem főznek és nem engedik az unokámnak, hogy csokit egyen": Bele lehet-e szólni a fiatalok életébe? - Juci néni gondolatai

"Sosem főznek és nem engedik az unokámnak, hogy csokit egyen": Bele lehet-e szólni a fiatalok életébe? - Juci néni gondolatai

Ha nem esznek csokit, hát nem esznek. Ha rendelik az ebédet, hát rendelik. Látom, hogy a mai fiatalok másképp nevelik a gyerekeiket. Egyes dolgokban szigorúbbak és más dolgokban meg engedékenyebbek, mint amilyen én voltam. Néha persze jólesne ezt megmondani nekik, hogy én mit csinálnék másképp, de megtanultam, hogy okosabb dolog, ha csendben maradok. 
Holtan találták meg a kétéves szerb kislányt, akit már a magyar rendőrség is keresett

Holtan találták meg a kétéves szerb kislányt, akit már a magyar rendőrség is keresett

Rengetegen keresték a kétéves kislányt, sajnos már csak a holttestét találták meg.
"Az apám a saját nőgyógyászom, és ő közölte velem, hogy baj van" - kiakadtak a TikTokon a fiatal lány követői

"Az apám a saját nőgyógyászom, és ő közölte velem, hogy baj van" - kiakadtak a TikTokon a fiatal lány követői

Minden nő tudja, hogy a nőgyógyász kincs. Ez egy bizalmi viszony, így nem csoda, hogy olyan embert szeretnénk választani, aki szimpatikus, aki tudja kezelni az esetleges betegségeinket és aki felkészít a szülésre. Egy fiatal lány éppen ezért a lehető legközelebbi személyt választotta erre a nemes feladatra, aki nem más, mint az édesapja.
Van, aki pizsamában hozza ki a gyerekét - önkéntes nyugdíjasok kísérik iskolába a gyerekeket Gödöllőn

Van, aki pizsamában hozza ki a gyerekét - önkéntes nyugdíjasok kísérik iskolába a gyerekeket Gödöllőn

Láthatósági mellényben, csoportosan mennek iskolába reggelente a gyerekek Gödöllőn. A Pedibusz nevű kezdeményezést vezették be külföldi példák után - és rendkívül nagy sikere van. 
Erre a 8 dologra van szüksége egy kamasznak a szüleitől

Erre a 8 dologra van szüksége egy kamasznak a szüleitől

Szakértők szerint a legrosszabb, amit ilyenkor tehetünk, ha folyamatosan tiltjuk őt mindentől. Egy kamasznak szüksége van egy biztonságos helyre, szabadságra, útmutatásra, biztatásra és persze arra, hogy bármennyire is felbosszant, érezze, hogy szereted őt.
A szerkesztő ajánlja