SZAKÉRTŐKMUNKAKÖZVETÍTŐKALKULÁTORBABA-MAMA HÍRLEVELEKFOGANTATÁSTERHESSÉGBABAGYEREKNEVELÉSTB, PÉNZÜGYEKÉLETMÓD, EGÉSZSÉGSZABADIDŐRECEPTEK

Virtuális ajándékötletek az idei karácsonyra

Martincsevicsné Jenei Gizella [cikkei] - 2020-12-07
Lassan talán te is elfogadod, hogy ez az ünnep más lesz, mint amit megszoktál. Igaz ez az ajándékozásra is. De ne hagyd, hogy a körülmények befolyásoljanak, légy kreatív a következő virtuális ajándékötletekkel!
Virtuális ajándékötletek az idei karácsonyra

Ne szaladj még előre! Ne csak arról beszélj, hogy alig várod, hogy vége legyen ennek az évnek és túllegyél az egész káoszon. A nehézségek ellenére koncentrálj az ünnepre, legyél kreatív, hozd ki a helyzetből a legtöbbet.

Az idei ünnep során a távolságtartás hangsúlyos lesz. Ha most nem tudsz nagy családi ünnepet tartani, akkor hívd segítségül az internetet, legyél egy kicsit kreatív a következő virtuális ajándékokkal, és tedd széppé a karácsonyt.

1.Virtuális ajándék: karácsonyi filmnézés barátokkal

Nagyon sok szuper karácsonyi film közül választhatsz, amik a nehézségek ellenére is ünnepi hangulatot varázsolnak otthonodba. Ha korábban a családdal együtt filmeztetek, akkor ne hagyjátok ki idén sem. Válasszatok közösen egy filmet, készítsétek be a finomságokat, helyezkedjetek el a kanapén és hívjátok fel egymást. Indítsátok el egyszerre a lejátszást és indulhat a karácsonyi mozi est.

2. Virtuális ajándék: közös kézműveskedés, kicsit másképp

A kisebb gyerekek imádnak kézműveskedni. Ragasztani, vágni, csillámporozni, dekorálni, apró kis figurákkal karácsonyi falut alkotni szuper dolog. Rengeteg lehetőséget találsz az interneten, különösen december hónapban. Hívd meg az unokatestvéreket, kis barátokat egy virtuális kézműves foglalkozásra. Kapcsoljátok be a kamerát és induljon a móka.

3. Virtuális ajándék: karácsonyi parti online

A mostani helyzetben nem lehet hagyományos karácsonyi partikat tartani. Elmaradnak a céges rendezvények és a baráti összejövetelek is. Mindez azonban nem akadályozhat meg abban, hogy az otthonodban csapj egy valódi karácsonyi partit. Tervezd meg előre a menüt, az italokat, ne felejtsd el a gyerekeknek szánt különleges karácsonyi koktélokat sem! Öltöztesd fel a lakást, öltözzetek ti is a partihoz illendően (még akkor is, ha ez furcsa lehet, hiszen otthon vagytok) és jöhet a zene, tánc és szórakozás.

Ne feledkezz el a parti előtti titkos ajándékcseréről sem. Ha a családban mindig megajándékozzátok egymást, akkor ez ne maradjon el az idén sem. Még az ünnep előtt adjátok oda egymásnak az ajándékokat, de ne bontsátok ki karácsonyig. Így az izgalom is része lesz az estének.

4. Virtuális ajándék: karácsonyi játékest újragondolva

Hívd segítségül az internetet, kapcsolódjatok össze egy videóhívásban és indulhat a buli. Olyan játékokat válasszatok, amelyek az ünnephez kapcsolódnak:

  • Indíts el egy részletet a kedvenc karácsonyi dalodból, a többiek pedig találják ki mi az!
  • Kezdj el énekelni egy karácsonyi dalt, hagyd félbe, és akire rámutatsz, annak folytatnia kell!
  • Rendezzetek karácsonyi kvízt, tegyetek fel kérdéseket az ünneppel kapcsolatban, és aki tudja a választ, az kapja a pontot!
  • Válasszatok karácsonyi karaktereket, írjátok fel egy lapra, amit a homlokotokra helyeztek. A többiek instrukciókat, utalásokat tesznek a karakterre, neked pedig ki kell találnod, hogy ki lehetsz.

Találjatok ki jutalmat a győztes csapatnak, legyen izgalmas a játék!

5. Virtuális ajándék: csúnya pulcsik karneválja

Kisgyerekek egészen biztosan, de szerintem még a felnőttek is élvezni fognak egy ilyen partit. 2011 óta ünnepelik az Egyesült Államokban a csúnya pulcsik világnapját. Ma már egyre több ország csatlakozott ehhez a mozgalomhoz, Magyarországon 2012 óta tartják.

