SZAKÉRTŐKMUNKAKÖZVETÍTŐKALKULÁTORBABA-MAMA HÍRLEVELEKFOGANTATÁSTERHESSÉGBABAGYEREKNEVELÉSTB, PÉNZÜGYEKÉLETMÓD, EGÉSZSÉGSZABADIDŐRECEPTEK

10 éves a KEREKÍTŐ! - Nyereményjáték!

Családinet [cikkei] - 2019-09-16
 [X]

Ennek apropóján jelent meg a bölcsiseknek és ovisoknak szóló, kerek egy évre való mondókát és dalt tartalmazó ünnepi kötet a Kerekítő évkerék.
10 éves a KEREKÍTŐ! - Nyereményjáték!

Gyorsul a világ. Gyorsulunk vele mi is. Sokan úgy gondolják, a gyerekek fejlesztését nem lehet elég korán elkezdeni, nehogy kimaradjanak, lemaradjanak. Ami bizonyos, a gyerekekkel való minőségi idő eltöltésének nagyon nagy szerepe van az egészséges fejlődésben. Közös játékok, mesélés, élmények. De vajon mihez kezdjünk azokkal a kicsikkel, akik még alig, hogy megszülettek?

 

Nagymamáink receptje

Szokás mondani, a gyerek nem buta, csak kicsi. A babák már a születésük előtt felismerik az anyjuk, apjuk hangját, születésük után pedig megnyugszanak, ha anyát, apát hallják beszélni.

Friss szülőként azonban gyakran találhatjuk magunkat abban a kínos helyzetben, hogy nem igen tudjuk, mit mondjunk a kicsinek.

Elmeséljük, mi történik vele. Elmondjuk, mennyire szeretjük, és, hogy ő a legcsodásabb lény a világon. Elénekeljük neki a boci boci tarkát 10.000-szer… és gyakran itt ki is fut a repertoár.

Pedig a nagymamáinktól még láthattuk és hallhattuk azt a módszert, ami a mai napig a legkedvesebb, és egyben a leghatékonyabb is, ha boldog, kiegyensúlyozott gyerekeket szeretnénk nevelni.

 

10 éve kerek a világ

Idén 10 éve, hogy J. Kovács Judit drámapedagógus, maga is gyakorló, három gyerekes anyuka, elindította a Kerekítő mozgalmat. A korábban már több baba-mama foglalkozást tartó drámapedagógus még az egyetemen ismerkedett meg a népi mondókázásban és ölbeli játékokban rejlő hatalmas lehetőséggel. Ezt a hagyományos módszert dolgozta át a 21. századi anyukák számára is szórakoztató, könnyen tanulható, élvezetes programmá.

J. Kovács Judit - Kerekítő foglalkozások

„A Kerekítő a világ kerekségét fejezi ki. A kicsik számára a világ elsőként az anyuka ölében, a közös játékban, érintésben, mosolyban, ölelésben kerekedik ki. Ez a meghatározó élmény egy egész életre szól, és a felnőttkori boldogulás alapja is.” – mondja J. Kovács Judit, aki nagyon büszke rá, hogy a Kerekítő sok ezer gyereket indított el. Az első Kerekítősök már iskolások.

A Kerekítő könyvcsalád jelenleg 17 kötetből áll, a kötetek folyamatos utánnyomásban vannak, több mint 150 ezer példányszámban jelentek meg.

J. Kovács Judit - Kerekítő könyvcsalád

A 0-3 év közöttieket és szüleiket országosan 80 pedagógus, 125 helyszínen, 235 csoportba várja minden héten a háromféle Kerekítő foglalkozásra: Mondókás Mókára, Bábos Tornára és Néptáncos Tippentőre. Néhány éve pedig 7 ország, 13 városában már a határon túli magyar családoknak is elérhető a Kerekítő foglalkozás.

A Hatszín Teátrumban állandó bábelőadás várja Kerekítő Manó rajongóit, vidéken pedig országjáró zenés-bábos előadásokon találkozhatnak vele a bölcsisek és az ovisok.

Esernyős Kerekítő Manó

 

Kerekítő évkerék

A 10. jubileum év alkalmából egy különleges, egyben hiánypótló Kerekítő könyv jelent meg a Móra Könyvkiadó gondozásában.

