SZAKÉRTŐKMUNKAKÖZVETÍTŐKALKULÁTORBABA-MAMA HÍRLEVELEKFOGANTATÁSTERHESSÉGBABAGYEREKNEVELÉSTB, PÉNZÜGYEKÉLETMÓD, EGÉSZSÉGSZABADIDŐRECEPTEK

Nyitott lovardák programsorozat

MoonLady [cikkei] - 2005-05-16
2005. április közepétől a nyári szünet kezdetéig tartó időszakban a MATUR lovas tagozata megszervezi a Nyitott lovardák programsorozatot.
Nyitott lovardák programsorozat

A program lényege, hogy a résztvevő lovardákban, előre meghirdetett időpontokban,  ingyenes lovaglási lehetőséget biztosítanak, illetve adottságaiknak megfelelően egyéb lovas és szabadidős programokat szerveznek az odalátogatók számára. A létesítményekben tehát nem csupán lóra, vagy kocsira ültetik a vendégeket, hanem bemutatják az istállókat, lovakat, ismertetik a biztonságos lovaglás szabályait is.

A program célja, hogy a lehető legtöbb érdeklődő megismerhesse a lovat, a lovaglás szépségeit, ez által növekedjen a hazai lovasok száma, divatosabbá váljanak a lovas sportok, de legalább is javuljon azok általános megítélése.

A programban való részvételért a lovas létesítményeknek részvételi, regisztrációs, vagy egyéb díjat nem kell fizetni. Mindenki a saját munkájával, idejével járul hozzá saját létesítménye, ezen keresztül pedig a lovas sport népszerűsítéséhez, míg a központi szervezés lehetővé teszi a széleskörű ingyenes megjelenést a sajtóban. A részvétel feltétele, hogy az adott lovarda rendelkezzen a program lebonyolításához szükséges infrastruktúrával, és a szervezőkkel egyeztetett időpontban/ időpontokban előre kiírt, színvonalas, ingyenes lovas programmal fogadja a látogatókat.

MEGRENDEZÉS IDŐPONJAI
A programsorozatot április közepe és az iskolai szünet kezdete között hirdettük meg. A lovardák ezen az idősávon belül jelöltek meg napokat, fél napokat, hétvégéket,  amikor megnyitják kapuikat az érdeklődők előtt. A részvétel előzetes regisztrációhoz kötött, hogy a szolgáltatók megfelelően felkészülhessenek a várható látogatói létszámra.

KIKET VÁRUNK
A program akkor lesz sikeres, ha minél többen érkeznek és ülnek lóra, vagy kocsira a meghirdetett időpontokban. Mindenkit bátorítunk tehát, hogy válasszon egy vagy akár 10 neki megfelelő helyszínt és időpontot, jelentkezzen be a nyílt napra és vegye igénybe a nyílt nap szolgáltatásait. A lovas oktatáson, lovas programokon és bemutatókon való részvétel a nyílt napok alkalmával ingyenes. A program kapcsán kedvezményes étkezési és szálláslehetőségeket kínálnak a szolgáltatók, ám hangsúlyozzuk, hogy ezek igénybevétele nem feltétele a nyílt napokon való részvételnek.

A rendezvény helyi népszerűsítése érdekében szeretnénk bevonni az óvodák, általános iskolák és középiskolák pedagógusait valamint a városban megtalálható lovas boltokat a helyi Tourinform irodát és utazási irodákat. Valamint szeretnénk a rendezvényre meghívni a városi írott és elektronikus médiák képviselőit

Fontos, hogy a szolgáltatók felkészülhessenek a látogatók várható létszámára, ezért a programokra előzetes bejelentkezés szükséges!

PROGRAMOK
Minden lovardában lovaglási lehetőség, illetve szóbeli tájékoztatás a létesítményről, lovakról, szerszámozásról, stb. A további programok létesítményenként változnak, a fogadó helyszín adottságainak megfelelően.

 Elméleti oktatás, tájékoztatás
Lovak és az istálló/létesítmény bemutatása,
Tájékoztató a lovakról, lóápolásról , szerszámozásról
Fogatolási technikák bemutatása

Lovasoktatás
kezdőknek és haladóknak tudásszintjük szerint
Futószáras oktatás
Osztálylovaglás - lovaglás karámban
Tereplovaglás
pónilovaglás

Kocsizás
 Lovas Bemutatók
 Nyílt ugró/díjlovas edzések
Lovas íjászat
csikós bemutató
"natural horsemanship"
lovas karusszel
falka bemutató

Egyéb
Ügyességi vetélkedő, játszóház
Őshonos állatok megtekintése
kemencében perec, ill. lepénysütés
tábortűz melletti közös vacsora
patkolókovács bemutató
 
INFORMÁCIÓ A PROGRAMOKRÓL
Az időpontokat, helyszíneket, konkrét programokat a
www.nyitottlovardak.hu -2005. Március 17. től élő- címen jelenítjük majd meg, ahol regisztrációs lehetőséget is biztosítunk az érdeklődők számára. Itt a programok teljes listáján túl az egyes eseményekről is részletes információt szerezhetnek az érdeklődők. - időpont, helyszín, megközelíthetőség, pontos programkiírás, étkezési és szállás lehetőségek, jelentkezés, stb.
.

