SZAKÉRTŐKMUNKAKÖZVETÍTŐKALKULÁTORBABA-MAMA HÍRLEVELEKFOGANTATÁSTERHESSÉGBABAGYEREKNEVELÉSTB, PÉNZÜGYEKÉLETMÓD, EGÉSZSÉGSZABADIDŐRECEPTEK

Adventi megelőzés

Pest Megyei Rendőr-főkapitányság Bűnmegelőzési Osztálya és Baleset-megelőzési Bizottsága [cikkei] - 2011-11-28
A meghitt karácsonyi ünnepekre való készülődés mindenkinek öröm. A bevásárlás izgalma azonban sokszor feledteti azokat a biztonsági szabályokat, amelyek betartása kimondatlanul is hozzá tartozik az ünnepek előtti időszakhoz, értékeink védelméhez. A gépkocsi utasterében felejtett csomag, egy rosszul megválasztott, vagy becsatolt táska, egy másodpercnyi figyelmetlenség, és már kész is a baj.
Adventi megelőzés

teli_tajAnnak érdekében, hogy a karácsonyi készülődés ideje valóban nyugodt legyen, kérjük fogadja meg a Pest megyei Bűnmegelőzési Osztályának tanácsait !

A bevásárló központok parkolóiban lévő gépkocsik utasterében hagyott csomagok, táskát, azonnal felkeltik a rossz szándékú emberek figyelmét, akik ezután a gépkocsik feltörésével könnyedén meg is szerzik a kiszemelt csomagot.

  • Fokozottan figyeljenek értékeikre, ha tömegben tartózkodnak.
  • Okmányaikat, értékeiket mindig táskájuk belső zsebeiben tartsák!
  • Kezüket mindig tartsák becsatolt táskájukon, hogy észrevétlenül senki ne nyúlhasson hozzá!

Aki kisgyermekkel megy bevásárolni, az pontosan tudja, hogy a számtalan játék és  a polcokon lévő  ajándékok óriási kihívást jelentenek a gyerkőcöknek, akik  egy pillanat alatt képesek   eltűnni a szülők szeme elől. Míg a riadt szülő a gyermekét keresi, akaratlanul is őrizetlenül hagyja a bevásárló kocsin a táskáját, benne talán a család karácsonyra félretett pénzével.

A vásárlás során a kézi illetve válltáskát soha ne hagyja a bevásárlókocsin, azt ugyanis szinte feltűnés nélkül leemelheti bárki!

Ha mégis megtörtént a baj, forduljon a biztonsági szolgálathoz vagy a rendőrség munkatársaihoz!

Sokunk környezetében található olyan embertársunk, aki magányosan, egyedül él. Mivel társ hiányában nem tudják, hogy kivel osszák meg az ünnepek békés, áldott örömét valamint érzéseiket ezért a karácsony közeledtével esetükben fokozódik az öngyilkosság veszélye. Ez egy kis odafigyeléssel, embertársi szeretettel megelőzhető.

Részükre a jó szó, egy kis figyelmesség, adott esetben akár csak egy telefonhívás több lehet a legegyszerűbb karácsonyi ajándéknál is. Az ünnepet, az életet jelentheti.

Kérjük, hogy Ön is szánjon egy percet azokra az ismerőseire, akik hasonló helyzetben vannak.

Amennyiben olyan rokona, barátja, ismerőse, szomszédja van, akinek szüksége van egy baráti jó szóra, akinél megelőzhető a tragédia, a közelgő ünnepek alkalmával mindenképpen figyeljen oda rájuk.

Békés, boldog, biztonságos karácsonyi és újévi ünnepeket!

Pest Megyei Rendőr-főkapitányság Bűnmegelőzési Osztály

Kérjük, támogasd munkánkat!

Ha szeretsz minket olvasni, ha csaltunk már mosolyt az arcodra, ha segített már neked valamelyik szakértõnk, vagy ha egyszerûen Te is fontosnak tartod, amit csinálunk, kérjük, támogasd munkánkat!

Banki átutalással:
Magnet Bank 16200106-11697987
Kedvezményezett: Családi Háló Közhasznú Alapítvány
Közlemény: Média támogatás

Vagy bankkártyás fizetés Simplepay-el az alábbi gombra kattintva:

 

(A hozzászólások megjelenítéséhez jelentkezz be Facebookra!)

LEGOLVASOTTABB

"Sosem főznek és nem engedik az unokámnak, hogy csokit egyen": Bele lehet-e szólni a fiatalok életébe? - Juci néni gondolatai

"Sosem főznek és nem engedik az unokámnak, hogy csokit egyen": Bele lehet-e szólni a fiatalok életébe? - Juci néni gondolatai

Ha nem esznek csokit, hát nem esznek. Ha rendelik az ebédet, hát rendelik. Látom, hogy a mai fiatalok másképp nevelik a gyerekeiket. Egyes dolgokban szigorúbbak és más dolgokban meg engedékenyebbek, mint amilyen én voltam. Néha persze jólesne ezt megmondani nekik, hogy én mit csinálnék másképp, de megtanultam, hogy okosabb dolog, ha csendben maradok. 
Holtan találták meg a kétéves szerb kislányt, akit már a magyar rendőrség is keresett

Holtan találták meg a kétéves szerb kislányt, akit már a magyar rendőrség is keresett

Rengetegen keresték a kétéves kislányt, sajnos már csak a holttestét találták meg.
"Az apám a saját nőgyógyászom, és ő közölte velem, hogy baj van" - kiakadtak a TikTokon a fiatal lány követői

"Az apám a saját nőgyógyászom, és ő közölte velem, hogy baj van" - kiakadtak a TikTokon a fiatal lány követői

Minden nő tudja, hogy a nőgyógyász kincs. Ez egy bizalmi viszony, így nem csoda, hogy olyan embert szeretnénk választani, aki szimpatikus, aki tudja kezelni az esetleges betegségeinket és aki felkészít a szülésre. Egy fiatal lány éppen ezért a lehető legközelebbi személyt választotta erre a nemes feladatra, aki nem más, mint az édesapja.
Van, aki pizsamában hozza ki a gyerekét - önkéntes nyugdíjasok kísérik iskolába a gyerekeket Gödöllőn

Van, aki pizsamában hozza ki a gyerekét - önkéntes nyugdíjasok kísérik iskolába a gyerekeket Gödöllőn

Láthatósági mellényben, csoportosan mennek iskolába reggelente a gyerekek Gödöllőn. A Pedibusz nevű kezdeményezést vezették be külföldi példák után - és rendkívül nagy sikere van. 
Parkinson-kór vagy Parkinson-szindróma? - Ismerjük meg a betegséget!

Parkinson-kór vagy Parkinson-szindróma? - Ismerjük meg a betegséget!

1977 óta április 11-e a Parkinson-kór világnapja. Magyarországon a becslések szerint közel 20 ezer embert érint, a második leggyakoribb idegi károsodással járó betegség.
A szerkesztő ajánlja