A főszerepben a borzalmasan csúnya, tiritarka karácsonyi pulóverek kapják a főszerepet. Ha neked is lapul otthon a szekrény mélyén egy, akkor itt az idő elővenni és oldani a feszültséget, amit a járványhelyzet miatt rád nehezedik. Ha nincs ilyen pulcsid, akkor tudsz magadnak vásárolni egyet, de lehetőséged van arra is, hogy saját kezűleg készítsd el.

A díjnyertes csúnya pulcsi ismérvei:

  • rengeteg színből áll, lehetőleg olyanokból, amik nem mennek egymáshoz
  • rengeteg minta van rajta
  • válltömést tartalmaz
  • karácsonyi figurák díszítik, például csengő, rénszarvas agancs, mikulásszakáll lóg rajta
  • a merészebb darabok világítanak, villognak, zenélnek és énekelnek

Előre is megtervezhetitek a pulcsit, gyerekekkel nagyon jó móka, biztosan élvezni fogják. Beszéljétek meg a családdal, hogy ki száll be a játékba és mikor lesz a karnevál. Amikor eljön az idő, akkor hívjátok fel egymást videóhívásban, vonuljatok fel, mint a modellek és pontozzátok egymást. Legyen tétje, legyenek különdíjasok. A jókedv és a nevetés garantált!

 

 

Kép forrása: Nataliya Vaitkevich fotója a Pexels oldaláról

Kérjük, támogasd munkánkat!

Ha szeretsz minket olvasni, ha csaltunk már mosolyt az arcodra, ha segített már neked valamelyik szakértõnk, vagy ha egyszerûen Te is fontosnak tartod, amit csinálunk, kérjük, támogasd munkánkat!

Banki átutalással:
Magnet Bank 16200106-11697987
Kedvezményezett: Családi Háló Közhasznú Alapítvány
Közlemény: Média támogatás

Vagy bankkártyás fizetés Simplepay-el az alábbi gombra kattintva:

 

(A hozzászólások megjelenítéséhez jelentkezz be Facebookra!)

LEGOLVASOTTABB

"Sosem főznek és nem engedik az unokámnak, hogy csokit egyen": Bele lehet-e szólni a fiatalok életébe? - Juci néni gondolatai

"Sosem főznek és nem engedik az unokámnak, hogy csokit egyen": Bele lehet-e szólni a fiatalok életébe? - Juci néni gondolatai

Ha nem esznek csokit, hát nem esznek. Ha rendelik az ebédet, hát rendelik. Látom, hogy a mai fiatalok másképp nevelik a gyerekeiket. Egyes dolgokban szigorúbbak és más dolgokban meg engedékenyebbek, mint amilyen én voltam. Néha persze jólesne ezt megmondani nekik, hogy én mit csinálnék másképp, de megtanultam, hogy okosabb dolog, ha csendben maradok. 
Holtan találták meg a kétéves szerb kislányt, akit már a magyar rendőrség is keresett

Holtan találták meg a kétéves szerb kislányt, akit már a magyar rendőrség is keresett

Rengetegen keresték a kétéves kislányt, sajnos már csak a holttestét találták meg.
A gyerek a szülő tükre: ha szófogadatlan vagy rosszalkodik, akkor a családban lehet a gond

A gyerek a szülő tükre: ha szófogadatlan vagy rosszalkodik, akkor a családban lehet a gond

Amikor a szülő tanácstalan, mert a gyereke kezelhetetlen, szófogadatlan, akkor érdemes először tükörbe nézni: milyen a család működése, mi állhat a háttérben? Szakemberek szerint ugyanis nagy általánosságban nem létezik problémás gyerek, csak problémás szülők.
Újabb mérgezéses eset abban a pilisborosjenői óvodában, ahol nemrég porcukor helyett tisztítószer került a gyerekek reggelijébe

Újabb mérgezéses eset abban a pilisborosjenői óvodában, ahol nemrég porcukor helyett tisztítószer került a gyerekek reggelijébe

Az ovisok ezúttal az udvaron található lilaakácból ettek: néhányan rosszul lettek, az óvónők pedig azonnal mentőt hívtak. Pár héten belül ez már a második mérgezéses eset az óvodában. Nemrég ugyanis porcukor helyett tisztítószer került a gyerekek reggelijébe ugyanebben az intézményben.
"Az apám a saját nőgyógyászom, és ő közölte velem, hogy baj van" - kiakadtak a TikTokon a fiatal lány követői

"Az apám a saját nőgyógyászom, és ő közölte velem, hogy baj van" - kiakadtak a TikTokon a fiatal lány követői

Minden nő tudja, hogy a nőgyógyász kincs. Ez egy bizalmi viszony, így nem csoda, hogy olyan embert szeretnénk választani, aki szimpatikus, aki tudja kezelni az esetleges betegségeinket és aki felkészít a szülésre. Egy fiatal lány éppen ezért a lehető legközelebbi személyt választotta erre a nemes feladatra, aki nem más, mint az édesapja.
A szerkesztő ajánlja