VÁRHATÓ EREDMÉNYEK
A programtól a lovassportok, lovaglás népszerűbbé válását, lovasok számának, növekedését várjuk. Mindez várhatóan magával vonja a lovassport javuló utánpótlás ellátását, a belföldi és beutazó lovas turizmus élénkülését, a lovardák bevételeinek növekedését, nemzetközi turizmusban elfoglalt helyünk javulását, a lovas ágazat fejlődésével új munkahelyek teremtését.

KÖSZÖNETET TÁMOGATÓINKNAK ÉS PARTNEREINKNEK


Támogatók:
Magyar Turizmus Rt
Nagy Lovas Kft

Szakmai partnerek:
Magyar Lovas Turisztikai Szövetség,
Magyar Lótenyésztők és Lovas Szervezetek
Országos Szövetsége
Magyar Lovas Szövetség
Póni Klub Szövetség 

Médiapartnerek:
Lovasélet
Lovas Magazin
Equidom
Cavallo

Kérjük, támogasd munkánkat!

Ha szeretsz minket olvasni, ha csaltunk már mosolyt az arcodra, ha segített már neked valamelyik szakértõnk, vagy ha egyszerûen Te is fontosnak tartod, amit csinálunk, kérjük, támogasd munkánkat!

Banki átutalással:
Magnet Bank 16200106-11697987
Kedvezményezett: Családi Háló Közhasznú Alapítvány
Közlemény: Média támogatás

Vagy bankkártyás fizetés Simplepay-el az alábbi gombra kattintva:

 

(A hozzászólások megjelenítéséhez jelentkezz be Facebookra!)

LEGOLVASOTTABB

"Sosem főznek és nem engedik az unokámnak, hogy csokit egyen": Bele lehet-e szólni a fiatalok életébe? - Juci néni gondolatai

"Sosem főznek és nem engedik az unokámnak, hogy csokit egyen": Bele lehet-e szólni a fiatalok életébe? - Juci néni gondolatai

Ha nem esznek csokit, hát nem esznek. Ha rendelik az ebédet, hát rendelik. Látom, hogy a mai fiatalok másképp nevelik a gyerekeiket. Egyes dolgokban szigorúbbak és más dolgokban meg engedékenyebbek, mint amilyen én voltam. Néha persze jólesne ezt megmondani nekik, hogy én mit csinálnék másképp, de megtanultam, hogy okosabb dolog, ha csendben maradok. 
Van, aki pizsamában hozza ki a gyerekét - önkéntes nyugdíjasok kísérik iskolába a gyerekeket Gödöllőn

Van, aki pizsamában hozza ki a gyerekét - önkéntes nyugdíjasok kísérik iskolába a gyerekeket Gödöllőn

Láthatósági mellényben, csoportosan mennek iskolába reggelente a gyerekek Gödöllőn. A Pedibusz nevű kezdeményezést vezették be külföldi példák után - és rendkívül nagy sikere van. 
Parkinson-kór vagy Parkinson-szindróma? - Ismerjük meg a betegséget!

Parkinson-kór vagy Parkinson-szindróma? - Ismerjük meg a betegséget!

1977 óta április 11-e a Parkinson-kór világnapja. Magyarországon a becslések szerint közel 20 ezer embert érint, a második leggyakoribb idegi károsodással járó betegség.
Még valóra válthatta élete legnagyobb álmait a bakancslistás Csire Zsuzsi - a lány szíve hétfőn adta fel a harcot

Még valóra válthatta élete legnagyobb álmait a bakancslistás Csire Zsuzsi - a lány szíve hétfőn adta fel a harcot

A 21 éves lány két szívtranszplantáción is átesett, harmadik szíve pedig hétfő este feladta a harcot. A lány tudta, hogy csak hónapjai vannak hátra, ezért bakancslistát írt - a halála előtt több álma is valóra vált.
Egyre több Magyarországon az oltásellenes szülő, már tömegesen perelnek be háziorvosokat

Egyre több Magyarországon az oltásellenes szülő, már tömegesen perelnek be háziorvosokat

A Covid-vakcinák megjelenése óta már nem új keletű jelenség az oltásellenes hozzáállás. A kicsit is szkeptikus szülők könnyen meggyőzhetőek arról, hogy egy-egy vakcina milyen károkat okozhat a gyermek szervezetében. Ezáltal az olyan, több évtizede használt oltások sem kerülnek beadásra, amelyek a gyermekek életét egyszerűen megmenthetnék. Tömegesen lépnek fel szülők háziorvosok ellen, akik, ha el akarják kerülni a bírósági tárgyalást, kénytelenek igazolást adni.
A szerkesztő ajánlja