A kötet bemutatja hazánk fontosabb jeles napjait, a hozzájuk kapcsolódó mondókákat, népdalokat, ölbeli játékokat, sőt: az évszakokhoz illő játékötletekkel és egy-egy recepttel is szolgál. A dalok elsajátításában kotta és letölthető hanganyag segíti a szülőket, akik a családi oldalak és a hónapsoroló kitöltésével személyessé tehetik ezt a sokszínű kiadványt.
A mondókák, dalok, ünnepek, szertartások és közös játékélmények mind harmóniateremtők és lélekkerekítők.

A könyvben az év minden fontos napjára találhatnak a szülők közös énekléshez, mondókázáshoz főzéshez ötleteket. Játékosan, élvezetesen tölthetik el az időt gyermekükkel, miközben megismertetik vele a népi hagyományokat, a magyar kultúra alapjait.  

Tudj meg többet a Kerekítőről itt: www.kerekito.hu

https://mora.hu/konyv/kerekito-evkerek/

https://www.facebook.com/kerekitokozosseg

 

NYEREMÉNYJÁTÉK!

Válaszolj az alábbi egyszerű kérdésekre 2019. szeptember 22. éjfélig. A helyes választ beküldők között kisorsolunk 3 példányt a Kerekítő Évkerék című könyvből a Móra Könyvkiadó felajánlásában.

Sorsolás: 2019. szeptember 23.

A nyerteseket e-mailben értesítjük.

(Figyelem! A teljes tartalomért kattintson ide!)

Kérjük, támogasd munkánkat!

Ha szeretsz minket olvasni, ha csaltunk már mosolyt az arcodra, ha segített már neked valamelyik szakértõnk, vagy ha egyszerûen Te is fontosnak tartod, amit csinálunk, kérjük, támogasd munkánkat!

Banki átutalással:
Magnet Bank 16200106-11697987
Kedvezményezett: Családi Háló Közhasznú Alapítvány
Közlemény: Média támogatás

Vagy bankkártyás fizetés Simplepay-el az alábbi gombra kattintva:

 

(A hozzászólások megjelenítéséhez jelentkezz be Facebookra!)

LEGOLVASOTTABB

Holtan találták meg a kétéves szerb kislányt, akit már a magyar rendőrség is keresett

Holtan találták meg a kétéves szerb kislányt, akit már a magyar rendőrség is keresett

Rengetegen keresték a kétéves kislányt, sajnos már csak a holttestét találták meg.
Nem tudták ellátni a fulladó gyereket, mert az asszisztens késett, az orvos pedig nem tudott belépni a rendszerbe

Nem tudták ellátni a fulladó gyereket, mert az asszisztens késett, az orvos pedig nem tudott belépni a rendszerbe

Március 15-én reggel nyolckor vitték be a váci gyerekorvosi ügyeletre a szülők fulladó gyereküket, az orvos azonban nem tudott belépni a számítógépes rendszerbe az asszisztens segítsége nélkül, aki késett. Így az orvos nem tudta ellátni a kétéves kisfiút.
A gyerek a szülő tükre: ha szófogadatlan vagy rosszalkodik, akkor a családban lehet a gond

A gyerek a szülő tükre: ha szófogadatlan vagy rosszalkodik, akkor a családban lehet a gond

Amikor a szülő tanácstalan, mert a gyereke kezelhetetlen, szófogadatlan, akkor érdemes először tükörbe nézni: milyen a család működése, mi állhat a háttérben? Szakemberek szerint ugyanis nagy általánosságban nem létezik problémás gyerek, csak problémás szülők.
Újabb mérgezéses eset abban a pilisborosjenői óvodában, ahol nemrég porcukor helyett tisztítószer került a gyerekek reggelijébe

Újabb mérgezéses eset abban a pilisborosjenői óvodában, ahol nemrég porcukor helyett tisztítószer került a gyerekek reggelijébe

Az ovisok ezúttal az udvaron található lilaakácból ettek: néhányan rosszul lettek, az óvónők pedig azonnal mentőt hívtak. Pár héten belül ez már a második mérgezéses eset az óvodában. Nemrég ugyanis porcukor helyett tisztítószer került a gyerekek reggelijébe ugyanebben az intézményben.
Erre a 8 dologra van szüksége egy kamasznak a szüleitől

Erre a 8 dologra van szüksége egy kamasznak a szüleitől

Szakértők szerint a legrosszabb, amit ilyenkor tehetünk, ha folyamatosan tiltjuk őt mindentől. Egy kamasznak szüksége van egy biztonságos helyre, szabadságra, útmutatásra, biztatásra és persze arra, hogy bármennyire is felbosszant, érezze, hogy szereted őt.
A szerkesztő ajánlja